![]() |
Sevgili Özlem A,
Bu gün hemen hemen pişti olmuşuz. Bizde de menü; Köfte Patates Salatalık, domates söğüştü :) |
Tavuklu mantar, pilav ve yoğurttu bizim menü.
|
bizde menü
biber kızartma domatesli etli yumru köfte ayran çok yapmışım oğluşum la bitiremedik sanırım yarın akşam da yiyeceğiz..:( |
Yaz bitti bitiyor deyip bol bol domates soslu kabak, patlıcan, biber kızartma.
|
Bugün çok güzel ve özel olmasını istediğim bir doğum günü pastası yapacağım, mutfak diğer faaliyetlere kapalı :)
|
Bezelye, makarna ve mor lahanadan yoğurtlu salata yapacağım sanırım.
|
Alıntı:
Ellerine sağlık sevgili Ozlem A. Sen benden eminim çok daha iyi biliyorsun ama ben İngiliz kahvaltılıklarını çok severim mesela, hem öğle yemeği gibi olduğu için sanırım. Fasulye, ızgara mantar, elma dilim patates kızartması (biz onu malum fırında yapıyoruz), göz yumurta, tereyağlı ekmek, bir iki dilim kızarmış bacon ve çay. Benden gelen tavsiye sana gayet aşinadır zaten. Bu arada şu anda canımın bunları çekmiş olmasının etkisiyle de yazıyorum, mazur görün artık.:D Sevgiler. Pasta yapımında kolaylıklar..;) |
1 Eklenti(ler)
Ne iyi edip gelmişsin Sevgili kelebek çalısı, ve ayrıca İngiliz kahvaltısını madem canın çekti, hemen aksiyon alalım :)
Dün pasta için öyle detaylı bir tarif yaptım ki, dekorasyonunu planladığım gibi yapmaya zaman kalmadı, acele ve stres altında saçma bir şeyler yaptım. Ama tadı ve içi şahane oldu övünmek gibi olmasın. Eşim uğraşmasana falan diyor ama evde katkısız ve kaliteli malzemelerle pasta yapınca hele de beğenilirse içim rahat ediyor ve mutlu oluyorum. Pastamızın keki limonlu, kreması mavi yemiş likapalı, ara dolgusu ev yapımı fıstık krokan ve çilekli oldu :) üzerini de böğürtlen ve çilekle süsledim. |
Balık sezonu açıldı, mevsim balıklarını taze bulmak için çok iyi bir zaman.
Oğlum yeniden balık sevmeye başladığından ben de haftanın bir gününü balık günü yaptım. Sebzeli sarı mercimek çorbası (Sevgili kelebek çalısı'nın sebze fırın tarifinin çorba versiyonu) Hamsi kuşu Zeytinyağlı enginar Roka turp kırmızı soğan |
bu günün
tarhana , oğlum biraz üşütmüş te fasülye kuzu kapama söğüş ayran |
Aspava'yı aradım. Çift pideli döner, patates kızarma, soğan-sumak, mangal da sarımsak söyledim. Cacık ve irmik helvası yanında hediye geldi.:D
|
Çorba sezonunu biz de bizim ufaklığın hastalanması neticesinde resmi olarak açtık.
Yayla çorbası Biber dolması Dünden fırın mücver Çoban salata |
lahana çıktı bande sarma yaptım
salata ayran |
Ispanak, makarna, tavuk köftesi
|
Bu gün soslu ev eriştesi eşlik etti ızgara tavuk butlarına. Son zamanlarda yediğim en güzel kavundu Oğuz'un getirdiği.
|
Eğer Bandırma'ya gidersek akşam için sardalya balığı alacağım. Mangalda saldalyanın tam da zamanı, Yanına bol bir salata ve tahin helvası iyi gider.
Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis. |
Alıntı:
Gerçekten tarihi. Sanırım şu anda 4. jenerasyon helva üretimini devam ettiriyor. Çocukluğumda Hasan ustayı tanımıştım. Daha sonra çocukları Ozar ların büyük bonmarşe mağazasının yanındaki dükkanı ikiye böldüler. 10-15 sene önceki gittiğimde 3. jenerasyon işbaşında idi. İnanılmaz lezzette helva yaparlardı. Balık ve özellıkle palamut mevsiminde vazgeçilmez yemek sonu tatlısı idi. Beni memleketimden insan manzaraları nostaljisine götürdünüz. Teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun. |
selam
bu gün etli pide, söğüş, ayran iş yaptım yorgunum .böyle oldu |
Biz üç aydır ailece karbonhidratı (tahıl, şeker ve fazla meyveden alınanı) kaldırdık, artık ekşi mayalı ekmek de yapmıyorum. Kilolar hızlı gidiyor ve tahliler oldukça iyi çıktı. Eşimde ve bende diabet riski olduğu için isabetli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Artık sık sık acıkmadığım için çok da mutluyum:)
Bu akşam kuru fasulye, salata, ev turşusu ve çocuklar isterse az bulgur. Biz işte yiyeceğimiz için ( akşam yemeğini de erken saate aldık) menü farklı; cömertçe kullanacağım zeytinyağı ile bol salata, avokado, kavrulmuş et ve yoğurt. |
Ben de iki haftadır karbonhidrat ve şekeri kestim. Kendimi çok iyi hissediyorum.
Un, pirinç, makarna yerine yararlı karbonhidratlarla besleniyorum. Sabah yemeği: Karışık salata, ev yapımı salçalı 2 yumurta kızartması (sızma yağla), peynir, badem, ceviz Öğlen yemeği: Tavuk haşlama, mercimek çorbası, patlıcan kızartma (az sızma yağda), domates, salatalık Akşam yemeği: Kapuska, tavuk haşlama, salata Ara öğünlerde: Ayva, elma, badem, ceviz Sadece sızma yağ, mercimek, peynir ve bademi dışarıdan aldım. Diğer hepsi bahçemden. |
Sizi tebrik ederim Sayın sakagun. Hem sağlıklı diyet hem de bahçe uğraşlarınız için.
Ben de yaz aylarına kadar intoleransım olan buğday ve gluten içeren tahılları ve de süt ve süt ürünlerini kesmiştim, ne kadar iyi geldiğini anlatamam. Bu kış yine aynı diyeti uygulamayı düşünüyorum. Bahçem olmasa da elimden geldiğince sebze ağırlıklı yemeklere yer veriyorum. Akşama Kereviz sarı mercimek çorbası Havuçlu semiz otu yemeği Etoburlar için de baharatlı mantarlı tavuk Tavuk konusunda köy tavuğu bulma imkanımız olmadığından mutlaka organik tavuk alıyorum, onu da 81 günde yetiştirmeleri çok makul gelmediğinden en fazla ayda bir kez yapıyorum. |
Bezelye, bulgur pilavı ve sütlaç var.
|
Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar :) akşama zeytinyağlı kereviz yaptım :) Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever :) haydi afiyet olsun!
|
Domates çorbası, tas kebabı, patates püresi, zeytinyağlı barbunya.
Ayva tatlısı (Akşama misafir var) |
Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün
|
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :)) -Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım . |
Alıntı:
Fotoğraflı tarifini şurada paylaşabilirsiniz, gayet de hoş olur ;) |
merhaba
bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata.. |
Alıntı:
Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler :) |
Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan :) bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD :))
|
Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım.
Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi. |
Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı :)) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii :D
|
1 Eklenti(ler)
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim.
Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında. Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor. İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim. Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim. :D :D (birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor. Hehh heee yeni mi anlamış.) |
afiyet olsun herkese
bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik. |
Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size.
|
Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz.
Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı? Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz. Hamsi buğulama limonlu kırmızı soğan karışık salata Hasan Çavuş tahin helvası |
Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..)
|
Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında.
Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum. Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek. (Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş) :D |
Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar.
Pişince görüntüyü paylaşır mısınız? Afiyet olsun şimdiden.. :) |
Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var :) Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025