![]() |
Kuşbaşı etli nohut
Pilav elma kompostosu sütlü nuriye (Cumhur Tonba'nın kulakları çınlasın) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Akşam yemeğini haliyle aperatif kahvaltılıklarla geçiştiriyorum bugün. :p |
tarhana çorbası
pirinçli ıspanak yemeği yoğurt |
Bugün hastaneye gittiğim için; sadeceee hazır mantı. :( Yarın da gideceğim, artık Allah kerim.
|
Bugün annecigim erişte ve tavuklu mantar yapmıştı :)
|
Mercimek çorbası, etli kereviz yemeği, makarna.
|
Mutfağa giremiyorum. Her şey kokuyor. Yemek yapamıyorum. Eşime de yaptırmıyorum her yer kokacak diye. Ne zamana kadar gider böyle bilemem ama menü falan yok :(
|
Alıntı:
|
İnşallah Sevgili Uyap, ama dediğiniz gibi yan dairede ne pişiriyorlarsa kokusu bizde sanki. Mutfaklarımız bitişik. Utanmasam kapıyı çalıp ne olur yemek yapmayın diyeceğim :)
|
Bugün menü şöyle:
Mercimek çorbası Mantarlı et sote Erişte Salata |
Erişte güzel fikir, bol soslu yaparım
Yanına tavuk but ızgara iyi bir sosla marine ederim Bol yeşil salata Zeytinyağlı bakla |
Yayla çorba, terbiyeli-kıymalı kereviz, patates, havuç karışımı yemeğimiz, zeytinyağlı barbunya.
|
Pirinçli ıspanak yemeği, hindi ızgara ve makarna.
|
Bu akşam,
Bal ve limon ile marine edilmiş baharatli ızgara piliç Pirinç pilavı Roka salatası |
bu gün
pastırmalı kuru fasülye p. pilavı havuç salatası kabak tatlısı |
Tarhana çorbası
Fırında tavuk ve patates Kuru börülce salatası Yeşil salata |
İş yapmaktan yemek pişirmeye vaktim yok bugün. Ya dışarı çıkar bir şeyler atıştırırız ve ya bir telefon Dominos Piza imdadımıza yetişir.
|
bu gün
çiğ köfte balık ızgara salata |
......:D, bu akşam davetliyiz.
Ama yarın için hazırlık yapayım. Etli kuru fasulye Pilav Zeytinyağlı Enginar Su muhallebisi dondurmalı (TV karşısında yemek hoşumuza gidiyor) |
Ehem, bugün agaclar.net aktivitesinde yaptığımız ekşi mayam ile ekmek yapıyorum :) Menü de hafif ve hazır ısınacak olan fırından istifadeli olacak :)
Yayla çorbası Buzluğa atmış olduğum lorlu ıspanaklı börek Pırasalı havuçlu otlu mücver Salata |
Bugün kimse yazmamış. Ben sonunda bir gece önceden nohut ıslatmayı akıl edebildiğim için çok sevdiğim bu yemeği pişirdim.
Nohut-pilav Ev yapımı turşu Salata Dünden mücver Anneanneden zeytinyağlı sarma :) |
Dünden kalan pilav var, yanına köfte yaparım.
Kuru fasulyeyi haşladığımda biraz ayırmıştım ondan da güzelce bir piyaz günü kurtarır.. ;) |
Sabah çıkmadan kapuskamı yaptım, benim yemeğim tamam. Beylere de kasaba uğrayıp etobur zevklerine göre birşeyler bulurum, yanına çorba + salata.
|
dün yoldaydım şimdi bükreşteyim
istanbulda getirdiğim kurubiber ve yaprak sardım yayla çorbası ,salata. |
Tavuksuyuna erişte çorbası, pilav, bezelye ve salata.
|
Bugün yine çocuk menüsü
Kuru köfte patates Domates soslu spagetti Çoban salata Havuç mor lahana |
Bugünlerde hep dışarıda yemek durumunda kalıyoruz. Yarın için menümü şimdiden düşünmeye başladım. Evde yemek yemenin keyfi bambaşka. :)
|
Şu anda da dışarıdayım ama barbunya ıslattım. Bu akşamki menü,
Zeytinyağlı barbunya Fırın patates Tavuk fajita (salsa sos eşliğinde) Afiyet olsun. :) |
iki gündür dışarıda yiyiyorduk
bu gün evdeyiz sebze çorbası ızgara salata kuru domates |
Tarhana çorbası, kıymalı kuru patlıcan ve biber dolması, makarna.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün zahmetli görünen ama çok kolay fıstıklı köfte yaptım..
Tarhana çorbası Yufkaya sarılı fıstıklı köfte Zeytinyağlı enginar Salata |
sebze çorbası
tavuk suyuna pilav turşu ayran |
Bugün en sevdiğim sebzelerle bir yemek yaptım.
Yeşil mercimekli çorba Enginar, kuşkonmaz ve iç baklalı tavuk baget Pilav Salata |
Mutfağa gelen giden yok :)
Enginar görünmeye başladı, haftada iki gün enginar pişecek demektir bizim evde bu :) Yayla çorbası Mantarlı kuzu yahni Zeytinyağlı baklalı enginar Nane ve rokalı salata |
Hava güzel, bahçede iş çok, kolay yemeğe kaçıyoruz sevgili Ozlem A.
İstanbul'dan getirdiğim hazır paket mantıya talim edeceğiz bu gün. (Hazır dediysem öyle pazarda markette satılan değil, kıymasını elden vererek özel olarak hazırlatıyoruz, çok da nefis oluyor.) |
tarhana çorbası
kuru fasülye pilav salata |
bu gün çok kötü bişey oldu,dolabım bozulmuş 2 gündür dışarıdaydık
buzlıktakiler bozulmamıştı ama diğerleri çok kötü:( |
Yüksük çorbası portakallı kereviz tandır ve pilav. Bir de ben yiyebilsem :(.
|
Geçmiş olsun Sayın elve :( bozulanlara mı üzülmeli, dolabın berbat olmasına mı :(
Size de geçmiş olsun Sayın uyap, ben de geçen yıl arka arkaya grip, faranjit, beta, anjin ne varsa geçirmiştim. Bu yıl gluten - kazein diyetine başladığımdan, alerjenler ortadan kalkınca direncim de artmış oldu, şükürler olsun :) Bu akşam Şehriye çorbası Nohut - pilav Anneanneden zeytinyağlı enginar Turşu salata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025