View Single Post
Eski 04-04-2014, 23:18   #590
isko74
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yusuf çeti Mesajı Göster
Sayın İsko74 merhabalar; ben banyoda akşamları ketılla buhar yapıyorum 1 iki litre su bitiriyorum ancak ışık hiç açmıyordum kuluçka dönemi diye şapka oluşum döneminde ışığa ihtiyacı oluyor diyebiliyordum ama yanlış biliyorum galiba. sadece banyonun ışığı yeterli olur mu? tek lamba var onu sürekli açık bıraksam. havalandırmayı küçük bir pencere var onu açarak yapıyorum.
Yusuf bey öncelikle kitiniz misel ekiminin kaçıncı gününde bunu bilmekte fayda var. Ama küçük resimden anladığım kadarıyla 20 günü dolmuş yani her an mantar verebilir. Bir iki litre su ketılda oldukça zahmetli değil mi? banyonuz küçük ve yalıtımlı ise resmen yağmur yağar bence ilk pinler görülene kadar bu kadar yoğun çaba içine girmeyin. kitiniz sarımı tamamlamış görünüyor. ortam ısısını dürübilirsiniz artık. 18 20 derece ortam ısısı ilk mantar çıkışlarınız için idealdir. Banyonuza ıslak havlu vs bulundurarak nemleme yapabilirsiniz. banyo içine plastik sprey şişeler yardımı ile sisleme yapabilirsiniz. nemleme özellikle mantarlar çıkmaya başladıktan sonra cok önemli. nemsiz bir ortamda mantarlar çıkar ama büyümeden kurur. bir de sıcaklık 20 derecenin üzerinde ve nemleme yetersizse ürün alımında zorlanabilirsiniz. bence su kaynatma yerine muhtelif yerlere ıslak bezler vs asın. taban nemlendirmesi yapabilirsiniz (ıslak bir zemin oluşturma) bence çok sürmez mantar cıkıslarınız başlar benim eski mesajlarımdaki resimlere bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz. ben ilk ekimimde 19. günde ilk mantar cıkısını gözlemlemiştim. ışık içinde sürekli ışık açmanıza gerek yok mantar çıkısı başladığında açmanız yeterli. gün ısıgı hiç almıyorsa lamba acmalısnız ama beyaz ışık olmalı. ama gün aydınlığı ile ışık alıyorsa bence lambaya da gerek yok. yalnız doğrudan güneş ışığı vurmasın yeterli

Düzenleyen isko74 : 04-04-2014 saat 23:21 Neden: eksik
isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön