agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

hberbul 26-07-2012 09:58

Misafirlerime eziyet etmemek için menüyü sade tutuyorum.
Hacegan çorba
Sacda tereyağlı köfte
Kuş üzümlü ve fıstıklı pirinç pilafı
Garnitür soğan, dometes ,salatalık turşusu

memet 26-07-2012 10:21

Yakında yaşlılar için yemek tarifleri diye site açacağım. Ne pişirmeli diye aramaktan fenalık geliyor.

Güler 26-07-2012 10:36

Bir çorba olsun diye ezogelin çorbası

Hava çok, çok sıcak hiçbir şey istemiyor insanın canı, hadi bir zeytinyağlı olsun dedim diye zeytinyağlı barbunya

sulu bir de yemek olsun diye ekşili köfte pişirdim.


http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/11876.htm

http://www.agaclar.net/forum/et-tavu...leri/11604.htm

Ama sanıyor musunuz ki bunlardan bir kaşık bile yiyorum. : çay, çay çay ve kahvaltı. (Oruç mu beni tutuyor yoksa ben mi orucu anlayabilmiş değilim)

smnunal 26-07-2012 11:15

Değerli dostlar bizimde menümüz,

Hanım bugün aklından ne geçirdiyse ya nasip. Bu sıcaklarda oruçlu insana benim canım şunu çekti diyebilirmisiniz. (Salata ve mevsim turşuları hariç)

Mevlam herkese dayanma gücü versin. Amin.

tener 27-07-2012 12:15

Domates çorbası
Patlıcan karnıyarık
Makarna -Hoşaf

Güler 27-07-2012 12:54

Tavuk suyu çorba

Sahanda patatesli külbastı

Pirinç pilavı

Cacık

http://www.agaclar.net/forum/aperati...slar/17815.htm

hberbul 27-07-2012 12:59

Etli Kuru Bamya Yemeği
Pirinç Pilavı
Cacık

limon_sever 27-07-2012 18:40

Hurma
Bol Su
Bol Meyve Suyu
Buz Gibi Karpuz

Güler 27-07-2012 21:46

Güler'in iftarı....
Bir bardak su
Siyah zeytin
Hurma
Beyaz peynir + lor + çeçil peyniri + eski kaşar + yorsan eritme peyniri
Pembe domates + taze tatlı sivri biber + körpe hıyar
Sıcacık fırın pidesi (1/4 i sahura ayrılıyor 3/4 ü iftarda bana mısın demiyor) sonra da neden kilo veremiyorum diye şikayet ediliyor....
İyi demlenmiş 3-4 bardak çay.

İlerleyen saatlerde soğuk kavun veya karpuz.

sakagun 01-08-2012 13:17

Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?

limon_sever 01-08-2012 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1004841)
Elimde az miktarda taze asma yaprağı var. Zeytinyağlı ve pirinçli sarması dışında asma yaprağıyla yapabileceğim bir yemek var mı?

Şu ve bu ve de o'ya alternatif bir de buşuo iki de şubuo ve ve bilumum tarife bir bakın...

(Şu tarife bir bakın diyecektim ki bir sürü tarif çıktı :) )

sakagun 01-08-2012 13:59

Buradaki yırtmayı yapacağım. Ama buğday kırığı olmadığı için bulgurla deneyeceğim.

limon_sever 01-08-2012 14:03

Şuradaki de fena değil gibi...

Sonradan bulduğum tarif.

Bir de...

Afiyet olsun...

sakagun 01-08-2012 14:12

Teşekkürler... Asmayla yapılan ne çok yemek varmış.
Kuşbaşı eti mikrodalgaya attım bile. Sırayla hepsini denemek lazım.

DarkYES 24-10-2012 15:52

Mercimek Çorbası (rendelenmiş Havuç+patates'li)
Sebzeli Tavuk
Süzme Yoğurt
Baklava (Cevizli)

çiftçi5234 24-10-2012 18:57

Kurbanda geldi çattı.Eh yani yarın sormazsınız ne pişirelim diye :D Bayramınız mübarek olsun efendim

Güler 24-08-2013 19:27

1 Eklenti(ler)
Bahçede patlıcanlar olunca, ne kadar patlıcan sevmesem de eşimin seviyor olması bana pişirtiyor.

Bu sabah yine bir yığın patlıcan toplayınca ne yapayım ne pişireyim derken en kolayını (!) seçtik ve patlıcan beğendi yaptık. Allahtan patlıcanları dışarda Oğuz közledi.
Ve akşam yemeği tavuk yahni yanında patlıcan beğendi oldu.


Güler 19-12-2013 17:25

Ben de bu akşam ızgara çinekop yapacağım. Yanına bol bir salata. Tabii tahin helvası da eşlik edecek.

Siz hiç çinekobu fileto olarak ızgara yapar mısınız?
Eğer evde küçük çocuğunuz, torununuz varsa mutlaka deneyin. Kılçıksız lop et olarak çok hoşlarına gider.

KAPTANzst 19-12-2013 17:32

Çinekopu degil ama diğer balıklardan denedim.
Benden toruna kalırsa yer :)

Güler 19-12-2013 17:42

1 Eklenti(ler)
Diğer balıklardan ben de yaparım ama bir de irice çinekop-sarıkanattan deneyin derim.

Orta kılçığını ve yanak kısımlarını temizledikten sonra alt ve üstünü yeniden birleştirin, aynen böyle..... ve ızgara yapın. ;)



KAPTANzst 19-12-2013 17:50

Pişirmeden yiyesim geldi...

Mine Pakkaner 04-12-2014 14:58

Bu bölüm pek öksüz kalmış. Bizim mutfakta bugün liste şöyle;
Mercimek çorbası,
Kıymalı ekşili pırasa,
Ev eriştesi,
Salata,
Meyve ( Gümüldür mandalini)

Güler 05-12-2014 01:29

Bizdeki menü de:

domates çorbası (Allahtan 40 kavanoza yakın domates suyu hazırlamışım)
Etli lahana dolması
Ev eriştesi (fesleğen soslu)

İlertleyen saatler için bana dondurma Oğuz'a keşkül.

Ozlem A 05-12-2014 07:09

2 Eklenti(ler)
Dün yemeğe misafir vardı bizde de, misafir menüsü vereceğim ben de ama biraz abarttım..

Tavuklu pirinç erişteli çorba (2,5 saat pişiyor)
Fıstıklı kebap ve kuzu şiş (ilki benden, şişi kasaba yaptırdım ama evde piştiler), domates ve avokado soslar eşliğinde.
Zeytinyağlı pırasa
Etsiz kuru fasulye (fırınlanmış)
Sumaklı nar ekşili domates biber salata
Yeşil salata
Vanilyalı puding (paketten değil) üzerinde dondurma ve kocayemiş.

O kadar uğraştım ve yoruldum ki önümüzdeki 3 gün yemek yapmak değil yemek bile istemiyorum.

Not: fotoğraftaki daha önce yaptığım bir örnek, fotoğraf çekmeye vaktim olmadı.

Güler 05-12-2014 12:47

Off ki of, size misafir olmak varmış dün.

Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri.

Mutfak bölümünde burada lüferden verdiğim tarifi yapacağım. Hem kolay hem çabucak.

Yanına karışık bol bir salata

Tahin helvası

İlertleyen saatler için de krem karamelim var.

Ozlem A 05-12-2014 13:23

Ellerinize sağlık Güler abla. Benim de en sevdiğim balıktır lüfer ama hiç buğulamadım. Denemem lazım canım çekti okuyunca. Ayıptır söylemesi Pazartesi akşam fırında sarıkanat yaptım aralarına limon, defne yaprağı, top karabiber ve rezene dalı ile. Pişman oldum sonra içine hiç bir şey koymadan en güzeli. Tuz bile atmam normalde.

TCM 05-12-2014 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1338473)
...
Ben biraz evvel çok taze çinekop aldım, kilosu TL.8.- den hem de iri iri.
...

Kıymetini bilin, buralarda kilosu 20 tl.

hira 05-12-2014 14:47

Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü :)

sumeyra47 05-12-2014 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1338503)
Bizde bugün sebze çorbası, mantı, salata var... Kestaneyle kapatırız günü :)

Biri mantı mı dedi bayılırım mantıya. Hiç yapmadım ayıptır söylemesi açmasını bilmiyorum :D ellerine sağlık Hira'cım, afiyet olsun.

hira 05-12-2014 15:20

Açmaya ne gerek var Sümeyra'cım :D

hira 05-12-2014 15:26

Hem mantıyı açmakta ne varmış kii? ister makasla ister bıçakla açarsın paketini hi hi hi :)

sumeyra47 05-12-2014 15:41

Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel.

hira 05-12-2014 15:59

Ben denemiştim, köfte iriliğindeydi her biri :) tane hesabı koydum tabaklara :D

sumeyra47 05-12-2014 21:06

En azından denemişsin, deneye yanıla öğreniyoruz.

elve 05-12-2014 22:54

herkese selam.bizde bu gün
mercimek çorbası
bulgur pilavı domatesli
fasülye sucuklu ve turşu vardı..

YeniGine 06-12-2014 00:08

Ben yemek yapmayı 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum. Sahanda yumurta bile yapmadım. Zira yok okul hayatı, yok iş hayatı derken yemek yapmama hiç gerek olmadı. Okul hayatı hep annem yapıyordu zaten. İş hayatı 27 sene gece çalıştım; gece 04.00-05.00 yat, kalk saat 14.00-15.00 yap kahvaltını, git işe 19.00 öğle yemeği, gece 01.00 akşam yemeği 04.00-05.00 gel eve yat uyu.
Ama nasılki annemi kaybettim, emekli oldum e iş başa düştü, öğrenmek gerek ufak ufak birşeyler öğrenmeye başladım. İlk başladığım zamanlar bir gün yemeğin soğanını kavuruyorum bir baktım tencere gelmiş öndeki ocağa, yanan ocak kalmış arkada, ben ha bire soğanı kavurmaya çalışıyorum yanmayan ocakta, çorbaların kıvamını hiç tutturamadım. Mercimek çorbası yaptım komşuma verdim ki hani ilk yapmışım biz çorba bekliyorduk, muhallebi değil dediler, bir müddet ben asistanlık yaptım, eşim yemeği vurdu.
Ama 2 senedir çok şüküür başarıyorum.
Bugünkü menüm: Yayla çorbası, kereviz, patates, havuç karışımlı terbiyeli yemek ve makarna.

Güler 06-12-2014 10:57

Ben de evlendiğimde yumurta kırmasını bilmiyordum, hatta evleneceğim duyulduğunda pek çok komşumuz anneme " o kız ne zaman ağaçların tepesinden indi de evleniyor" demişler de annem utanmış.

Ama insan yeter ki istesin, azmetsin, elinden kurtulamaz. Patlıcan yemekleri hariç pek çok yemek çeşitlerim ile övünebilirim.

Dostlarımız hem sofra düzenim hem de yemeklerimden takdirle bahsederler.

Bugünkü menü

Nohutlu mantı
Zeytinyağlı kereviz
kabak tatlısı

İlerleyen saatler.. TV seyrederken patlamış mısır ve taze sıkılmış portakal suyu.
Bu sıralar çok güzel belgesellere takılıyoruz.

Güler 06-12-2014 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1338528)
Ev yapımı daha lezzetli oluyor ama bilmediğim için bizde hazırını alıyoruz genelde. Hira'cım yakın olsaydık el ele verip mantı açmayı öğrenirdik bir güzel.

Hamuru açması zor değil de iç malzemeyi koyduktan sonra yapıştırırken yardıma ihtiyaç duyuyor insan. Hamur bekleyince kapatması-yapışması biraz zor oluyor. İç malzemeyi biri, koyar diğeri yapıştırırsa hamur kurumadığı için iş bayağı kolaylanıyor.

Ozlem A 06-12-2014 16:52

Üzerine temiz bir mutfak havlusunu bir güzel ıslatıp iyice sıkın, nemli nemli kestiğiniz hamurların üzerine örtün, kuruma ve yapışma derdi kalmayacak. Bu arada oğlu olanların ortak sorunu olabilir bu, mantı seven ve isteyen çok, yardım edecek kimse yok :) Biz yemek yapmayı bilmezdik ama mantı yapılacağı zaman üç kız annemle beraber sıkardık.

elve 06-12-2014 21:15

bu gün çorba
karnabahar
kereviz yoğurtlu,cevizli
yaptım..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025