Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Merhaba sn.sagen, Oncelikle bilginizd ve calismalariniza hayran kaldigimi soylemek isterim;ayni sekilde hindistancevizim icin de ilham kaynagi oldunuz.Bildiginiz uzere hindistancevizi sicak ve nemli bir ortam seviyor.Evde otomatik olarak sicaklik ayarlaniyor genelde bu 20 derecenin asagisina dussmesine izin vermiyor ortam sicakligin.Mobilden yazdigim icin beni affedin galiba ismi hagel lambasiydi,dusundum ki bunu okuma lambasi gibi bir sekilde durmasini saglarsam bitkinin isinmasina yardimci olurum.Spaghnum moss'i kullanarak nemli kalmasini saglayabilirim diye dusunuyorum, bu kalin fakat odunsulasmamis bir dal icin yapilmasi zor mudur ? Bu arada fan calismak icin nereye bagli ? Bu aptalca kalan sorularim icin ozur dilerim ,tmci olmanin getireleri boyle olsa gerek. Saygilar
|
Sayın CHARLAUX;
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Hindistancevizinize ilham kaynağı olmamam da sevindim açıkçası

.
Şunu belirtmeliyim ki bu nebat hakkında hiç bilgim yok. Dolayısı ile şartlarını bilemiyorum. Ama yazınızdan anlaşıldığı üzere fikriniz neden olmasın.
Terrarium larda ısıtılmak üzere genelde kızılötesi ambuller kullanılır. Size tavsiyem bu tarz ampullere para kaptırmamanızdır. Normal bir akkor flamanlı ampullede bu işi becerebileceğinizdir.
Nem konusunda bitkinizin altına küçük bir gölet tarzı herhangi bir şey yaparakta oradan suyun buharlaşması ile yeterli nemi sağlayabileceğinizi düşünüyorum.
Fan sistemi 12 volt bir adaptöre bağlı. Bildiğimiz bilgisayar fanı. Bu arada nemin getirisi olabilecek durgun havadan dolayı küf ve mantar oluşumu başgösterebilir dikkat etmeniz gerekmekte. Bunun için havalandırma mutlaka şart.
Bu arada sorularınızıda sıkılmadan sorabilirsiniz benim için keyifti.
Son olarak bu
"tmci olmanin getireleri boyle olsa gerek" derken tmci nedir?
SAYGILARIMLA.