![]() |
Bu gün hava güzel yağmur yok. Tam da otların güzel güzel rahatça söküleceği gibi oldu toprak, o yüzden bahçede çalışacağım.
Öğle için çift kaşarlı + sucuklu birer tost ve ayran Akşam için derin dondurucudan hemen bir balaban kuru fasulye 15-20 dakikada pişer, yanına da bir pilav iş görür. Tembellik diz boyu ama ne yapayım bahçede işler çok. Bu durumda kalabalık aile özlemi çekiyorum; kayınvalide olsaydı o yemek yapardı, elti olsaydı o da evi toparlar çamaşır yıkardı ben de doya doya bahçede çalışırdım.:D :D |
Çanakkale'nin oğlak eti meşhurdur..
Bugünlerde bol bol bu fırsatı değerlendiriyorum..Körpe oğlak dönemi bi 15 gün daha devam eder.. Eşim yağsız dana eti dışında et yemez..Bezelyeli yapıyor oğlak etini..Ayıptır söylemesi, oğlakları ben bezelyeleri de o yiyor.. |
Alıntı:
|
Sn. Pria'nın oğlaklarından bize de düştü, migros sağ olsun :D. Oğlak etli nohut pilav yanınada bol semizotlu çoban salata.
|
Hoşgeldiniz sayın uyap, nerelerdeydiniz :) ellerinize sağlık.
Ben Cuma günü ateşlendim, acayip bir grip geçiriyorum. Anneme bulaşır ziyaretime gelmesin diye de ondan saklıyorum. Üç gündür eşim dışardan birşeyler sipariş veriyor. Bugün çorba sayıklarken diye sağolsun bir arkadaşım tavuklu şehriye çorbası göndermiş eşimle. Başka bir şey yiyemediğimden çok makbule geçti. Herkes dikkat etsin valla çok salgınmış. |
Özlem hanım çok geçmiş olsun
Bu gün kuzu etli patates yemeği söğüş,ayran.. |
Enginar ucuzlamaya başladı, böylece sürekli menüde yer edindi.
Bugün mutfak mesaisi uzundu. Tavuk sulu şehriye çorbası Zeytinyağlı enginar Kuzu külbastı Salata |
Bugün ekmek var menüde leylak tadında [emoji4]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...a341ae8c85.jpg |
Bonsaide yaprak sararması başlığını bonsaiden yaprak sarması olarak okuyunca etli yaprak sarması yaptım yanına da mercimek çorbası ;)
|
Ooo ne güzel sevgili uyap, ben de bahçedeki ipek gibi yapraklardan toplayıp etli yaprak sarma yaptım.
Yanında sebzeli erişte var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Afiyet olsun.. Ben bugün dünkü menüye ek salata yapacağım, herşey arttı. |
Alıntı:
|
Sn. Ozlem A ekşi maya olayını da çözersek diyebiliriz .. [emoji4] EYM ile yaptım bu ekmeği hazır maya kullanıldı içerisinde yumurta ve süt de var lezzetli bir ekmek oldu.
|
etli ispir fasulyesi ve havuçlu körili pilav
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ekşi mayalı ekmek için epey uğraşıp pek becerememiştim ama, forum sayesinde ne yapmam gerektiğini öğrendim, şu an gördüğünüz ekmek gibi ekmekler yapabiliyorum. |
Dünkülere ilave hastalara şifa olsun diye paça çorbası. Tabii ki paçadan yapıldığı evdekilere söylenmedi, içine atılan gerdan sayesinde etten yaptım deyip çaktırılmadan içirildi :D
|
Alıntı:
|
Ben yemekten yırtma planları yapıyorum bu gün :D
Gelişmeyi de yazayım ;) yırttım sayılır köfte ekmek icecek :D |
Dileğinizi gerçekleştirmenize yardımcı olalım Sn. Resulgür :)
http://www.agaclar.net/forum/ekmek/36537.htm Menüde bugün Tarhana çorba Taze fasulye Pilav Salata |
Karnıyarık, pilav, cacık.
|
Doğru yere yazmıyorsam bilenlerin yönlendirmesi dileğiyle 😀
Yakında eşimin doğum günü var. Ben çorba, yemek, meze, vs. en zor yemekler ne varsa yapabilen biri olarak utanarak söylüyorum ki hiç yaş pasta yapmadım şimdiye kadar. Eşime bir sürpriz yapmak istiyorum. Bana basit ama lezzetli yaş pasta ve atıştırmalık önerileriniz olabilir mi acaba ☺ |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/hamuris...zler/35648.htm Aralarına ve üzerine krema yapabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/hamuris...zler/36325.htm Denemediğim ama kolay olduğu belirtilen bir tarif.. Diğerleri için de aynı başlık altına bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/hamuris...zler/17714.htm |
bu gün
Et suyu çorba Zeytin yağlı dolma yoğurt. |
Çok teşekkür ederim sevgili Ozlem A. Hemen o sayfalara göz atıyorum.
|
Ben yine kolaya kaçıyorum bu gün. Keşkek, salata. Belki tembellik yapmazsam parmak ( haşhaşlı amasya çöreği).
|
Alıntı:
|
Biraz forum mutfağını karıştırınca epeyce zaman önce bizim tarifin verildiğini buldum. O kadar geriye düşmüş ki görmemişim sevgili uyap. Mesajını da taşıdım.
http://www.agaclar.net/forum/hamuris...zler/16933.htm |
Bu arada yaz sebzeleri ufak ufak çıkmaya başladı (kışın sera sebzesi yemeyenlerdenseniz tabii :)) Özlenen yemekler yeniden sofrada..
Tarhana çorbası Kabak dolması Çoban salata Ev yapımı ekşi mayalı ekmek eşliğinde :D |
Alıntı:
|
Semiz otu kıymalı
Etli ekmek salata ayran |
İyi iftarlar
Mercimek çorba Patlıcan tava Pilav,semiz otu yoğurtlu çiğ köfte |
Daha önce hiç yapmadığım bir yemek denedim, meğer korktuğum kadar zor değilmiş :)
Beğendili tas kebabı Zeytinyağlı fasulye Cacık Kinoa salatası |
Semiz otu mercimek çorba
Nohutlu etli pilav Salata ayran herkese afiyet olsun |
2 Eklenti(ler)
Özellikle ''kulacık'' mantarı olursa yılın 365 günü bıkmam yerim keyifle :)
Ben zeytinyağda fazla öldürmeden sote yaparım mantarları.. Bu akşam özel bi akşam.. Sağolsun; harika bir dost benim bu mantar keyfimi bildiği için Viyana dönüşünde 3 tür mantar getirmiş..eringii, boletus ve canternelle.. Boletus Sırbistan'dan canterelle ise Romanya'dan geliyormuş Avusturya'ya..İkisi de dağ mantarı tabi :) Kulacık mantarı kadar aromaları olmasa da üçü de değişik ve özel tatlar.. Öğlen kargoyu aldım, az önce pişirdim..İdareli yemem gerek yarın da bu keyfi sürdürmem için..) |
Ayın yirmisine Romanyaya gidiyorum alacağım ..
|
Sarı renkli olanlar Canternelle imiş.. :) Romanya'dan gidiyormuş Avusturya'ya.. Bu mantarın tadı bana patlıcan kızartmayı çağrıştırdı ilk olarak..Pazarlarda satılan beyaz mantarlardan çok çok farklı lezzetler yaşatıyor her biri..Siyahımsı olan Boletus mesela sanki kuzu dalağı yiyormuş hissi uyandırdı bende..
Şansınız bol olsun inşallah marketlerde denk gelirsiniz..Dondurulmuş su şişesi koyun aralarına getirirken.. |
Alıntı:
|
Selam malesef gidemedim ,
ertelemek zorunda kaldık Bu günki mönüm yoğurtlu köfte sac böreği salata meyve suyu.. |
2 Eklenti(ler)
Yaz-kış demez çorbayı her zaman zevkle içerim. Şu birkaç gündür rüzgar olmasına rağmen hava o kadar sıcak ki ne pişirsem dolapta sürünüyor adeta. Yenilen sadece zeytinyağlılar.
O yüzden bir gün zeytinyağlı barbunya yapıyorsam iki gün sonra zeytinyağlı taze fasulye, daha sonra zeytinyağlı bamya. Birde salata çeşitleri rağbet görüyor. Bahçede kabak şovu başladı yine. Oğuz yine her sabah sepetine kabakları doldurup geliyor. Birkaç gün evvel yaptığım salatasını o sıralar ziyaretimize gelen komşular çok beğendiler. Ben de kendilerine söz vermiştim o yüzden bu gün iki kilo kabaktan salata yaptım. Komşulara gidecekleri hazırladım. Akşam için servis yapacağımı da süslerken aklıma çimlerde yaşanan sorunlar başlığı gelince, çim gibi süslemek istedim. :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025