Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan
Evet soru işaretlerime güzel cevap oldu, iyi olduklarına da çok sevindim de umarım sizi kızdırmadım  .
Benim de üç palimden birinin yaprakları böyle yavaş yavaş suyunu çekiyor, ben de izliyorum bakalım nolacak.
Başından beri terrarium çalışmanızı ilgiyle takip ediyorum, şimdi yazdıklarımı tekrar okuyunca biraz heyecanlanmışım sanırım, terrariumu sahiplenmiş miyim ne 
Ellerinize sağlık, görüşmek üzere.
|
Sayın DENİZARDACAN;
Öncelikle beni tabikide kızdırmadınız, ortada kızacak bir şey yok. Bilakis keyif verdi yaklaşımınız, yapraklardaki durum dikkatinizi çekmiş...
Sizin pallarinizi nasıl baktığınızı bilemiyorum. Ama şuna dikkat edin özellikle kış aylarında sulamayı azaltmalıyız. Çünkü kökler haddinden fazla nemli kalması gerekirken ıslak kalıyor ve bu da çeşitli marazlar doğurabiliyor.
En önemlisi saksınız içerisindeki subratınızı kontrol edin. Tecrübe edilmiş olarak söylüyorum, özelliğini yitirmiş ve miadını doldurmuş olan subratlar aşırı derecede su tutup bünyesindeki suyu uzun süre drene etmemektedir.
Bu da biz subratı kuru sandığımız halde tekrar sulamamız neticesinde köklerin sürekli nemli değilde ıslak kalmasına sebep olabilmekte ve bu da sonuçları kötü etkilemektedir. Lütfen buna dikkat edin. Ve saksılarınızı ve pallerinizin köklerini kontrol edin.
Sahiplenmek ve heyecanlanmak güzel şeydir Sayın DENİZARDACAN bunda kötü bir şey yok.
SAYGILARIMLA...