Konu: Lüfer
View Single Post
Eski 10-10-2008, 22:46   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,376
Lüfer

İşte yine benim alerjik sorunum. Ben maalesef Palamut yiyemiyorum. Siyah etli balıklar beni zehirliyor. Eve ne zaman palamut alınsa, bana lüfer alınır. Yani bence lüfer de balıkların şahıdır. Soğuk su balıklarını hiçbir şeye değişmem. Lüfer, kalkan favori balıklarımdır. Ya kıraçaya ne demeli? Bayılırım.
Orta derecede, kurutulmadan ızgarada pişen lüfer enfes olur.

Ben bazen, buğulama gibi de yaparım;

Tavaya çok az sıvı yağ koyun, yarım limon sıkın, biraz da tuz koyun. Temizlenmiş iki adet lüferi yerleştirin. Çok az, üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Lüferlere çizik atmayın.

Su kaynamaya başladığında 8 dakika bir yanını, çevirerek 6 dakika diğer yanını pişirin. Pişme olayı birince. Suyundan yarım çay bardağı kadar balıklı su alıp başka bir kap içinde bir tatlı kaşığı unu ilave ederek çırpın, bu suyu tavadaki suya ilave edin ve ancak bir taşım, tıkırdatın.

Tabağınıza kevgir kepçe ile bozmadan aldığınız lüferin üzerine tavadaki limonlu-unlu sudan yarım kepçe kadar koyduktan sonra üzerine ince ince doğranmış bol maydanoz koyarak servis yapın. Kaşık koymayı unutmayın, suyunu da kaşıklamak gerekiyor.

Çok kolay bir pişirim-Afiyet olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön