agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mutfak - Diğerleri (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/)
-   -   Bugün ne pişirelim? (https://www.agaclar.net/forum/mutfak-digerleri/24033.htm)

Milla 03-09-2015 19:57

Sevgili Özlem A,
Bu gün hemen hemen pişti olmuşuz. Bizde de menü;
Köfte
Patates
Salatalık, domates söğüştü :)

hira 03-09-2015 20:19

Tavuklu mantar, pilav ve yoğurttu bizim menü.

elve 03-09-2015 21:30

bizde menü
biber kızartma domatesli
etli yumru köfte
ayran

çok yapmışım oğluşum la bitiremedik sanırım yarın akşam da yiyeceğiz..:(

YeniGine 03-09-2015 23:52

Yaz bitti bitiyor deyip bol bol domates soslu kabak, patlıcan, biber kızartma.

Ozlem A 04-09-2015 08:52

Bugün çok güzel ve özel olmasını istediğim bir doğum günü pastası yapacağım, mutfak diğer faaliyetlere kapalı :)

hira 04-09-2015 11:25

Bezelye, makarna ve mor lahanadan yoğurtlu salata yapacağım sanırım.

kelebek çalısı 04-09-2015 19:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1405633)
İki yıl öncesine kadar çalışma hayatım hep plaza ofislerde oldu. Özellikle son döneminde plaza ve cafe yemeklerine sağlıklı yemekleri tercih ettiğimden evden pratik birşeyler hazırlayarak ya da akşam yemeğinden artanları güzel aranje edip işe götürmeye başlamıştım.

Şimdi işyerimizin bulunduğu yerde ev yemekleri, sağlıklı ve hatta organik alternatifler bulmak mümkün. Ancak evde yapılan kadar temiz, güvenilir kendi damak tadımıza uygun ve ekonomik yiyecek olabilir mi :) sıkça işe evden yiyecek götürüyorum ben de..

Bu sabah ta çok erken kalkınca kocaman güzel bir bol otlu çoban salata yaptım. Üzerine beyaz peynir ve zeytin ekledim. Dolapta unuttuğum mısırları da haşlayıp yanıma alınca süper bir öğün oldu.

Bu konunun müdavimlerinden gelecek önerileri de beklerim :)

Vallahi konunun gayet de müdavimiyim ama bu aralar mutfağın müdavimi hiç değilim.:p

Ellerine sağlık sevgili Ozlem A. Sen benden eminim çok daha iyi biliyorsun ama ben İngiliz kahvaltılıklarını çok severim mesela, hem öğle yemeği gibi olduğu için sanırım. Fasulye, ızgara mantar, elma dilim patates kızartması (biz onu malum fırında yapıyoruz), göz yumurta, tereyağlı ekmek, bir iki dilim kızarmış bacon ve çay. Benden gelen tavsiye sana gayet aşinadır zaten. Bu arada şu anda canımın bunları çekmiş olmasının etkisiyle de yazıyorum, mazur görün artık.:D

Sevgiler. Pasta yapımında kolaylıklar..;)

Ozlem A 05-09-2015 11:54

1 Eklenti(ler)
Ne iyi edip gelmişsin Sevgili kelebek çalısı, ve ayrıca İngiliz kahvaltısını madem canın çekti, hemen aksiyon alalım :)

Dün pasta için öyle detaylı bir tarif yaptım ki, dekorasyonunu planladığım gibi yapmaya zaman kalmadı, acele ve stres altında saçma bir şeyler yaptım. Ama tadı ve içi şahane oldu övünmek gibi olmasın.

Eşim uğraşmasana falan diyor ama evde katkısız ve kaliteli malzemelerle pasta yapınca hele de beğenilirse içim rahat ediyor ve mutlu oluyorum.

Pastamızın keki limonlu, kreması mavi yemiş likapalı, ara dolgusu ev yapımı fıstık krokan ve çilekli oldu :) üzerini de böğürtlen ve çilekle süsledim.

Ozlem A 09-09-2015 07:23

Balık sezonu açıldı, mevsim balıklarını taze bulmak için çok iyi bir zaman.

Oğlum yeniden balık sevmeye başladığından ben de haftanın bir gününü balık günü yaptım.

Sebzeli sarı mercimek çorbası (Sevgili kelebek çalısı'nın sebze fırın tarifinin çorba versiyonu)
Hamsi kuşu
Zeytinyağlı enginar
Roka turp kırmızı soğan

elve 11-09-2015 22:12

bu günün
tarhana , oğlum biraz üşütmüş te
fasülye
kuzu kapama
söğüş
ayran

s.serdar 12-09-2015 03:01

Aspava'yı aradım. Çift pideli döner, patates kızarma, soğan-sumak, mangal da sarımsak söyledim. Cacık ve irmik helvası yanında hediye geldi.:D

Ozlem A 12-09-2015 19:39

Çorba sezonunu biz de bizim ufaklığın hastalanması neticesinde resmi olarak açtık.

Yayla çorbası
Biber dolması
Dünden fırın mücver
Çoban salata

elve 18-09-2015 20:02

lahana çıktı bande sarma yaptım
salata
ayran

hira 18-09-2015 20:21

Ispanak, makarna, tavuk köftesi

Güler 06-10-2015 18:55

Bu gün soslu ev eriştesi eşlik etti ızgara tavuk butlarına. Son zamanlarda yediğim en güzel kavundu Oğuz'un getirdiği.

Güler 06-10-2015 19:11

Eğer Bandırma'ya gidersek akşam için sardalya balığı alacağım. Mangalda saldalyanın tam da zamanı, Yanına bol bir salata ve tahin helvası iyi gider.

Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis.

OSMAN45 06-10-2015 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1413499)
Tahin helvası dedim de aklıma geldi, Bandırma'nın Hasan Çavuş helvasının tadına hiç baktınız mı? Nefis bir helva. Hasan Çavuş ufacık ama tarihî bir dükkan. Ürettikleri hakikaten nefis.

Evet Güler hanım,

Gerçekten tarihi. Sanırım şu anda 4. jenerasyon helva üretimini devam ettiriyor. Çocukluğumda Hasan ustayı tanımıştım. Daha sonra çocukları Ozar ların büyük bonmarşe mağazasının yanındaki dükkanı ikiye böldüler. 10-15 sene önceki gittiğimde 3. jenerasyon işbaşında idi. İnanılmaz lezzette helva yaparlardı. Balık ve özellıkle palamut mevsiminde vazgeçilmez yemek sonu tatlısı idi. Beni memleketimden insan manzaraları nostaljisine götürdünüz.
Teşekkürler.

Herşey gönlünüzce olsun.

elve 10-10-2015 20:44

selam
bu gün etli pide, söğüş, ayran iş yaptım yorgunum .böyle oldu

Kiraz 12-10-2015 09:57

Biz üç aydır ailece karbonhidratı (tahıl, şeker ve fazla meyveden alınanı) kaldırdık, artık ekşi mayalı ekmek de yapmıyorum. Kilolar hızlı gidiyor ve tahliler oldukça iyi çıktı. Eşimde ve bende diabet riski olduğu için isabetli bir karar aldığımızı düşünüyorum. Artık sık sık acıkmadığım için çok da mutluyum:)

Bu akşam kuru fasulye, salata, ev turşusu ve çocuklar isterse az bulgur. Biz işte yiyeceğimiz için ( akşam yemeğini de erken saate aldık) menü farklı; cömertçe kullanacağım zeytinyağı ile bol salata, avokado, kavrulmuş et ve yoğurt.

sakagun 12-10-2015 10:10

Ben de iki haftadır karbonhidrat ve şekeri kestim. Kendimi çok iyi hissediyorum.
Un, pirinç, makarna yerine yararlı karbonhidratlarla besleniyorum.

Sabah yemeği:
Karışık salata, ev yapımı salçalı 2 yumurta kızartması (sızma yağla), peynir, badem, ceviz
Öğlen yemeği:
Tavuk haşlama, mercimek çorbası, patlıcan kızartma (az sızma yağda), domates, salatalık
Akşam yemeği:
Kapuska, tavuk haşlama, salata
Ara öğünlerde: Ayva, elma, badem, ceviz

Sadece sızma yağ, mercimek, peynir ve bademi dışarıdan aldım. Diğer hepsi bahçemden.

Ozlem A 13-10-2015 15:59

Sizi tebrik ederim Sayın sakagun. Hem sağlıklı diyet hem de bahçe uğraşlarınız için.

Ben de yaz aylarına kadar intoleransım olan buğday ve gluten içeren tahılları ve de süt ve süt ürünlerini kesmiştim, ne kadar iyi geldiğini anlatamam. Bu kış yine aynı diyeti uygulamayı düşünüyorum.

Bahçem olmasa da elimden geldiğince sebze ağırlıklı yemeklere yer veriyorum. Akşama

Kereviz sarı mercimek çorbası
Havuçlu semiz otu yemeği
Etoburlar için de baharatlı mantarlı tavuk

Tavuk konusunda köy tavuğu bulma imkanımız olmadığından mutlaka organik tavuk alıyorum, onu da 81 günde yetiştirmeleri çok makul gelmediğinden en fazla ayda bir kez yapıyorum.

hira 20-10-2015 16:41

Bezelye, bulgur pilavı ve sütlaç var.

Vicia Ervilia 23-10-2015 14:55

Bugün eski diyetime başladım. İnşallah yine işe yarar :) akşama zeytinyağlı kereviz yaptım :) Kereviz sevmeyen herkes benimkini sever :) haydi afiyet olsun!

Güler 23-10-2015 16:36

Domates çorbası, tas kebabı, patates püresi, zeytinyağlı barbunya.
Ayva tatlısı

(Akşama misafir var)

hira 24-10-2015 18:04

Dünden kalan patates yemeği ve makarnanın yanına kaşarlı fırın köfte ekledim bugün

eneskrky 24-10-2015 19:34

Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

A_NOMAD 24-10-2015 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416237)
...-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

Fotoğraflı tarifini şurada paylaşabilirsiniz, gayet de hoş olur ;)

elve 24-10-2015 22:54

merhaba
bu gün zeytinyağlı biber dolması yoğurt salata..

Ozlem A 24-10-2015 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1416237)
Evet bir öğrenciyim ama yemek yapmanında yanından geçmişliğim var :D Bugün herşeyini kendim yaptığım (hamuru ve açmasıda dahil) yiyenlerin beğendiği bir karışık pizza yaptım.
Yanına da yoğurtla dere otlu karışık aparatifler kattım :))
-Resim yüklemek sakıncalı diye düşünere yüklemedim ,izin olursa paylaşırım .

Elinize sağlık.. Resim yüklemek sakıncalı değil, bilakis zahmet olmazsa diyerek istediğimiz bir şey, ki okuyanlar tarifi uygulamak isterlerse görsellerden yararlansınlar.

Sevgili A_NOMAD, bilgi verdiğin için çok teşekkürler :)

eneskrky 25-10-2015 00:16

Tamam bir dahaki tariflerimde uygulamaya başlarım tekrardan :) bilgilendirme için teşekkürler Ozlem A ve aynı zamanda A_NOMAD :))

Güler 25-10-2015 08:07

Günaydın, havayı güneşli görünce hamaratlaştım sanki, erkenden etli kuru fasulyeyi pişirdim bile, pirinci ıslattım, pilav yapacağım.

Salatalık turşusu var ama turşu tansiyon çıkartıyor o yüzden yanlarına komposto yapsam daha iyi olacak gibi.

Ozlem A 25-10-2015 14:52

Sizi bilmem ama Güler Abla kuru fasulye pilava kalın kalın doğrsnmış kırmızı soğanı da pek yakıştırırım, hem kışın bağışıklığı arttırıcı :)) yedikten sonra kimseyi öpmüyoruz tabii :D

Güler 25-10-2015 17:14

1 Eklenti(ler)
Mutlaka çok güzel olur sevgili Ozlem A, bu gün denerim.
Kırmızı soğanı biz de çok tüketiriz bilhassa balık yanında.
Soğanı soyduktan sonra dörde böl ve parçalara ayır, kayık kayık olan her parçanın iç zarını çıkartıp çukurca bir kaseye koy ve üzerlerine bol limon suyu ilave et. Limon sulu sulu her parça leblebi gibi yeniyor ve balık yanına da çok yakışıyor.

İnanmayacaksın bak şu an öyle istedi ki canım, ağzımın suyu aktı. Hiç üşenmeden bir iki dakikada hazırlayacağım, dedim ya leblebi gibi yeniyor, hem yazar hem de yerim.
Bir kaç dakika sonra fotoğrafı da gelir..... dermişim. :D :D

(birdenbire masadan kalkıp da mutfağa girip soğan soyduğumu gören eşim, başladı gülmeye " valla sen normal değilsin" diyor.
Hehh heee yeni mi anlamış.)

elve 26-10-2015 23:13

afiyet olsun herkese
bu gün bizim yöreye ait kömbe yanına başka bir şey istemez çayla yedik.

Jakin 27-10-2015 05:03

Ay kömbeye bayılırım. Çocuklar küçükken onlara bakan bir teyzemiz vardı, o yapardı. Siz yaptıysanız, tarifini biliyorsanız rica etsem? Sn. elve nerelisiniz? (Hamur işleri, Tatlılar, Çerezler bölümünde paylaşsanız çok sevinirim.) Afiyet olsun size.

Güler 27-10-2015 06:46

Dün Bandırma'ya inmiştik güzel hamsi bulunca aldık. Yanına 4 lüfer, iki kilo da kıraça ilave ettik. Bu demektir iki 3 gün balık yiyeceğiz.

Hiç denemedim ama Oğuz bir yerde yemiş hamsileri fırın torbasında buğulama yap diye tutturdu, deneyeceğim. Bileniniz var mı?

Yarın akşama lüfer yaparız, 4 tane bize fazla gelir, sanırım komşu davet ederiz.

Hamsi buğulama
limonlu kırmızı soğan
karışık salata
Hasan Çavuş tahin helvası

Jakin 27-10-2015 12:24

Fırın torbasında hafif mısır unu serptikten sonra kelebek şeklinde açılmış balıkları hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum. Hiç yağ koymuyorum, kendi yağı yetiyor. Buğulama hiç denemedim. (Sevmediğimden..)

Güler 27-10-2015 14:19

Teşekkür ederim Jakin, ben de fırın torbasında ilk defa deneyeceğim, ne olur olmaz diye hamsiyi ikiye böldüm yarısı ile kendi bildiğimiz usulden tepside yapacağım yarısını da fırın torbasında.

Fırın torbasında olan için şöyle deniyorum.

Hamsilerin orta kılçıkları da çıkartıldı. Çukur bir kase içine konup üzerine pul biber, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ilave edilerek biraz karıştırıldıktan sonra hazırlanan fırın torbasına yerleştirildi. Kasede kalan malzemeden de üzerine ilave edilerek bir iki top karabiber konulduktan sonra torba sıkıca bağlandı.
180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişecek.
(Bu bilgiyi selenn'den aldım o Almanya'da denemiş ama tadı nasıl olmuştu hatırlamıyormuş) :D

Jakin 27-10-2015 14:24

Güler hanım, torbayı bir makasla küçük küçük kesikler yaparak hava delikleri açıp hava almasını sağlayınız. Patlamasın. Bir de hamsi için kaç derecede pişirmek gerektiğini bilmiyorum ama ben hep 230-250 derece arasında pişirdim şimdiye kadar.
Pişince görüntüyü paylaşır mısınız?
Afiyet olsun şimdiden.. :)

Milla 28-10-2015 06:49

Dün içli köfte yaptım. Bir gecedir dolapta bekletiyorum. Bu gün akşama ziyafet var :) Yanına da bol yeşillik , domates, salatalık söğüş, ayran, şalgam.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025