![]() |
Zeytinyağlı patlıcan yemeği, kuzu kavurma,salata ve yoğurt. Tembellik yaptım :D.
|
Mutfağa yeni giriyorum, pişireceğim bugünkü menüm,
Karnıbahar graten Fırında baharatlı patates Sebzeli erişte Kuzu fleminyon |
Tavuklu kabak yemeği ve salata.
|
Sebze severlere (ben) kabaklı, et severlere (ailenin geri kalanı) kıymalı saç böreği. Tatlı niyetine haşhaşlı katmer.
|
Bahçeden toplanan bol tazae naneli patlıcan, kabak, yeşil dolma biberi ve kapya biberden oluşan karma dolma ve cacık.
|
Mercimek çorbası(en ufak oğluma)
Etli biber dolması(ikizlere) Îmâm bayıldı(eşime) Cacık |
Canım o kadar balık çekti ki dayanamadım dün Bandırma'ya gidip kıraça aldım. Çok da tazeydi.
Bugün yan komşularımızı da balık yemeğe çağırdık, onlarda inşaat var, hazır yemek eminim ki çok hoşlarına gidecek. Menüde kıraça , kırmızı soğan bol limonlu-söğüş-, karışık mevsim salatası, tahin helvası var. Bahçedeki sarmalık yapraklar da çok güzel oldu, onlardan da toplayıp etli yaprak dolması sarmayı düşünüyorum yarın için. Akşam TV.seyrederken sarmayı plânlıyorum zaten TV ye uzun süre bakamıyorum bu arada dolma işi de biter. |
Yoğurtlu ve dereotlu soğuk buğday çorbası, tavuk ciğeri ve yeşil salata.
|
Domates soslu biftek, patates püresi, salata.
|
Baklalı zeytinyağlı enginar
Mantarlı tavuk sote Cacıklı ayran :) Salata |
Etli taze fasulye, bulgur pilavı, cacık, karpuz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
İlk iftar menüsü: mercimek çorba, etli yaprak sarma, makarna, yoğurt, söğüş domates soğan, karpuz ve bol su :)
|
Kabak mancarı, İstanbul ıspanağı ve kabak çiçeği dolması, cacık, taze soğan, kırmızı marul.
|
Yoğurtlu erişteli tavuk çorbası, patates kavurması, Bol baharatlı ezme salata, cacık.
|
tavuk suyuna sebze çorbası
yaprak sarma biftek pilav salat |
Hani paket sevgili uyap, gözlerim kargoyu gözlemekten yoruldu. Bak bu gün ayın 23 ü. Sen yollayacağım dedin diye ağzıma bir lokma koymadım 17 sinden beri :)
|
Alıntı:
Kabak mancarı dediğiniz nasıl bir yemek acaba? Belki bildiğimiz bir yemektir ama ilk defa bu ismi duyuyorum. Ufak bir tarif verebilirseniz çok sevinirim. Afiyet olsun. |
Ben Şile'den evlendim, ilk defa bende orada duydum bu mancar kelimesini. Ispanak, Pazı gibi birşey. Ben böreğini yemiştim (mancarlı börek) . Güzel ama yeniyor :D
|
Bizimkiler pazı ve ıspanagın kavurmasına pancar der ama konu hem kabak hemde "m"ancar olunca bilemedim bende :o
Bizde dolma pişiyor bugün, çorba ve cacık eklersem tamamdır. |
Bizde de ayran aşı çorbası, fırında tavuk patates, barbunya, pilav.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
Alıntı:
Bende bu gün yemek yok, pestil durumdayım. İpek hanımdan kolim geldi de yardımıma yetişti. Peynir, ekmek (yufkaaaa) ne bulursak artık :D Bir daha aç karna sipariş vermeyeceğim yalnız ne kadar peynir ekmek çeşidi varsa hepsinden istemişim, bir koli peynir geldi :dilli: |
bu gün mercimek çorba
fasülye pilav sac kavurma salata ayran |
Merak edenlere kabak mancarının tarifi..
http://www.agaclar.net/forum/467313-post101.htm Mancar yemek anlamında (mangia'dan türetilip değiştirilerek) dile yerleşmiş, muhacir bölgelerde kullanılıyor anladığım kadarıyla. |
tarhana
patlıcan yemeği pilav ayran salata |
Sebzeli şehriye çorbası
Fırında köfte patates salata İlerleyen saatlerde de haşlama mısırımız vardı |
şehriye çorbası
biber dolması kendi biberlerimden cacık şeker pareeeeeeeeee |
Bugün erkenden hazır yemekler :)
Zeytinyağlı enginar Biber dolması Makarna Salata |
Alıntı:
Fasulyeni özlemle bekleyeceğim. Hem yemek hem ekmek için. Ben de evin ilk gerçek yemeğini evvelsi gün yaptım. Etli kuru fasulye ve turşu. Eşim resmen aş eriyordu :) Bence de aç karnına sipariş vermemek gerekiyor. Ben de Kars'tan peynir falan getirtiyordum ama gelince kendi kendime ''yok artık'' diyordum :) |
Alıntı:
|
Pazı ve yaprak sarması, tarhana ve haşlanmış pazı köklerinden cacık diyim... Annem borani diyor.
|
Mercimek çorbası, zeytinyağlı fasulye, haşlama ve bulgur pilavı.
|
Tarhana corbasi
Kiymali taze fasulye Enginara devam Yemek sonrasi yakindaki dondurmaciya yuruyus Sn. Uyap simdi okudum. Gecmis olsun, yazin hastalik ayri zor :( |
Teşekkür ederim sevgili Özlem A. neyse ki çabuk atlattık.
Bu gün çocukların menüsü : kanat ızgara, patates kızartması, salata. Ekstralar yani dünden kalıp başıma kalanlar ezogelin çorbası, patlıcanlı menemen, sebzeli bulgur pilavı. |
Bugün akşam soframızda,
Ezo gelin çorba Zeytinyağlı bamya Yoğurtlu makarna salatası Ekmek pizzası Herkese afiyet olsun. :) |
Mercimek çorbası, kaşarlı yumurtalı ev pidesi.
|
Ezogelin çorba, ızgara köfte, patlıcan-biber-domates börttürme (diye bilirim başka bir ismi var mıdır ya da doğrusu nedir merak da ederim), Sarımsaklı yoğurtla (site bahçesinden topladığım) semizotu.
|
Börtletme = közleme diye bilirim :)
|
Kırmızı mercimek çorba , patlıcan dolma , mantı , salata yoğurt.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025