agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)

Beğeni Düzeni501Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2014, 17:54   #541
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
ilk deneme :)

ilk kompost ekimimden 21 gün sonra ilk mantar pinlerim çıkmaya başladı her biri 10 kg kompost dolu olan 7 poşetimden sadece birinde pin var diğerlerinde mantar taslağı gözlemleyemedim ama sarımlar aynı hepsinde. suanda oda sıcaklığı 10 16 derece arasında değişiyor. günde iki kere bir su bardağı kadar suyu poşetlerin üzerine fısfıs yapıyorum camsil şişesiyle. işte resimler

resim 1: ilk mantarım böyle poz verdi
resim 2 diğer poşetlerimden henüz ses gelmedi

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2014, 00:19   #542
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
İstiridye(kavak) mantarı mı?

Arkadaşlar bu mantarı geçen yıl baharda bulmuştum burada gördüğüm istiridye mantarı resimlerine benzemiyor gibi geldi kesilmiş bir kavak ağacının kök kısmından bulmuştum acaba bu istiridye mantarı deyilmi?

Eklenen Resimler

cuncalak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2014, 09:36   #543
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2013
merhabalar
bende 1,5 - 2 m2 kadar alanda deneme yapıyorum.
yaptıkça yapasınız geliyor hele ürünleri görünce daha bi iştahlanıyorsunuz.
ticari düşünüldüğü vakit, kaynatma kazanı hazırlamalısınız, en azından bir seferde bir ton malzemeyi kaynatmak daha makul olabilir.
ilk poz güzel görünüyor
bol bereketli haftalar

isko74 beğendi.
Mumin OKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 15:53   #544
Ağaçsever

teşekkürler.. suan 3 poşetimde ilk flaşlar göründü diğer dört poşetimde henüz bir hareketlilik yok (sarımlar tamam ama) ben günde birkaç kere bir iki su bardağı kadar suyu tüm poşetlerimin üzerine fısfıslıyordum ama mantar cıkısı olmayan poşetlere yapmamam gerekiyor sanırım öyle değil mi? suan oda sıcaklığım mevsime göre yukseldi 15 18 derece arasında. tüm poşetlerde çıkış olsa da bir rahatlasam ya stres oldum. ilk çıkışı yapan poşet 5 gün oldu

RESİM İlk çıkış yapan poşetimdeki mantarın son hali

Eski 05-03-2014, 19:18   #545
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Arkadaşlar merhaba,

İstiridye Mantarı üretim tesisi yapmak için kosgeb den hibe almak mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim? Bir de bu mantarın üretimini yılın her ayı yapılıyor mu? Yani 1 yıl içinde sürekli ürün alabiliyor muyuz yoksa dönemlik mi?

kompliman35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 09:56   #546
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kompliman35 Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba,

İstiridye Mantarı üretim tesisi yapmak için kosgeb den hibe almak mümkün mü? Eğer mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim? Bir de bu mantarın üretimini yılın her ayı yapılıyor mu? Yani 1 yıl içinde sürekli ürün alabiliyor muyuz yoksa dönemlik mi?
merhaba @kompliman
kosgeb eğer şirketseniz işletmenizi büyütmek adına işlem yapablirsiniz diye biliyorum. kosgeb için yeni girişimcilik kursuna katılmanız gerekiyor. burada projeniz onaylanırsa hibe alabilirsiniz. ortam sağlandığında üretim yılın her ayında yapılabiliyor. bir torbanızdan ekiminden itibaren yaklaşık 30 gün sonunda ürün alabiliyorsunuz, 30 günden sonra iki ay boyunca (verim azalacak şekilde) hasat yapabiliyorsunuz.

Eski 06-03-2014, 09:58   #547
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isko74 Mesajı Göster
teşekkürler.. suan 3 poşetimde ilk flaşlar göründü diğer dört poşetimde henüz bir hareketlilik yok (sarımlar tamam ama) ben günde birkaç kere bir iki su bardağı kadar suyu tüm poşetlerimin üzerine fısfıslıyordum ama mantar cıkısı olmayan poşetlere yapmamam gerekiyor sanırım öyle değil mi? suan oda sıcaklığım mevsime göre yukseldi 15 18 derece arasında. tüm poşetlerde çıkış olsa da bir rahatlasam ya stres oldum. ilk çıkışı yapan poşet 5 gün oldu

RESİM İlk çıkış yapan poşetimdeki mantarın son hali
sulamayı kesmeyin @isko74
çıkanlar bir kaç gün sonra iyice büyür, hayırlı olsun.

Eski 06-03-2014, 11:12   #548
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
merhaba @kompliman
kosgeb eğer şirketseniz işletmenizi büyütmek adına işlem yapablirsiniz diye biliyorum. kosgeb için yeni girişimcilik kursuna katılmanız gerekiyor. burada projeniz onaylanırsa hibe alabilirsiniz. ortam sağlandığında üretim yılın her ayında yapılabiliyor. bir torbanızdan ekiminden itibaren yaklaşık 30 gün sonunda ürün alabiliyorsunuz, 30 günden sonra iki ay boyunca (verim azalacak şekilde) hasat yapabiliyorsunuz.
Mumin Bey öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.

Şirket olarak değilde çiftçi olarak bu işi yapmak istesem gerek kurulumda gerek nakliyatta gerekse kompost alımında devlet her hangi bir teşvik filan veriyor mu? Yani herkes gibi ben de maliyetleri düşürüp bu işe başlamak istiyorum da..

Eski 06-03-2014, 14:01   #549
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

sn @kompliman
kompost u kendiniz hazırlamayı niye düşünmüyorsunuz? kompost için hammadde alımında destek verilir mi? bilmiyorum.
tarım il / ilçe müdürlüklerinden çiftçi belgesi alındığında, direk üretici olup satış yapabiliyorsunuz.
bende sizin gibi düşünüyorum, araştırmalarım devam ediyor, edecekte. ancak küçük çaplı olarak, evde kendi hobi kitimi hazırladım. (dışarıdan sadece misel alımı yaptım) çeşitli kompost karışımları ile denemelerim devam ediyor.

Eski 06-03-2014, 14:12   #550
Yeni Üye

Alıntı:
sn @kompliman
kompost u kendiniz hazırlamayı niye düşünmüyorsunuz? kompost için hammadde alımında destek verilir mi? bilmiyorum.
tarım il / ilçe müdürlüklerinden çiftçi belgesi alındığında, direk üretici olup satış yapabiliyorsunuz.
bende sizin gibi düşünüyorum, araştırmalarım devam ediyor, edecekte. ancak küçük çaplı olarak, evde kendi hobi kitimi hazırladım. (dışarıdan sadece misel alımı yaptım) çeşitli kompost karışımları ile denemelerim devam ediyor.
açıkcası önce işi iyice öğrenip ondan sonra kompostu kendim yapma yönünde uğraşmayı düşünüyorum. kompost işi için önce biraz para kazanılması lazım bu işten diye düşünüyorum. Şuanki araştırmalarım kurulum maliyetlerini nasıl düşürebileceğim yönünde. Ama tabi ki kompost üretimini de kendim yaparsam kesinlikle maliyetlerin düşeceğine inanıyorum. Yalınız bu bi sonraki aşama şimdilik

Eski 06-03-2014, 17:39   #551
Yeni Üye

Anlayan yok heralde.

konu kapanabilir yönetici arkadaşlar, yer işgal etmesin boşuna

Eski 06-03-2014, 18:37   #552
Ağaçsever

Alıntı:
sulamayı kesmeyin @isko74
çıkanlar bir kaç gün sonra iyice büyür, hayırlı olsun.
teşekkürler Mümin OKAN, günde bir ya da iki su bardağı suyu 70 kg gelen 7 poşetime fısfıs yapıyorum. Bu arada hava sıcaklıkları nedeniyle ortam ıssı maalesef 20 dereceye çıkmış poşetimin birinden ilk hasadımı almak üzereyim. İlk deneme için çok sevindirici bir gelişme oldu. Tüm poşetlerimde çıkışlar başladı. Hayırlısıyla bol verim de alırım inşallah. İkinci kompostumu hazırladım misel ekimi 5. gününde ve sarımı iyi gidiyor.

ilk çıkış yapan poşetimin son resmi: ilk mantarım

Eski 07-03-2014, 08:41   #553
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
Anlayan yok heralde.

konu kapanabilir yönetici arkadaşlar, yer işgal etmesin boşuna
Hocam istiridye mantarına benziyor bu gördüğünüz, doğal olduğu için şekil farklılığı olabilir. Ama daha derin bilgiye sahip arkadaşlarımız cevap verirlerse daha iyi olur.

Ayrıca sırf sorunuza cevap verilmedi diye konuyu niye kapattırma eğilimdesiniz onu anlamış değilim... Forumların amacı fikir&bilgi alışverişinde bulunulmasıdır. niye sınırlandırmaya çalışıyorsunuz?

Eski 07-03-2014, 08:50   #554
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
teşekkürler Mümin OKAN, günde bir ya da iki su bardağı suyu 70 kg gelen 7 poşetime fısfıs yapıyorum. Bu arada hava sıcaklıkları nedeniyle ortam ıssı maalesef 20 dereceye çıkmış poşetimin birinden ilk hasadımı almak üzereyim. İlk deneme için çok sevindirici bir gelişme oldu. Tüm poşetlerimde çıkışlar başladı. Hayırlısıyla bol verim de alırım inşallah. İkinci kompostumu hazırladım misel ekimi 5. gününde ve sarımı iyi gidiyor.

ilk çıkış yapan poşetimin son resmi: ilk mantarım
20 derecede bi sıkıntı olmaz çünkü benim deney odamda sıcaklık 23 dereceden aşağıya düşmüyor. nemlendirme makinesi sıcaklığı 2 veya 3 derece civarında da düşürüyor, oda sıcaklığım 20-21 derece civarında hep. ürünleriniz bol bereketli olsun, afiyetle tüketin.

isko74 beğendi.
Eski 07-03-2014, 19:49   #555
Ağaçsever

marasli's Avatar

Giriş Tarihi: 31-03-2013
27 derecede mantar aldım ben canınızı sıkmayın

Mumin OKAN beğendi.
marasli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 23:20   #556
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-04-2007
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin hepinize. Daha önce sizlere mantarla ilgili bir kurs verdiğimi ve mantar denemesi yapacağımızdan behsetmiştim. Yaptığımız çalışmalarda sterilizasyondan dolayı bazı problemler yaşadık ve hüsrana uğradık. O çalışmaları yaparken bir adet kütüğe kapak keserek aşılama yapmıştık daha sonra ben bu kütüğü fotoğrafta da görüldüğü gibi banyoya koymuş kaba da su koymuştuk fakat su bitmiş kütükte evde sinek yapmıştı bu nedenle atmayı düşünürken bir baktım ki bir taraftan mantar vermiş. Son hallere bu fotoda görüldüğü gibi elimdeki misellerden diğer taraflarına yerleştirmeyi düşünüyorum. Şimdi gel gelelim soruma. Sorum şu ki mantarları hasat ederken kütük yüzeyinden bu kütlenin tamamınımı hasat etmeliyim yoksa sadece olgunlaşan mantarlarımı hasate dip diğerlerinin büyümesini beklemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

sirikci46 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 23:40   #557
Yeni Üye

Talking

Alıntı:
Hocam istiridye mantarına benziyor bu gördüğünüz, doğal olduğu için şekil farklılığı olabilir. Ama daha derin bilgiye sahip arkadaşlarımız cevap verirlerse daha iyi olur.

Ayrıca sırf sorunuza cevap verilmedi diye konuyu niye kapattırma eğilimdesiniz onu anlamış değilim... Forumların amacı fikir&bilgi alışverişinde bulunulmasıdır. niye sınırlandırmaya çalışıyorsunuz?
Hocam başlık 2-3gün durdu sanıyorum 25-30 kişi bakmış ama kimse en azından sizin gibi net olmasada birşey söylememiş o yüzden konunun kapanması iyi olur diye düşündüm.
Şimdi siz diyeceksinizki her sorulana cevap vermek zorunda değil kimse (siz demeseniz bile öyle düşünenler olacak ).
O zamanda forumlarda bilgi fikir alışverişi diye birşey olmaz.
Neyse uzatmaya gerek yok hatasız kul olmaz Varsa hatamız affola

Eski 08-03-2014, 23:48   #558
Yeni Üye

Alıntı:

Hocam kendinizde demişsiniz cevap verilmedi diye cevap **** bilgisi olan paylaşım yapmassa fikir-bilgi alışverişide olmaz amacım sınırlandırma yapmak değildi.
Hatasız kul olmaz kusuruma bakmayın

Eski 09-03-2014, 00:03   #559
Yeni Üye

Özürümüde diledikten sonra bir soruyla burdan devam etmek istiyorum,tahıl miseli aldım dün geldi kargom bugün kontrol edeyim diye baktım bir koku geldi torbadan,torbanın ağzı tam kapalı değilmiş hava alıyor yani ,ekimi yapmamada daha var bu süre içinde misel zarar görürmü torbanın agzını bantla kapattım hava almayacak şekilde yaptıgım dogrumu yoksa hava alması gerekiyormu ? buzdolabına koymalımıyım

Eski 09-03-2014, 00:35   #560
Ağaçsever

Alıntı:
Özürümüde diledikten sonra bir soruyla burdan devam etmek istiyorum,tahıl miseli aldım dün geldi kargom bugün kontrol edeyim diye baktım bir koku geldi torbadan,torbanın ağzı tam kapalı değilmiş hava alıyor yani ,ekimi yapmamada daha var bu süre içinde misel zarar görürmü torbanın agzını bantla kapattım hava almayacak şekilde yaptıgım dogrumu yoksa hava alması gerekiyormu ? buzdolabına koymalımıyım
Sayın cuncalak gelen koku muhtemelen mantar kokusudur. Agzının acık olmasını tam açıklar mısnız belki kargo tasıma esnasında torba yırtılmış olabilir normalde bu torbalarda hava alması için delikler olur ama ağzı açık olmaz. misellerinizi ekim zamanınıza kadar buzdolabında(dondurucu değil normal bölümlerde) saklayınız bir de miseli ekime en yakın zamanda alın. dolapta da olsa misel gelişmeye devam ediyor. ilk ekimimde aldığım 3 kg miselin 1 kg kadarını kullanıp gerisini 3 hafta dolapta sakldım ama 3 haftada miseller gelişip torbayı sarmış ikinci ekimimde elimde parçalamak zorunda kaldım. en güzeli ekime yakın almak ve tabi kullanmadığınız durumda steril bir biçimde buzdolabında saklamak. forum konusunda ben sizin paylaşımınızı farketmemişim ama hissiyatınızı anlayabiliyorum. Buraya gelmemizden maksat bilgi paylaşımı ama bu başlığın müdavimi çok değil anladığım kadarıyla. Bir de arkadaşlar özellikle benim gibi yeni başlayan arkadaşlar facebookta bir sayfa kurup tecrübelerimizi fotoğraf anlık ileti vs paylaşsak daha güncel olmaz mı?

Eski 09-03-2014, 11:39   #561
Yeni Üye

Alıntı:
Sayın cuncalak gelen koku muhtemelen mantar kokusudur. Agzının acık olmasını tam açıklar mısnız belki kargo tasıma esnasında torba yırtılmış olabilir normalde bu torbalarda hava alması için delikler olur ama ağzı açık olmaz. misellerinizi ekim zamanınıza kadar buzdolabında(dondurucu değil normal bölümlerde) saklayınız bir de miseli ekime en yakın zamanda alın. dolapta da olsa misel gelişmeye devam ediyor. ilk ekimimde aldığım 3 kg miselin 1 kg kadarını kullanıp gerisini 3 hafta dolapta sakldım ama 3 haftada miseller gelişip torbayı sarmış ikinci ekimimde elimde parçalamak zorunda kaldım. en güzeli ekime yakın almak ve tabi kullanmadığınız durumda steril bir biçimde buzdolabında saklamak. forum konusunda ben sizin paylaşımınızı farketmemişim ama hissiyatınızı anlayabiliyorum. Buraya gelmemizden maksat bilgi paylaşımı ama bu başlığın müdavimi çok değil anladığım kadarıyla. Bir de arkadaşlar özellikle benim gibi yeni başlayan arkadaşlar facebookta bir sayfa kurup tecrübelerimizi fotoğraf anlık ileti vs paylaşsak daha güncel olmaz mı?
Sayın isko74 torbadaki açıklık kargodan değil torba sağlam ısıtma yöntemiyle presleyip poşetlerin agzını kapatıyorlarya o şekil yapılmış ama torbanın agzını büzdükten sonra yapılmış gibi bu işlem. sizin dediğiniz gibi hava alması için bırakılmıştır o zaman teşekkürler. peki şu anda bantlı hava almayacak durumda bantları tekrar çıkarmalımıyım?Misel alımını mecburen yaptım köye dönecegim orda alma imkanı bulamam bir daha diye aldım.
dolaba alıcam hemen miseli .
sayfa kurma olayıda güzel olur bilgi paylaşımı açısından, ilginiz için teşekkürler.

Eski 09-03-2014, 23:25   #562
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın isko74 torbadaki açıklık kargodan değil torba sağlam ısıtma yöntemiyle presleyip poşetlerin agzını kapatıyorlarya o şekil yapılmış ama torbanın agzını büzdükten sonra yapılmış gibi bu işlem. sizin dediğiniz gibi hava alması için bırakılmıştır o zaman teşekkürler. peki şu anda bantlı hava almayacak durumda bantları tekrar çıkarmalımıyım?Misel alımını mecburen yaptım köye dönecegim orda alma imkanı bulamam bir daha diye aldım.
dolaba alıcam hemen miseli .
sayfa kurma olayıda güzel olur bilgi paylaşımı açısından, ilginiz için teşekkürler.
benim de basıma gelmişti o sıcak pres yapılan kısım açılabiliyor kutuda taşımada vs. bilerek ağzını açık bırakacaklarını hiç sanmıyorum. bantlamanız yerinde olmuş bence poşetini incelerseniz bence onun ince hava delikleri vardır zaten. Zaten dolaba koymadığınız süre içerisinde miselleriniz iyice gelişmiştir yer yer beyazlaşma ve kitleler oluşumunu gözlemleyebilirsiniz. Ben dün ikinci kez misel aldım farklı bir yerden ben de maalesef kompost hazırlayamadım yağmur vs oldugundan ve dolapta saklıyorum miselim suan taneler halinde bakalım birkaç hafta kullanamayabilirm gelişecek mi torbasında. sadece haftasonu müsait olabiliyorum kompost için. miseller gelişip tohumları sarınca kullanmak zor oluyor. ben ilk hasatımı bugün yaptım 2 poşetten 1,5 kg mantar aldım. bu konuda uzman değilim tecrübem de sadece iki kompost hazırlığı var ama birkaç kişiye danıştım. kafanıza takılan seyler olursa çekinmeyin sayfamız olsa bizim gibi hobicilerin daha hızlı paylaşımlar yapabilirdik.

Eski 09-03-2014, 23:30   #563
Ağaçsever

ilk hasat

ilk hasatımı gerçekleştirmiş bulunuyorum. Kopardığım yerlerde mantar kökleri kaldımı tam emin değilim sanki bikaç tanesini tam kökünden alamadım kırıldı gibi oldu normalde mantar kalıntısı bırakmamak gerekiyormuş ama hayırlısı bakalım şimdi deliklerini bulup kontrol etmem zor iş ilk haşatımı iki poşetimden yaptım 1,5 kg mantar aldım.
işte resmi ilk hasat

fagu03 beğendi.
Eski 10-03-2014, 21:21   #564
Yeni Üye

Alıntı:
ilk hasatımı gerçekleştirmiş bulunuyorum. Kopardığım yerlerde mantar kökleri kaldımı tam emin değilim sanki bikaç tanesini tam kökünden alamadım kırıldı gibi oldu normalde mantar kalıntısı bırakmamak gerekiyormuş ama hayırlısı bakalım şimdi deliklerini bulup kontrol etmem zor iş ilk haşatımı iki poşetimden yaptım 1,5 kg mantar aldım.
işte resmi ilk hasat
Hadi hayırlı olsun darısı başımıza
Miselde dediğiniz gibi sanki beyazlıklar biraz çoğalmış gibi geldi kitleleşmiş poşetin köşeleri öyle oldugu zaman ekim yaptıktan sonra sarma olayı daha hızlı olmazmı zaten gelişmiş oluyorya kendi düşüncem tabi
ekim yapmak zormu olur yoksa parçalayınca zarar görmüyor değilmi miseli?

Eski 11-03-2014, 08:30   #565
Ağaçsever

teşekkürler cuncalak.. aslında miselin gelişmeye başlaması avantaj ama misel küçük taneler halinde olursa daha çok alana nüfuz edecek ve daha hızlı sarım olacaktır. Elimizle parçalarken misele az biraz zarar verebiliriz ama bu tabi misel kompostu sarmayacak anlamında da değil. ne kadar parçalasak da miseli ilk hali gibi tane tane yapamıyoruz bu da ekimi zorlaştırıyor. Dediğim gibi gibi misel ne kadar cok kompostla temas ederse alan olarak ne kadar geniş yere ulaşırsa sarması o kadar hızlı oluyor. Ama ben geçen hafta 2. kompostumda elimle parçaladım hep. sarımlar suanda iyi tüm poşetlerim beyazdı 10. günde poşetleri kestim artı şeklinde. bu kesme işinde pratik değilim. o konuda biraz yardıma ihtiyacım var.

Eski 11-03-2014, 12:49   #566
Ağaçsever

az önce iki poşetimden daha hasat yaptım ama mantarlarım ilki kadar büyük değillerdi ortam ısısı suan 15 derece ve altı oldugu için büyüme yavas oluyor. birkaçgün daha beklesemiydim acaba. iki hasatımda sadece birkaç kök mantarım oldukça büyüktü gerisinde sapka büyükleri cay tabagı ya da ona yakın büyüklükteydiler. Kenarlarında incelme kıvrılma veya kuruma henüz yoktu. galiba bekleyebilirdim ama olsun. ilki 1,8 kg gelmişti bu da sanırım 1 kg gelir. geriye kalan poşetlerimi de 2 seferde hasat edeceğim. Böylelikle ilk flaşlarımı toplamış olacağım. ilk flaşda toplam 5-6 kg gelecek ortalama. 70 kg kompost için nasıl iyi mi?

Eski 11-03-2014, 14:50   #567
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
Hocam kendinizde demişsiniz cevap verilmedi diye cevap **** bilgisi olan paylaşım yapmassa fikir-bilgi alışverişide olmaz amacım sınırlandırma yapmak değildi.
Hatasız kul olmaz kusuruma bakmayın
sayın @cuncalak
daha önce de dediğim gibi, daha derin bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarsa daha iyi olur, yanlış yönlendirme olmaması açısından...
malum, internet büyük bir mecra, sizin de bildiğiniz gibi. sorunuza istediğiniz sürede cevap gelmediyse başka yerlerde de sormayı deneyin.
neyse uzatmaya gerek yok.

sayın @isko74
verim %25-30 arasında olur, eğer tüm şartlar sağlandıysa. ama daha diğer torbalarınız da var hasat edilmemiş değil mi? torba başına hesap yapmayı deneyin.

isko74 beğendi.
Eski 11-03-2014, 17:01   #568
Ağaçsever

evet daha hasat etmediğim poşetlerim var hepsi aynı anda cıkmadıgı için aynı poşeti bile tek seferde toplamadım bazı poşetlerde ilk çıkanlar hızlı büyüdü onları aldım. 2,5 kg dan biraz fazla topladığım mantar ilk flaşımı tamamen hasat etmem bir haftayı daha bulur sanırım. Sayın Mümin OKAN ben de nemlendirme makinesi ile bu işi yapacağım. misel satın aldım ama kompost hazırlayamadım henüz. 20 25 metrekare bir odada 200 kg kadar kompost ekimi yapmaya calısacağım ve nem makinası ile nem ölçer satın alacağım bir de zaman ayarlı priz. çünkü suan en büyük sorunum nem. sadece fısfıslama yapabiliyorum.

almayı düşündüğüm nemleme cihazı

Sinbo SAH-6107 Ultrasonic Hava Nemlendirici - Sağlık / Kişisel Bakım - Hepsiburada.com

Eski 11-03-2014, 17:12   #569
Ağaçsever

İkinci hasatı gerçekleştirmeden önce hatıra resmi çektim
foto : ikinci hasat

Eski 12-03-2014, 20:52   #570
Yeni Üye

Alıntı:
teşekkürler cuncalak.. aslında miselin gelişmeye başlaması avantaj ama misel küçük taneler halinde olursa daha çok alana nüfuz edecek ve daha hızlı sarım olacaktır. Elimizle parçalarken misele az biraz zarar verebiliriz ama bu tabi misel kompostu sarmayacak anlamında da değil. ne kadar parçalasak da miseli ilk hali gibi tane tane yapamıyoruz bu da ekimi zorlaştırıyor. Dediğim gibi gibi misel ne kadar cok kompostla temas ederse alan olarak ne kadar geniş yere ulaşırsa sarması o kadar hızlı oluyor. Ama ben geçen hafta 2. kompostumda elimle parçaladım hep. sarımlar suanda iyi tüm poşetlerim beyazdı 10. günde poşetleri kestim artı şeklinde. bu kesme işinde pratik değilim. o konuda biraz yardıma ihtiyacım var.
Ziyan etmeden hayırlısıyla bir ekebilirsek o yeter şimdilik inşallah mantarda alırım
birde miseli çoğaltmak istiyorum deneme amaçlı tutarsada kullanırım bunun için ufak bir parça atsakta yetermi?

mantarları toplayacak kadar büyüttüyseniz gerisi önemli değil işi çözmüşsünüz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025