![]() |
Misafirlerime eziyet etmemek için menüyü sade tutuyorum.
Hacegan çorba Sacda tereyağlı köfte Kuş üzümlü ve fıstıklı pirinç pilafı Garnitür soğan, dometes ,salatalık turşusu |
Yakında yaşlılar için yemek tarifleri diye site açacağım. Ne pişirmeli diye aramaktan fenalık geliyor.
|
Bir çorba olsun diye ezogelin çorbası
Hava çok, çok sıcak hiçbir şey istemiyor insanın canı, hadi bir zeytinyağlı olsun dedim diye zeytinyağlı barbunya sulu bir de yemek olsun diye ekşili köfte pişirdim. http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/11876.htm http://www.agaclar.net/forum/et-tavu...leri/11604.htm Ama sanıyor musunuz ki bunlardan bir kaşık bile yiyorum. : çay, çay çay ve kahvaltı. (Oruç mu beni tutuyor yoksa ben mi orucu anlayabilmiş değilim) |
Değerli dostlar bizimde menümüz,
Hanım bugün aklından ne geçirdiyse ya nasip. Bu sıcaklarda oruçlu insana benim canım şunu çekti diyebilirmisiniz. (Salata ve mevsim turşuları hariç) Mevlam herkese dayanma gücü versin. Amin. |
Domates çorbası
Patlıcan karnıyarık Makarna -Hoşaf |
Tavuk suyu çorba
Sahanda patatesli külbastı Pirinç pilavı Cacık http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/17815.htm |
Etli Kuru Bamya Yemeği
Pirinç Pilavı Cacık |
Hurma
Bol Su Bol Meyve Suyu Buz Gibi Karpuz |
Güler'in iftarı....
Bir bardak su Siyah zeytin Hurma Beyaz peynir + lor + çeçil peyniri + eski kaşar + yorsan eritme peyniri Pembe domates + taze tatlı sivri biber + körpe hıyar Sıcacık fırın pidesi (1/4 i sahura ayrılıyor 3/4 ü iftarda bana mısın demiyor) sonra da neden kilo veremiyorum diye şikayet ediliyor.... İyi demlenmiş 3-4 bardak çay. İlerleyen saatlerde soğuk kavun veya karpuz. |
Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?
|
Alıntı:
(Şu tarife bir bakın diyecektim ki bir sürü tarif çıktı :) ) |
Buradaki yırtmayı yapacağım. Ama buğday kırığı olmadığı için bulgurla deneyeceğim.
|
|
Teşekkürler... Asmayla yapılan ne çok yemek varmış.
Kuşbaşı eti mikrodalgaya attım bile. Sırayla hepsini denemek lazım. |
Mercimek Çorbası (rendelenmiş Havuç+patates'li)
Sebzeli Tavuk Süzme Yoğurt Baklava (Cevizli) |
Kurbanda geldi çattı.Eh yani yarın sormazsınız ne pişirelim diye :D Bayramınız mübarek olsun efendim
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede patlıcanlar olunca, ne kadar patlıcan sevmesem de eşimin seviyor olması bana pişirtiyor.
Bu sabah yine bir yığın patlıcan toplayınca ne yapayım ne pişireyim derken en kolayını (!) seçtik ve patlıcan beğendi yaptık. Allahtan patlıcanları dışarda Oğuz közledi. Ve akşam yemeği tavuk yahni yanında patlıcan beğendi oldu. |
Ben de bu akşam ızgara çinekop yapacağım. Yanına bol bir salata. Tabii tahin helvası da eşlik edecek.
Siz hiç çinekobu fileto olarak ızgara yapar mısınız? Eğer evde küçük çocuğunuz, torununuz varsa mutlaka deneyin. Kılçıksız lop et olarak çok hoşlarına gider. |
Çinekopu degil ama diğer balıklardan denedim.
Benden toruna kalırsa yer :) |
1 Eklenti(ler)
Diğer balıklardan ben de yaparım ama bir de irice çinekop-sarıkanattan deneyin derim.
Orta kılçığını ve yanak kısımlarını temizledikten sonra alt ve üstünü yeniden birleştirin, aynen böyle..... ve ızgara yapın. ;) |
Pişirmeden yiyesim geldi...
|
Bu bölüm pek öksüz kalmış. Bizim mutfakta bugün liste şöyle;
Mercimek çorbası, Kıymalı ekşili pırasa, Ev eriştesi, Salata, Meyve ( Gümüldür mandalini) |
Bizdeki menü de:
domates çorbası (Allahtan 40 kavanoza yakın domates suyu hazırlamışım) Etli lahana dolması Ev eriştesi (fesleğen soslu) İlertleyen saatler için bana dondurma Oğuz'a keşkül. |
2 Eklenti(ler)
Dün yemeğe misafir vardı bizde de, misafir menüsü vereceğim ben de ama biraz abarttım..
Tavuklu pirinç erişteli çorba (2,5 saat pişiyor) Fıstıklı kebap ve kuzu şiş (ilki benden, şişi kasaba yaptırdım ama evde piştiler), domates ve avokado soslar eşliğinde. Zeytinyağlı pırasa Etsiz kuru fasulye (fırınlanmış) Sumaklı nar ekşili domates biber salata Yeşil salata Vanilyalı puding (paketten değil) üzerinde dondurma ve kocayemiş. O kadar uğraştım ve yoruldum ki önümüzdeki 3 gün yemek yapmak değil yemek bile istemiyorum. Not: fotoğraftaki daha önce yaptığım bir örnek, fotoğraf çekmeye vaktim olmadı. |
Off ki of, size misafir olmak varmış dün.
Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri. Mutfak bölümünde burada lüferden verdiğim tarifi yapacağım. Hem kolay hem çabucak. Yanına karışık bol bir salata Tahin helvası İlertleyen saatler için de krem karamelim var. |
Ellerinize sağlık Güler abla. Benim de en sevdiğim balıktır lüfer ama hiç buğulamadım. Denemem lazım canım çekti okuyunca. Ayıptır söylemesi Pazartesi akşam fırında sarıkanat yaptım aralarına limon, defne yaprağı, top karabiber ve rezene dalı ile. Pişman oldum sonra içine hiç bir şey koymadan en güzeli. Tuz bile atmam normalde.
|
Alıntı:
|
Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü :)
|
Alıntı:
|
Açmaya ne gerek var Sümeyra'cım :D
|
Hem mantıyı açmakta ne varmış kii? ister makasla ister bıçakla açarsın paketini hi hi hi :)
|
Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel.
|
Ben denemiştim, köfte iriliğindeydi her biri :) tane hesabı koydum tabaklara :D
|
En azından denemişsin, deneye yanıla öğreniyoruz.
|
herkese selam.bizde bu gün
mercimek çorbası bulgur pilavı domatesli fasülye sucuklu ve turşu vardı.. |
Ben yemek yapmayı 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum. Sahanda yumurta bile yapmadım. Zira yok okul hayatı, yok iş hayatı derken yemek yapmama hiç gerek olmadı. Okul hayatı hep annem yapıyordu zaten. İş hayatı 27 sene gece çalıştım; gece 04.00-05.00 yat, kalk saat 14.00-15.00 yap kahvaltını, git işe 19.00 öğle yemeği, gece 01.00 akşam yemeği 04.00-05.00 gel eve yat uyu.
Ama nasılki annemi kaybettim, emekli oldum e iş başa düştü, öğrenmek gerek ufak ufak birşeyler öğrenmeye başladım. İlk başladığım zamanlar bir gün yemeğin soğanını kavuruyorum bir baktım tencere gelmiş öndeki ocağa, yanan ocak kalmış arkada, ben ha bire soğanı kavurmaya çalışıyorum yanmayan ocakta, çorbaların kıvamını hiç tutturamadım. Mercimek çorbası yaptım komşuma verdim ki hani ilk yapmışım biz çorba bekliyorduk, muhallebi değil dediler, bir müddet ben asistanlık yaptım, eşim yemeği vurdu. Ama 2 senedir çok şüküür başarıyorum. Bugünkü menüm: Yayla çorbası, kereviz, patates, havuç karışımlı terbiyeli yemek ve makarna. |
Ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmiyordum, hatta evleneceğim duyulduğunda pek çok komşumuz anneme " o kız ne zaman ağaçların tepesinden indi de evleniyor" demişler de annem utanmış.
Ama insan yeter ki istesin, azmetsin, elinden kurtulamaz. Patlıcan yemekleri hariç pek çok yemek çeşitlerim ile övünebilirim. Dostlarımız hem sofra düzenim hem de yemeklerimden takdirle bahsederler. Bugünkü menü Nohutlu mantı Zeytinyağlı kereviz kabak tatlısı İlerleyen saatler.. TV seyrederken patlamış mısır ve taze sıkılmış portakal suyu. Bu sıralar çok güzel belgesellere takılıyoruz. |
Alıntı:
|
Üzerine temiz bir mutfak havlusunu bir güzel ıslatıp iyice sıkın, nemli nemli kestiğiniz hamurların üzerine örtün, kuruma ve yapışma derdi kalmayacak. Bu arada oğlu olanların ortak sorunu olabilir bu, mantı seven ve isteyen çok, yardım edecek kimse yok :) Biz yemek yapmayı bilmezdik ama mantı yapılacağı zaman üç kız annemle beraber sıkardık.
|
bu gün çorba
karnabahar kereviz yoğurtlu,cevizli yaptım.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025