![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Konu ile ilgili daha önce sayın fzthalil arkadaşımıza cevaben yazdığım 35numaralı mesajımı okumanızı rica edeceğim. Ayrıca orkidenizin türünü yazmamışsınız. Ben phal olduğunu varsayarak en az 1.ooo footcandle (yani metrekare başına lümen) yani ortalama 10.000 lümen ışık gücüne ihtiyaç vardır. Varın hesabını siz yapın. Ama bu sizi korkutmasın 5.000 lümen paraklık sağlayan follardan iki adet kullanırsanız yeterli ışık gücünü sağlamış olursunuz. En kötü olasılıkla orkidenizin üzerine bir florasan koyarak günde 12 saat ışık görmesini sağlayınız sayın Canan. Umarım yardımcı olabilmişimdir. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
Zahmetinize çok teşekkürler, 35 nolu mesajdan ancak ışıklandırma kullanmam gerektiği sonucuna çıkabilmiştim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba sn.sagen, Oncelikle bilginizd ve calismalariniza hayran kaldigimi soylemek isterim;ayni sekilde hindistancevizim icin de ilham kaynagi oldunuz.Bildiginiz uzere hindistancevizi sicak ve nemli bir ortam seviyor.Evde otomatik olarak sicaklik ayarlaniyor genelde bu 20 derecenin asagisina dussmesine izin vermiyor ortam sicakligin.Mobilden yazdigim icin beni affedin galiba ismi hagel lambasiydi,dusundum ki bunu okuma lambasi gibi bir sekilde durmasini saglarsam bitkinin isinmasina yardimci olurum.Spaghnum moss'i kullanarak nemli kalmasini saglayabilirim diye dusunuyorum, bu kalin fakat odunsulasmamis bir dal icin yapilmasi zor mudur ? Bu arada fan calismak icin nereye bagli ? Bu aptalca kalan sorularim icin ozur dilerim ,tmci olmanin getireleri boyle olsa gerek. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Hindistancevizinize ilham kaynağı olmamam da sevindim açıkçası ![]() Şunu belirtmeliyim ki bu nebat hakkında hiç bilgim yok. Dolayısı ile şartlarını bilemiyorum. Ama yazınızdan anlaşıldığı üzere fikriniz neden olmasın. Terrarium larda ısıtılmak üzere genelde kızılötesi ambuller kullanılır. Size tavsiyem bu tarz ampullere para kaptırmamanızdır. Normal bir akkor flamanlı ampullede bu işi becerebileceğinizdir. Nem konusunda bitkinizin altına küçük bir gölet tarzı herhangi bir şey yaparakta oradan suyun buharlaşması ile yeterli nemi sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Fan sistemi 12 volt bir adaptöre bağlı. Bildiğimiz bilgisayar fanı. Bu arada nemin getirisi olabilecek durgun havadan dolayı küf ve mantar oluşumu başgösterebilir dikkat etmeniz gerekmekte. Bunun için havalandırma mutlaka şart. Bu arada sorularınızıda sıkılmadan sorabilirsiniz benim için keyifti. Son olarak bu "tmci olmanin getireleri boyle olsa gerek" derken tmci nedir? SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Golet uygulamasini nasil yapabilirim,herhalde saksi altligini sulu birakmaktan bahsetmiyoruz degil mi valla konu hakkinda tam bilgisiz olunca durum boyle oluyor ![]() Simdi sizce spaghnum moss uygulamasini yapmali miyim dersiniz ? Hindistancevizi nemi cok seviyormus ![]() Fan sistemi olarak onerebileceginiz bir marka var midir ? Fani alirken herhalde buna uygun voltlu sistem istesem uygun olur galiba. Bu arada elektrikciye gitsem belli bir ucret karsiliginda bana akkor flamanlı ampulden bir okuma lambasi turunden bir tane yapar,yoksa IKEA'nin hazir olanini alip ampulunu bu olarak koyabilir miyim ? Son olarak kisacasi bitkinin isteklerini tanimlayacak olursak fazla gunes,fazla nem,hep 20-25 derece sicaklik istiyor.Onlara ayirdigim ozel bir oda var sahsen (tropik bitkilere)gliricidia sepium'u guzelce yetistirebiliyorum.Hindistancevizini tam ortaya aldim odanin 2 tarafi cam goruyor,1 cam tarafi odayi dikdortgen olarak dusunecek olursak en genis kenarda digeri de yaninda.Anladigim kadariyla baya iyi gunes aliyor cunku masallah odaya sabah baktigimda kapali kapidan isik sacan tek odamiz o. Tmci derken lise ogrencisiyim ve alanim da turkce matematik,dolayisiyla fen-elektronik ozurlusu oldugum icin anlattigim dilin cok basit oldugundan bahsediyorum.Kusuruma bakmayin lutfen,tekrardan ilginiz icin tesekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle gölet konusunda daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse suyu içerisinde tutabileceğin herhangi bir kap olabilir (buna saksı altlığıda dahil). Büyükçe bir saksı altlığının içine uygun büyüklükte çakıl taşları koyup içerisine su koyabilir ve o taşların üzerinede saksılarını oturtabilirsin. Moss konusuna gelince daha öncede belirttiğim gibi hindistan cevizi hakkında bilgim yok bu konu hakkındabilgisi olan kişlerden bilgilenmen daha iyi olur. Fan hepimizin bildiği bilgisayar fanı 12 volt herhangi bir adaptör ile kullanabilirsin. Hatta istersen zaman ayarlı priz kullanarak istediğin zaman diliminde çalışıp durmasını sağlayabilirsin. Lamba konusunda herhangi lamba olabilir. Ancak burada baktığın bitkinin ışık gereksinimi nedir? Günde kaç saat ışığa ihtiyacı var gibi konuları bilmen gerektiğini de unutmamalısın. Son olarak dediğim gibi bu nebat hakkında bilgim yok. Sorularını forumda uygun başlıkta sorarsan eğer kesin ve doğru cevaplara ulaşırsın. Burası senin için doğru yer değil. ![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Terrarium'da orkide çalışması
Terraiumun yeni misafirleri nihayet geldi ve yerlerini aldılar. Sayın GARUDA'ya buradan tekrar teşekkür ediyorum. Orkidelerimi sağ salim teslim aldım. Şimdi resimler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
orkide, sisleme (pulvarizasyon), sulama, terrarium |
|
|