View Single Post
Eski 24-03-2014, 22:38   #580
isko74
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
merhabalar sn isko74 ticari olarak düşünürseniz %10 a denk gelir ki bu düşük bir verimdir. %25-30 arası verim başarı referansıdır. ancak deneme yanılma yoluyla işlere devam ediyoruz. nem önemlidir ve gereklidir. aksi takdirde nem kaybı, zarara uğratır.
evet benim ilk flaşımdan aldığım hasat toplamım 10 kg. verim hesaplanırken toplam hasat dikkate alınır ve tüm flaşlarım yani 4. flaşımın sonunda 20 kg üzerinde bir verim elde etme şansım var. sayın Mümin OKAN nem gerçekten önemli havalar ısındıkça sıcaklık kontrolü de zorlaşıyor ve nemlendirme daha bir hayati önem kazanıyor. İkinci ekimimin ilk flaşları da çıktı. Bu hafta sonu 3. ekimimi yaptım. nemlendirme makinem geldi bakalım hayırlısı ile. Sayın GLadius haklısnız verim tüm flaşlar için alınıyor sayın mümin OKAN ilk flaşımı toplam hasat olarak yorumladı sanırım uzun zamandır mesajlaştığımız için karışmış olması muhtemel. ben bir kg mantar bile aldığıma sevinebilecekken 10 kg ilk flaşta beni çok mutlu etti. ilk flaş toplam verimin %40 ı kadar oluyormuş dolayısıyla nem ve ısı kontrolünü sağlayabilirsem bahsettiğiniz gibi %30 verime ulaşabilirim inşallah

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön