Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan
Sn Sagen merhaba,
110 nolu mesajınızda en alt karede orkidenizin yaprağını ben buradan suyu çekilmiş ve pörsümüş olarak görüyorum.
Farkında mısınız yani yanlış da görüyor olabilirim ama.  
Umarım bir sorun yoktur, kolay gelsin.
|
Sayın DENİZARDACAN;
Doğrudur yapraklarda buruşma ve bozulma var. Ancak bozulma olan yapraklar orkidelerimi terrarium içerisine koymadan önce geçirdikleri bir kaza sonucu kalan hasardır.
Yani sadece hasarlı yaprakları kıyamadığım için ayıklamadım kendi kendine düşmesini bekliyorum. Yani normal gelişimlerde bir sorun yok. Şu an bir orkidem de ilk keikimin yanı sıra ikinci keikim gelişmekte. İknci orkidem de çift çiçek dalı sürmekte (Buraya dikkat çift çiçek dalı). ve bir diğer orkidem de üçüncü yaprağını açmakta.
Tayylan dan gelen üç adet orkidem de yerlerinde mutlu oldukları gibi bunlardan bir tanesi bana geldikten sonra terrarium içerisinde yeni çiçek dalı sürmeye başladı ve şu anda gonca dolduruyor. Yakın zamanda resim paylaşacağım...
Artık siz karar verin sorun varmı terrrarium içerisinde.
Bu arada geçirdikleri kazada ben yazın seminer için şehir dışında iken saksıların üzerine merdiven devrilmesi sonucu hasarlanıp uzun süre suzuz kalmalarıdır. Ben son anda yetiştim ancak buna rağmen bir orkidemi kurtaramamıştım. Umarım kafanızki soru işaretlerine cevap olmuştur...
SAYGILARIMLA.