agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)

Beğeni Düzeni501Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2014, 11:48   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
bekir60 200 kg kompostu derindondurucuya nasıl sıgdırdınız hayret. 12. günde sarım iyice ilerler çizgi seklinde olması özellikle miselleri kat kat ektiğimiz için oralarda daha yoğun olmasından kaynaklanabilir. ama yeşil küften bahsettiniz umarım tüm poşetlerinize yayılmaz ya da sarımı engellemez. bu yeşil küf olayı sıkıntı.bir de ekimlerinizi fotograflarsanız daha net bilgi verecek arkadaşlar olabilir. sayın cuncalak bende yeşeren buğdaylar mantar miselleriniz değildir. bende de olmuştu samanı iyi pastörize edemediğiniz için içindeki diğet ot tohumları nem ve sıcaklıkla birlikte yeşeriyor. komposttaki dumandan kastınız poşetteki buharsa bu normal bir durum. poşetlerinizin giderek beyazlaması gerekir. ama sanırım pastörizede bir sıkıntı oluşmuş sizin. Zeliha Hanım sizi biri pembe biri beyaz istiridye mantarı diye yazmıştınız ben sizi farklı iki tür ekimi yaptınız sanmıştım. Aynı tohumdan ektiğiniz komposttaki poşetlerdeki farklılıktan bahsediyorsanız eğer bunun da farklı sebepleri olabilir. Kompost iyi postörize olmamış olabilir, poşetler steril omayabilir, ortamdan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir vs. Siz de resim paylaşabilirseniz güzel olur.

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 00:54   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
Unhappy

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isko74 Mesajı Göster
sayın cuncalak bende yeşeren buğdaylar mantar miselleriniz değildir. bende de olmuştu samanı iyi pastörize edemediğiniz için içindeki diğet ot tohumları nem ve sıcaklıkla birlikte yeşeriyor. komposttaki dumandan kastınız poşetteki buharsa bu normal bir durum. poşetlerinizin giderek beyazlaması gerekir. ama sanırım pastörizede bir sıkıntı oluşmuş sizin.
Hocam o yeşilliklerden kopardım torbayı açıp kökünden bugday çıktı .
ektiğim bugdaylar deyilse samanın içinde balya toplanırken gelmiş olabilir dediğiniz gibi .
torbanın içindeki beyazlıklar sonradan eklediğim miseller.
duman dediğim buhar değil poşetin içi kirli beyazlama gibi diyim.
samanları doldururken sıkıştırmıştım biraz ekimi 22mart'ta yapmıştım aşırı bir beyazlama yok ısıda problem var sarım o yüzden yavaş olabilirmi?
kütüğede ekim yaptım onlarda poşetlerden hızlı gidiyor sarım, böyle giderse poşetlerden önce kütüklerden mantar alacağım galiba foto yüklerim yarın zaman bulursam.

Eklenen Resimler

cuncalak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2014, 00:12   #3
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
Hocam o yeşilliklerden kopardım torbayı açıp kökünden bugday çıktı .
ektiğim bugdaylar deyilse samanın içinde balya toplanırken gelmiş olabilir dediğiniz gibi .
torbanın içindeki beyazlıklar sonradan eklediğim miseller.
duman dediğim buhar değil poşetin içi kirli beyazlama gibi diyim.
samanları doldururken sıkıştırmıştım biraz ekimi 22mart'ta yapmıştım aşırı bir beyazlama yok ısıda problem var sarım o yüzden yavaş olabilirmi?
kütüğede ekim yaptım onlarda poşetlerden hızlı gidiyor sarım, böyle giderse poşetlerden önce kütüklerden mantar alacağım galiba foto yüklerim yarın zaman bulursam.
buğdayın gelişmesi, mantarın gelişmesinin önüne geçer, yani kompostunuz sarmayabilir. ama denemeden bilemeyiz. deney amaçlı onu da kontrol altına tutarak işlem yapabilirsiniz.

Mumin OKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2014, 16:29   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
buğdayın gelişmesi, mantarın gelişmesinin önüne geçer, yani kompostunuz sarmayabilir. ama denemeden bilemeyiz. deney amaçlı onu da kontrol altına tutarak işlem yapabilirsiniz.
Mumin bey bugdaylarla beraber sarım devam ediyor yalnìz problem miseldeymis Şeyma Çiçekçilikten aldigim misel hic bir işe yaramadi ordan misel falan almayin arkadaslar bugday satiyorlar misel diye.Agro mantardanda almistim tohum ondan ekledim torbalara bir hafta oldu ekledigime sarmaya basladi hemen bugdaylarla beraber misel sarimi devam ediyor simdilik bakalim nolacak sonuc.
bir sorum olacak küf olusumu olan posetten cikacak mantarlar yenilirmi o küflerin ters bir etkisi olurmu mantarlarin zehirli olmasi gibi.

Eski 12-04-2014, 21:25   #5
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
Mumin bey bugdaylarla beraber sarım devam ediyor yalnìz problem miseldeymis Şeyma Çiçekçilikten aldigim misel hic bir işe yaramadi ordan misel falan almayin arkadaslar bugday satiyorlar misel diye.Agro mantardanda almistim tohum ondan ekledim torbalara bir hafta oldu ekledigime sarmaya basladi hemen bugdaylarla beraber misel sarimi devam ediyor simdilik bakalim nolacak sonuc.
bir sorum olacak küf olusumu olan posetten cikacak mantarlar yenilirmi o küflerin ters bir etkisi olurmu mantarlarin zehirli olmasi gibi.
Az miktarda yeşil küf olan torbalarımdan mantar aldım ve afiyetle yedim. Bir sıkıntı yok.

Eski 13-04-2014, 00:15   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
Az miktarda yeşil küf olan torbalarımdan mantar aldım ve afiyetle yedim. Bir sıkıntı yok.
O zaman torbalara ellemeyim sarımı tamamlamasını bekleyim sarmazda çürürse kütüklerden yeriz İnşaAllah onlar iyi gidiyor 1 aymı durması gerekiyordu sarımın tamamlanması için (kütüklerin)
Kütükleri kesip hemen ekim yapmıştım 1-2tanesinde filizlenmeler olmuş görebildiklerimi kopardım filizlenme olursa sarım yavaşlarmı?

Eski 22-04-2014, 21:13   #7
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
O zaman torbalara ellemeyim sarımı tamamlamasını bekleyim sarmazda çürürse kütüklerden yeriz İnşaAllah onlar iyi gidiyor 1 aymı durması gerekiyordu sarımın tamamlanması için (kütüklerin)
Kütükleri kesip hemen ekim yapmıştım 1-2tanesinde filizlenmeler olmuş görebildiklerimi kopardım filizlenme olursa sarım yavaşlarmı?
sarım daha yoğunsa, çok sorun etmeyin. dedim ya benim bir torbamda bayağı yeşil küf vardı o torbadan da ürün aldım, ama verim düşüktü doğoal olarak.

bende kütüklere ekim yaptığımda hava bir kaç gün yağışlıydı. kütüklerin orta kısmı hafif yeşilimsiydi, sanırım tam çürümemişti, pek sorun olmadı ama. önceleri üzeri kapalı olsun. sarım olunca açarsınız.

Eski 06-04-2015, 01:12   #8
Yeni Üye

özbay28's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2013
Pastörize olmamış kompost ta bugday taneleri cimlenir saman komposttu mutlaka buhar **** kaynama sistemiyle pastörize edilmeli

özbay28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025