View Single Post
Eski 12-03-2014, 22:41   #571
isko74
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
Ziyan etmeden hayırlısıyla bir ekebilirsek o yeter şimdilik inşallah mantarda alırım
birde miseli çoğaltmak istiyorum deneme amaçlı tutarsada kullanırım bunun için ufak bir parça atsakta yetermi?

mantarları toplayacak kadar büyüttüyseniz gerisi önemli değil işi çözmüşsünüz
Misel çoğaltmayı ben de düşündüm ama denemedim. Bildiğim kadarıyla çok steril çalışmanız lazım. bir de ben misele verdiğim paradan ziyade kompostum sarmazsa komposta verdiğim emeğe üzülürüm. O yüzden zayıf iyi sterilize edilmemiş misel kullanmak istemiyorum belki ileride işi iyice öğrenirsem misel maliyetini düşürmek için denenebilir. Ama ucuz et tencere dibi yakmasın. Ben yeni bir yerden misel aldım nasipse bikaç hafta sonra deneyeceğim. bende maalesef hesap hatası yaptım erken aldım işlerim denk düşmedi. *** miselime zara gelmez dolapta bir de yeni bir yerden aldım ilkinde misel sarmıştı bunda da güzel sarım yaparsa beğenirsem aynı yerden alacağım. misel çoğaltmakla ilgili yotube sitesinde bir arkadaş 4 tane birbirinin devamı video eklemiş kısa kısa. istiridye mantarı mideli nasıl üretilir ve çoğaltılır diye. onu izlemenizi öneririm. çok zor bir süreç değil ama ortaya çıkan ürünün verimliliğinden emin değilim. kompost yapımı benim için çok zahmetli olduğundan bu riski göze almadım ***. başarılı olur ve bizlerle paylaşırsınız. İlk kompost ekiminizi ve neticelerinizi merakla bekliyor başarılar diliyorum sayın CUNCALAK.. iyi mantarlar..

isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön