agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

limon 21-01-2012 15:04

Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.

Güler 21-01-2012 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 902045)
Ben de misafirlerime misir ünlü dereotlu zeytinli ve peynirli minik pogacalar ve minik ekler pastalar yaptım.

Ellerine sağlık.
Bir tabak da Yeşil Yağmur kahvesine göndersene, beş çayının yanında iyi gider. Kaldı mı? ;)

limon 21-01-2012 19:17

Kaldi ama az, sizin icin ozel pisiririm.

Güler 28-01-2012 16:13

Birkaç gündür diş problemi çektiğim için dosdoğru yemek yiyemiyorum. Hep sulu gıdaya takılıyorum. Öğle çorba, akşam çorba. Ama çorba da her öğünde severek yediğim bir şey.

Bugün kendim için koyuca bir yayla çorbası, Oğuz için de Izgara tavuk ve püre yaptım.

Eh yani çorbam da güzel oldu, hem de doyurucu.
Sonra, baktım çorba tariflerimiz arasında yayla çorbası yok. Arkadaşlara kendi tarifimi yazayım dedim.

Güler 29-01-2012 14:39

Tarhana çorbası
Karnabahar graten
Ayva kompostosu

Kendim için, su böreği (hazır)
Taze sıkılmış portakal suyu.

yener.T 29-01-2012 15:33

Tavuklu Rumeli Çorbası

PIRASA KÖFTESİ

KIZILCIK ŞURUBU

limon 29-01-2012 19:29

Yener Bey, yemekler kadar sunumu da beğendim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. :)

zenfree 29-01-2012 22:31

Yener Bey harika tarifler mutlaka deneyeceğim. Afiyet olsun. Limon'a katılıyorum sunum bir harika.:)

Güler 30-01-2012 15:24

Sevgili yener.T, bunlar ne harika şeyler. Ellerinize sağlık. Ama bu güzel tarifler ve sunumlar eğer bu başlıkta kalırsa daha sonra kimse bunlardan faydalanamaz. Sizden rica etsem bu güzellikleri Mutfak başlığımızdaki alt başlıklarda paylaşsanız. O zaman kime lâzım olursa orada rahatlıkla bulabilir.

Teşekkür ederim.

zenfree 31-01-2012 11:25

Yener Bey sukkulentlerinizden sonra yemek tariflerinizi de hayranlıkla takibe başladım. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Bu tarifler kesinlikle ayrı ayrı başlıkları hakediyorlar.

yener.T 31-01-2012 12:11

Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.

Güler 31-01-2012 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yener.T (Mesaj 905909)
Sayın Zenfree teşekkür ederim,yeni bir başlık bekliyorum.Selamlar.

Sevgili yener.T, güzel tarifleriniz Mutfak başlığımızın alt başlıklarına taşındı. Çorbalar bölümü, İçecekler bölümü, Sebze yemekleri gibi.

Siz de bundan sonra yapacağınız bu güzel tarifleri, buradaki alt başlıklarda konu açarak yaparsanız eminim ki pek çok üyemiz faydalanabilecektir.
Teşekkür ederim.

Güler 03-02-2012 11:49

1 Eklenti(ler)
Bu gün malina'nın tarif ettiği şekilde portakal suyu ile zeytinyağlı kereviz pişirdim. Ayva ilavesi ile.
Tek kelime ile şahane oldu.
Çeşnicibaşım (eşim) tadına bakar bakmaz " bir daha kerevizi hep böyle isterim" dedi.

sütlü tarhana çorbası
kıymalı bezelye (iglo dondurulmuş bezelye)
pirinç pilavı
portakallı kereviz- zeytinyağlı-

Şekerpare (Bayramoğlu baklavacısından-hazır)


vehibe 03-02-2012 13:18

1 Eklenti(ler)
Bugün yine tembel yemeği yaptım.

Kaytaz Böreği,yanında yoğurt ;)

hosseda 03-02-2012 17:28

Sayın vehibe,

Çocukluğumuzda Aydında akşama doğru bu pide ( biz ona halep işi derdik) fırınlar tarafından yapılarak, aynen simit gibi koluna cam çerçeveli tenekeyi takan satıcılar tarafından sokak aralarında dolaştırılırdı. Olağanüstü lezzetli gelirdi bize. Bu pideyi İzmirde o taraf kökenli büyük lokantalardan birisi Nazilli gülü/bülbül yuvası diye yapıp satmakta ama denedim o eski pideyle alakası yok. Ancak yıllar önce Karacasu'ya o muhteşem Afrodisias harabelerini gezmeye gittiğimizde çarşının göbeğindeki bir mütevazi pidecide yemiş ve aynen eski tadı almıştım. Sanırım birde Bozdoğandaki o meşhur pideci yapmaktaymış ama oraya nasip olup gidemedik.

Ben bu pideyi İzmirde tarif ile yaptırmaya çalışıyorum ama tutturamıyorlar. Bir ara kuzu buttan bir parçayı donmuş halde buzdolabından alıp, hafif çözülmeye başladığında bıçak kıyması yapıyor, sadece tuz, maydanoz ve soğan ile yoğurup pide fırınına götürüyor ustaya anlatabilirsem muhteşem lezzeti yaratıyordum. Bu pideyi soğutmadan ortasına bir küçük parça tereyağ koyup elde ikiye katlayacaksınız ve iki veya en çok 3 lokmada yiyeceksiniz, el yalatır.
Bir hususu daha yazayım, benim bildiğimde hamur biraz küçük ve kalınca olurdu, et ise biraz daha az...

Hamurunu nasıl yaptığınızı yazarsanız evde bir uğraşayım, köy fırınında yapabilirim belki... Biz yanında ayran içerdik.

Afiyet olsun.

vehibe 03-02-2012 19:03

1 Eklenti(ler)
Sayın Hosseda,
Biraz zahmetli olduğu için evde yapmıyorum. Çok cüzi bir parayla taş fırında fırıncı ustası hazırlıyor.

Malzeme: İç harcı için.
1. Kilo ince çekilmiş et, (koyun eti olursa daha leziz olur)
500.Gr. domates.
3. Taze biber.
4. Orta boy ince doğranmış soğan.
1 Demet ince kıyılmış maydanoz.

Hamuru:
2 Kilo un.
Biraz yaş maya.
1 Yemek kaşığı çekilmiş rezene.

Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Kabarmaya başlamadan, daha önceden ayrı bir kasede hazırlanmış
Bir sana yağı bir kase sıvı yağ eritilip güzelce karıştırılır.
Elinizi yağa batırarak hamurdan küçük bezeler kesilir.
Bolca yağın içinde bezeler açılır, açılan beze kıvrılıp işaret parmakta halka halinde tepsiye dizilir.
Sonra gördüğünüz gibi üzerine etler konur, hafif bastırarak etler üzerine yayılıp
taş fırına gönderilir.

Yazdığım malzeme miktarı,bizim yöremizdeki taş fırınlarında kullanılan büyük tepsilerin ölçülerine göredir.

Güler 03-02-2012 22:48

Sevgili arkadaşlar, bu güzel tarifleri Mutfak bölümündeki alt başlıklarda verirseniz daha kalıcı oldukları gibi, arayan arkadaşların kolayca bulmalarını sağlamş olursunuz.

Burada sadece neler pişirdiğimizi yazıyoruz.

memet 04-02-2012 16:35

Her tarifi her tadı merak etmemek lazım.
Zaten selanik tatlısı fiyasko oldu. Közlenmiş patlıcanlı köfte, ne ilginç dedim. Dememek lazımmış.

Güler 08-02-2012 07:57

Kıymalı ıspanak - sarımsaklı yoğurt
Fırın makarna
Elma kompostosu

Mine Pakkaner 06-03-2012 22:27

Tarhana çorbası,
Soğan yahnisi,
Pancar turşusu.

selis 29-03-2012 21:00

Biberli domatesli bulgur pilavı..
Kuru köfte..
Patates püresi..
Patetes köftesi..
Patates salatası..

Güler 29-03-2012 21:21

Yol yorgunu olunca, kolaya kaçtım.

Tarhana çorbası.
Tavuk but ızgara
Karışık yeşil salata.

DarkYES 08-04-2012 11:06

Sucuk Yahnisi
Bulgur Pilavı
Yoğurt
Turşu

Güler 19-04-2012 12:53

1 Eklenti(ler)
Günlerdir yağmur var, bahçede çalışabilmek mümkün değil.
Bugün, yağmursuz bir gün var, hatta güneş yüzünü bile gösteriyor, zaman zaman.

Fırsat diyerek çıktım bahçeye. Offf ıspanaklar pırıl, pırıl. Ya taze sarımsaklar, tam yemelik.
Hemen eve dönüp bir poşet ve bıçak alıp geldim. Önce 30 tane sarımsak kestim. 15 Oğuz'a 15 i bana misali.
Bir poşet de ıspanak topladım. Oğuz'a da " biraz evvel Nurten'in tavukları ortalığı yıkıyordu, kümesten taze yumurta al da gel" dedim.

Hemen ıspanakları temizledim, bir güzel kavurdum. Taze yumurtaları da içine kırıverdim. Yanında da taze sarımsak bize güzel ve bir o kadar da keyifli bir öğle yemeği oldu.

Üç yumurta Oğuz'a kırdım, 2 tane de kendime. Tam yemeğin ortasında (o kadar lezzetli geldi ki) ahh keşke bunu Ne Pişirelim başlığında yazsaydım diye düşündüm.
Hemen kalan bir yumurtayı başka bir tabağa aktararak sizler için fotoğrafladım.:p


memet 09-05-2012 19:54

Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.

tener 09-05-2012 21:03

Zeytinyağlı Bakla
Fırında köfte , patates.
Yoğurt ve yeşil salata.

alperfect 09-05-2012 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 962831)
Valide akşamları dondurmayı muhallebi ile çeşitlendirmenin iyi olacağına karar verdi. Ee, bir yediğine ertesi günü gene mi aynısı diyor. Sütlü tatlı sitelerini geze geze geçiyor ömrüm.

Portakallar çiçeklendi. Bu sefer tatlıya çiçeklerinnden kattım, bu kadar güzel bir sonuç alacağımı ummazdım.
Hanımeli ve yaseminleri de listeye alacağım.

portakal çiçeğini de mi tatlıya koydunuz yoksa süsleme amaçlı tabağa mı anlamadım şimdi

memet 09-05-2012 23:12

Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu.

Güler 10-05-2012 16:58

3 gündür İstanbul'dayız. Misafirimiz var diye her gün dışarıdayız. Yemek pişirmek yok, hızımı Manyas'a saklıyorum.

Misafirimiz İstanbul'dan Kanada'ya 40 sene evvel göçmüş, Oğuz'un çok değer verdiği-sevdiği bir arkadaşı.
Buraya geldi, ilk işi işkembe çorbası içmek istediğini söyledi.
Dün akşam da Nevizade'ye İmroz'a gittik.

Kurufasulye - pilav istiyor, onu pişireceğim. (balabandan yapacağım)
turşum yok ama onu satın alacağım.
Zeytinyağlı bakla

Dondurmalı su muhallebisi.

hberbul 10-05-2012 17:04

Mevsimin ilk fasulyesi olacak...
Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı)
Pirinç Pilavı
Cacık
Salata

Güler 10-05-2012 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 963474)
Mevsimin ilk fasulyesi olacak...
Zeytinyağlı yeşil fasulye(bir de yufka olsaydı)
Pirinç Pilavı
Cacık
Salata

Zeytinyağlı yeşil fasulyeyi anladım da yufka ile ne yapacaktınız?

mavi eylul 11-05-2012 10:37

zeytinyağlı [barbunya
pilav
salata
oğlum için tarhana çorbası..

hberbul 11-05-2012 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 963487)
Zeytinyağlı yeşil fasulyeyi anladım da yufka ile ne yapacaktınız?

Bizim burada yeşil fasulyenin olmazsa olmazı yufkadır.Yeşil fasulyeyi köy yufkası ile bir deneyin.Mükemmel bir ikili.

üzüm 11-05-2012 14:24

3-4 tane ince sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmasını da köy yufkasına sarıp (dürüm gibi) yemenizi tavsiye ederim. :)

memet 11-05-2012 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 963006)
Sütü kaynaması için beklerken çiçekleri sütün içine attım. Nişasta katmadan önce süzüp aldım. Portakal kabuğu rendelemiştim önceden oradan aklıma geldi ama, çiçekten sinen koku çok başka oldu.

Çiçekleri bir kasedeki muhalebiye koymuştum. Çok yoğun, baharlı bir tat vermiş. Bir daha sefere çiçekleri sütün içinde daha uzun süre tutacağım. Seneye yani. Çiçek dönemi bitti.

hberbul 17-05-2012 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üzüm (Mesaj 964039)
3-4 tane ince sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmasını da köy yufkasına sarıp (dürüm gibi) yemenizi tavsiye ederim. :)

Lahana sarması da yufka ile harika olur.

hberbul 17-05-2012 13:28

Patlıcan salatasının vakti gelmiş salı günü yaptık harika idi.
Ama sebzeler mutlaka ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi hepsi közlenecek. Bir de bunları rondodan geçirip ezme gibi yapınca da nefis oluyor.

alimallah 17-05-2012 15:19

"ateşte közlenecek,soğan sarımsak,domates,kırmızı salçalık biber,köy biberi "
yufka ile müthiş gider sanırsam:)

ayhat 20-07-2012 14:29

Güler abla Sevim abla sitedeki tüm ablalarım ramazanda bugün ne pişirsem diye benim gibi düşünen kardeşleriniz için şu enfes menülerinizi paylaşırmısınız ?

Güler 20-07-2012 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 1000462)
Güler abla Sevim abla sitedeki tüm ablalarım ramazanda bugün ne pişirsem diye benim gibi düşünen kardeşleriniz için şu enfes menülerinizi paylaşırmısınız ?

Ramazan ayında sakın Güler'e uyma, yoksa mutfaktan çıkamazsın.

Aklıma ne gelirse pişirmek isterim ama inan iftarı sadece kahvaltı ile yaparım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025