agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)




Beğeni Düzeni408Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2012, 14:03   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylül Mesajı Göster
Sevgili missmenas,bilgi ve deneyimlerinizi cömertce paylaştığınız için teşekkür ederim.
Yeni türlere bakmaya başlayan birisi olarak çok faydalanacağımı belirtmek isterim.
Lav taşını bende kullanmıştım saksı harcıma ama hiç bir işlem yapmadım.Bu işlemi yapmamakla ne gibi sorunlarla karşılaşırım ,oxalic acidi nereden temin edebilirim?
Sevgili Eylül,
Lav taşlarını toprağa karıştırırken hiçbir işleme tabii tutmuyorum. Sadece lav taşında çelikleme yaptığım zaman yıkayıp kullanıyorum.
Bulunduğum sitede su arıtıcısı kullanılıyor, arıtma sisteminde tuz ve reçine kullanılıyor. Bu arıtılmış sudan bitkiler hoşlanmıyor.
Geçen yaz sonuna kadar kaynak suyu kullandım Hoyalarıma. Antalya merkezde iseniz, hurma semtinde dağın eteğinde akar kaynak suyunu hep damacanaya doldurup arabamla herdefasında 20 damacana su getiriyordum. Hoyalarım çoğaldığı için su taşımayı bıraktım. Bu suyu Hoyalarım çok seviyordu, sudaki kireç oranıda azdı.

Şimdi ise yağmur suyu, yağmurlar olmayıncada yaşadığım sitede sondaj suyunu bahçe sulamada kullanılan yani. 300 lt su deposunda oxalic acid ile sudaki kireç oranını ayarlayarak azaltarak kullanabiliyorum.
Malum Antalya'da sudaki kireç seviyesi çok yüksektir. Siz oxalic acid kulnmanıza gereksinim duyacak olursanız. Malzeme temin ettiğim yer, Seracı Taner Angay bey den alıyorum. Aynı işlemle kendiside serasındaki sulama sisteminde uyguluyor.

İlk Başlarda ben içme suyu kullanıyordum, bitkiler çoğaldıkça böylesi çözümlere başvurdum. Şimdi her sulama zamanında ortalama 7 damacana su kullanıyorum

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025