agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)

Beğeni Düzeni501Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-03-2014, 22:41   #571
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
Ziyan etmeden hayırlısıyla bir ekebilirsek o yeter şimdilik inşallah mantarda alırım
birde miseli çoğaltmak istiyorum deneme amaçlı tutarsada kullanırım bunun için ufak bir parça atsakta yetermi?

mantarları toplayacak kadar büyüttüyseniz gerisi önemli değil işi çözmüşsünüz
Misel çoğaltmayı ben de düşündüm ama denemedim. Bildiğim kadarıyla çok steril çalışmanız lazım. bir de ben misele verdiğim paradan ziyade kompostum sarmazsa komposta verdiğim emeğe üzülürüm. O yüzden zayıf iyi sterilize edilmemiş misel kullanmak istemiyorum belki ileride işi iyice öğrenirsem misel maliyetini düşürmek için denenebilir. Ama ucuz et tencere dibi yakmasın. Ben yeni bir yerden misel aldım nasipse bikaç hafta sonra deneyeceğim. bende maalesef hesap hatası yaptım erken aldım işlerim denk düşmedi. *** miselime zara gelmez dolapta bir de yeni bir yerden aldım ilkinde misel sarmıştı bunda da güzel sarım yaparsa beğenirsem aynı yerden alacağım. misel çoğaltmakla ilgili yotube sitesinde bir arkadaş 4 tane birbirinin devamı video eklemiş kısa kısa. istiridye mantarı mideli nasıl üretilir ve çoğaltılır diye. onu izlemenizi öneririm. çok zor bir süreç değil ama ortaya çıkan ürünün verimliliğinden emin değilim. kompost yapımı benim için çok zahmetli olduğundan bu riski göze almadım ***. başarılı olur ve bizlerle paylaşırsınız. İlk kompost ekiminizi ve neticelerinizi merakla bekliyor başarılar diliyorum sayın CUNCALAK.. iyi mantarlar..

olcim beğendi.
isko74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 09:01   #572
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isko74 Mesajı Göster
evet daha hasat etmediğim poşetlerim var hepsi aynı anda cıkmadıgı için aynı poşeti bile tek seferde toplamadım bazı poşetlerde ilk çıkanlar hızlı büyüdü onları aldım. 2,5 kg dan biraz fazla topladığım mantar ilk flaşımı tamamen hasat etmem bir haftayı daha bulur sanırım. Sayın Mümin OKAN ben de nemlendirme makinesi ile bu işi yapacağım. misel satın aldım ama kompost hazırlayamadım henüz. 20 25 metrekare bir odada 200 kg kadar kompost ekimi yapmaya calısacağım ve nem makinası ile nem ölçer satın alacağım bir de zaman ayarlı priz. çünkü suan en büyük sorunum nem. sadece fısfıslama yapabiliyorum.

almayı düşündüğüm nemleme cihazı

Sinbo SAH-6107 Ultrasonic Hava Nemlendirici - Sağlık / Kişisel Bakım - Hepsiburada.com
bende de aynı cihazdan var. marketlerden 50 TL gibi bir fiyata almıştım.
zaman saati işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır, elektrikçilerde 10 TL ye bulabilirsiniz. miselinizi buzdolabının alt tarafında bekletebilirsiniz. 6 ay diyorlaqr ama o kadar uzatmaya gerek yok.

Mumin OKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2014, 19:10   #573
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
bende de aynı cihazdan var. marketlerden 50 TL gibi bir fiyata almıştım.
zaman saati işlerinizi daha da kolaylaştıracaktır, elektrikçilerde 10 TL ye bulabilirsiniz. miselinizi buzdolabının alt tarafında bekletebilirsiniz. 6 ay diyorlaqr ama o kadar uzatmaya gerek yok.
hepsiburada da suan 65 tl zaman saati de digital olanı var 20 tlye bi tane nem ve ısı ölçer var onu alacağım bir de hassas mutfak terazisi alacağım. bunları alınca 50 tl de hediye çeki veriyor yani aynı yere gelecek ben miseli alalı bir hafta oluyor bu h.sonu da kullanamayacağım muhtemelen en fazla bir ay bekletmiş olacağım. Misel karton kutusuyla birlikte dolapta sebzeliğin bir üstündeki rafta daha poşeti açmadım 9 kg misel var ihtiyacımdan da fazla yani. geçen ilk miselimden artan miselleri kullandım 6 poşet gelmişti 10. gündeler ve sarım çok iyi durumda. komposta %30 civarında kalın talaş ekledim bakalım sonuç nasıl olacak. alçı mı kireç mi karar veremedim phını bilemediğim için biraz alçı biraz kireç kattım. ilk komposta sadece kireç atmıştım. Mümin OKAN bey nasıl fotoğraflarım mantarlarım hasat çıkışlar vs. nasıl yorumluyorsunuz..

Eski 13-03-2014, 20:36   #574
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
kompostun içine koyulan misel miktarı verimi etkilermi ?

kendi kendine çoğalıyorya farketmezmi yoksa,sarma zamanı biraz uzun sürer heralde değilmi

cuncalak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2014, 08:10   #575
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cuncalak Mesajı Göster
kompostun içine koyulan misel miktarı verimi etkilermi ?

kendi kendine çoğalıyorya farketmezmi yoksa,sarma zamanı biraz uzun sürer heralde değilmi
verimi etkiler mi evet etkiler ama ne kadar misel o kadar verim anlamında da düşünmemek gerekir aşırıya da gerek yok ya da elimizi korkak alıştırmaya misel fazla olursa dediğiniz gibi sarım hızlı olur hızının yanında kuvvetli olur daha güçlü bir sarım hem verimlilik açısından iyidir hem de küflenme vs konularda kompostta üreyebilecek diğer küf bakteri vs karşı miselleriniz baskın gelip ortama hakimiyet sağlayacak sarımını sürdürecektir. Ben bu şekilde yorumluyorum (henüz iki kompost hazırlamış ilkinin hasadını yapan ikincisinin sarımı tamamlanmak üzere olan mantardan çok anlamayan sadece bir süredir araştırma yapan biriyim bence ortalama %2 ila %3 arasında misel kullanımı (50 kg ekime hazır komposta 1-1,5kg misel kullanmalısınız) miselleriniz de sağlıklı ise kompostu da doğru pastörize ederseniz uygun ısı nem aydınlatma ve havalandırma da varsa en yüksek verimle ürün alırsınız. bol bereketli sağlıklı mantarlar alırsınız inşallah

Eski 15-03-2014, 09:19   #576
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

Alıntı:
hepsiburada da suan 65 tl zaman saati de digital olanı var 20 tlye bi tane nem ve ısı ölçer var onu alacağım bir de hassas mutfak terazisi alacağım. bunları alınca 50 tl de hediye çeki veriyor yani aynı yere gelecek ben miseli alalı bir hafta oluyor bu h.sonu da kullanamayacağım muhtemelen en fazla bir ay bekletmiş olacağım. Misel karton kutusuyla birlikte dolapta sebzeliğin bir üstündeki rafta daha poşeti açmadım 9 kg misel var ihtiyacımdan da fazla yani. geçen ilk miselimden artan miselleri kullandım 6 poşet gelmişti 10. gündeler ve sarım çok iyi durumda. komposta %30 civarında kalın talaş ekledim bakalım sonuç nasıl olacak. alçı mı kireç mi karar veremedim phını bilemediğim için biraz alçı biraz kireç kattım. ilk komposta sadece kireç atmıştım. Mümin OKAN bey nasıl fotoğraflarım mantarlarım hasat çıkışlar vs. nasıl yorumluyorsunuz..
hocam en son gördüğüm fotolarda gayet iyi gidiyor, bol hasatlı günler dilerim. ph dengelemek için alçı ve kireçten ziyade herhangibirini tercih edin. ama sakıncası olacağını sanmıyorum.

Eski 20-03-2014, 13:28   #577
Ağaçsever

bugün birinci flaşıma ait son ürünleri topladım 5 kg geldi. 4,5 kg kadar da önceden toplamıştım. ilk ekimime ait birinci flaş mantarlarımdan toplamda 9-10 kg mantar almış oldum . 70 80 kg arası bir kompostta sanırım iyi bir rakam. Verimin yüksek olması sanırım mantar çıkıs dönemi sıcaklığımın ortalama 12 14 derece gibi düşük olmasından. Yaklaşık 10 gün sürdü hasat bugün bütün poşetlerdekileri topladım bakalım ikinci flaşlar ne zaman çıkacak. Poşetleri yeni flaşlar çıkana kadar fısfıslama yapmama gerek var mı ya da fısfıslamaya mantar çıkışlarını beklemeden devam etsem zarar verir mi? geçmiş mesajlarımda ilk kütük deneyimimi paylaşmıstım yaklaşık bir ay oldu onlarla da ilgili bikaç sey soracaktım kütük tecrübesi olan varsa.. herkese bol mantarlar..

Eski 21-03-2014, 12:03   #578
Ağaçsever

Mumin OKAN's Avatar

merhabalar sn isko74 ticari olarak düşünürseniz %10 a denk gelir ki bu düşük bir verimdir. %25-30 arası verim başarı referansıdır. ancak deneme yanılma yoluyla işlere devam ediyoruz. nem önemlidir ve gereklidir. aksi takdirde nem kaybı, zarara uğratır.

Eski 21-03-2014, 14:51   #579
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2013
Verim hesabı tek flaşta alınan ürüne göre mi yapılıyor yoksa toplam flaş sayısında (3 veya 4 flaşta) elde edilen mantar miktarına göre mi? Sayın isko74'ün kompostunu 80 kg olarak kabul edersek %25 verim ile 20 kg mantar alması gerekirdi.. Şu an ki duruma göre ilk flaşta verim denildiği gibi %10. 3 Flaş sonunda aynı oranda mantar alırsa %30 civarı olacak. Kafam karıştı tüm flaşlardan elde edilen mantar miktarı mı %25 -30 olmalı yoksa ilk flaş mı )

GLadius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2014, 22:38   #580
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mumin OKAN Mesajı Göster
merhabalar sn isko74 ticari olarak düşünürseniz %10 a denk gelir ki bu düşük bir verimdir. %25-30 arası verim başarı referansıdır. ancak deneme yanılma yoluyla işlere devam ediyoruz. nem önemlidir ve gereklidir. aksi takdirde nem kaybı, zarara uğratır.
evet benim ilk flaşımdan aldığım hasat toplamım 10 kg. verim hesaplanırken toplam hasat dikkate alınır ve tüm flaşlarım yani 4. flaşımın sonunda 20 kg üzerinde bir verim elde etme şansım var. sayın Mümin OKAN nem gerçekten önemli havalar ısındıkça sıcaklık kontrolü de zorlaşıyor ve nemlendirme daha bir hayati önem kazanıyor. İkinci ekimimin ilk flaşları da çıktı. Bu hafta sonu 3. ekimimi yaptım. nemlendirme makinem geldi bakalım hayırlısı ile. Sayın GLadius haklısnız verim tüm flaşlar için alınıyor sayın mümin OKAN ilk flaşımı toplam hasat olarak yorumladı sanırım uzun zamandır mesajlaştığımız için karışmış olması muhtemel. ben bir kg mantar bile aldığıma sevinebilecekken 10 kg ilk flaşta beni çok mutlu etti. ilk flaş toplam verimin %40 ı kadar oluyormuş dolayısıyla nem ve ısı kontrolünü sağlayabilirsem bahsettiğiniz gibi %30 verime ulaşabilirim inşallah

Mumin OKAN beğendi.
Eski 27-03-2014, 22:58   #581
Yeni Üye

Ekimde kullandıgım saman kurtluydu haşlamayıdı iyi yapamamışım ekimden 2-3gün sonra torbaları kontrol ederken 1-2kurt denk geldi torbaların yanında ,muhtemelen içindede vardır gördüklerim içinden çıkmış çünkü torbaları koydugum yer temizdi bu saman kurtlarının mantarlara zararı olurmu nemi sevmiyorlar heraldeki torbadan çıkmışlar.
sarımlarda başladı azar azar beyazlamaya başlamış yani

Eski 30-03-2014, 00:18   #582
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-03-2014
şu an yeni üyeniz olarak bir sorum olcak istiridye mantarını hava almayan büyük derin dondurucuda sarımı yapıyorum 22 derece sıcaklık yaptım sabit 3 gün oldu karbondioksit ölçümü yapamadığımdan 8-10 saatte havalandırıyorum 35 poşet 200kğ çivarı beyazlama başladı risk var mı arkadaşlar yeni başladım çünkü teşekkürler

bekir-60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2014, 22:31   #583
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2014
Arkadaşlar selamlar

Herkese selamlar

arkadaşlar ben bundan 19 gün önce hobi mantar kiti satın aldım ve banyomda kapalı bir bölüme koydum şimdi beklemedeyim ekteki resimlere bakarak yorumda bulunabilirmisiniz pek ümitli değilim deliklerin dışına hiç bir şey atmadı sadece misel yayılımı oldu yardımlarınızı bekliyorum çok yeniyim bu konuda

Eklenen Resimler

yusuf çeti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 23:50   #584
Yeni Üye

İki farklı firmadan alınmış tohumları karıştırarak aynı poşete ekim yapılırsa olumsuz bir durum olurmu ?
çıkacak mantarlar yenilirmi,1-2 torbaya yaptıgım ekimlerde tohum biraz az gibi oldu torbayı acıp üstünden biraz eklesem diyorumda o yüzden soruyorum.
eger ters etki yapacaksa hiç ellemeyim.

Eski 04-04-2014, 07:25   #585
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-08-2013
iyi günler herkeze ,benide sardi bi mantar yetistirme meraki ve üc tane posete bes tane agaca mantar ektim agacin biri cam agaci arastirmalarim sonucu cam agacinda kesinlikle olmaz diyorlardi ama benim ilk önce cam agacim beyazlamaya basladi hayirlisi kismetse olursa sizlerle paylasirim sonucu .(bu arada kusura bakmayin imla hatamdan dolayi )

Zeliha Avci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2014, 07:27   #586
Yeni Üye

*** cuncalak bende sizin gibi birini karisik ektim nasil olurki diye benimki pembe ve beyazdi nasil olacak yasayip görelim

Eski 04-04-2014, 10:17   #587
Ağaçsever

yusuf çetin kitiniz iyi görünüyor, nem sıcaklık ışık havalandırma yerinde olursa mantarlarınız birkaç güne alabilirsiniz; sayın cuncalak kurt işi tuhaf geldi samanı iyice haşlamadıysanız zaten kompostunuz küflenebilir 10. günden sonra. birden fazla firmanın tohumunu kullanabilirsiniz mesele tohumların iyi şartlarda üretilmi,ş olması. birisağlıklı biri uygunsuz bir tohumsa elbette sorun olacaktır. mantar cıkısı olursa yenebilir sıkıntı yok (aynı tür mantar tohumu için) zeliha hanım tebrikler *** iyi sonuçlar alırsınız ben de çamda kesinlikle olmaz diye biliyorum ben de 1 ay kadar önce 4 kütük ıhlamur denedim sonucu bekliyorum kütükler köyde henüz bir kere görebildim. poşet ekimlerinizde de *** başarılı olursunuz. ben de yeni başladım ilk iki ekimimden 15 kg mantar hasat ettim 3. ekimimde 10. gündeyim yalnız birkaç poşetimde 2-3 cmlik yeşil küfler oluştu. misel firmamı değiştirmiştim ondan mı yoksa kompostu iyi mi pastörize edemedim bilemiyorum *** küf oluşumları yayılmaz miseller baskın gelir bakalım neticeyi bekliyorum. ben ilk deneyimim den itibaren tecrübelerimi paylaştım eski yorumları okuyabilirsiniz son iki üç sayfada hepsi. son miselimi aras miselden aldım aras misel kullanan var mı?

Eski 04-04-2014, 10:20   #588
Ağaçsever

***.

Eski 04-04-2014, 18:33   #589
Yeni Üye

Sayın İsko74 merhabalar; ben banyoda akşamları ketılla buhar yapıyorum 1 iki litre su bitiriyorum ancak ışık hiç açmıyordum kuluçka dönemi diye şapka oluşum döneminde ışığa ihtiyacı oluyor diyebiliyordum ama yanlış biliyorum galiba. sadece banyonun ışığı yeterli olur mu? tek lamba var onu sürekli açık bıraksam. havalandırmayı küçük bir pencere var onu açarak yapıyorum.

Eski 04-04-2014, 23:18   #590
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yusuf çeti Mesajı Göster
Sayın İsko74 merhabalar; ben banyoda akşamları ketılla buhar yapıyorum 1 iki litre su bitiriyorum ancak ışık hiç açmıyordum kuluçka dönemi diye şapka oluşum döneminde ışığa ihtiyacı oluyor diyebiliyordum ama yanlış biliyorum galiba. sadece banyonun ışığı yeterli olur mu? tek lamba var onu sürekli açık bıraksam. havalandırmayı küçük bir pencere var onu açarak yapıyorum.
Yusuf bey öncelikle kitiniz misel ekiminin kaçıncı gününde bunu bilmekte fayda var. Ama küçük resimden anladığım kadarıyla 20 günü dolmuş yani her an mantar verebilir. Bir iki litre su ketılda oldukça zahmetli değil mi? banyonuz küçük ve yalıtımlı ise resmen yağmur yağar bence ilk pinler görülene kadar bu kadar yoğun çaba içine girmeyin. kitiniz sarımı tamamlamış görünüyor. ortam ısısını dürübilirsiniz artık. 18 20 derece ortam ısısı ilk mantar çıkışlarınız için idealdir. Banyonuza ıslak havlu vs bulundurarak nemleme yapabilirsiniz. banyo içine plastik sprey şişeler yardımı ile sisleme yapabilirsiniz. nemleme özellikle mantarlar çıkmaya başladıktan sonra cok önemli. nemsiz bir ortamda mantarlar çıkar ama büyümeden kurur. bir de sıcaklık 20 derecenin üzerinde ve nemleme yetersizse ürün alımında zorlanabilirsiniz. bence su kaynatma yerine muhtelif yerlere ıslak bezler vs asın. taban nemlendirmesi yapabilirsiniz (ıslak bir zemin oluşturma) bence çok sürmez mantar cıkıslarınız başlar benim eski mesajlarımdaki resimlere bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz. ben ilk ekimimde 19. günde ilk mantar cıkısını gözlemlemiştim. ışık içinde sürekli ışık açmanıza gerek yok mantar çıkısı başladığında açmanız yeterli. gün ısıgı hiç almıyorsa lamba acmalısnız ama beyaz ışık olmalı. ama gün aydınlığı ile ışık alıyorsa bence lambaya da gerek yok. yalnız doğrudan güneş ışığı vurmasın yeterli

Düzenleyen isko74 : 04-04-2014 saat 23:21 Neden: eksik
Eski 05-04-2014, 08:16   #591
Yeni Üye

Isko74 *** Isko bey ben mantarlari Martin 23 de ekmistim iki cesit mantar biri pembe biri Beyaz istiridye mantari .torbanin bir örümcek agi gibi beyazlar sarmis birinde hic bir sey yok .kalorifer odasinda duruyor 22 derece ,misel degisikliginden olabilirmi dersiniz bbu farklilik?

smnvrl beğendi.
Eski 05-04-2014, 10:06   #592
Ağaçsever

Zeliha hanım ben diğer renk istiridye mantarları ile fazla bilgi sahibi değilim ama mantıken farklı bir tür olsa da misel gelişim dönemi aynı ya da benzer olması gerekir. Ama birinde gelişme var diğerinde yok diyorsunuz bu diğer tür miselinizin kalitesinden sağlıksız oluşundan vs kaynaklanabilir diye tahmin ediyorum. Her iki miseliniz de istiridye mantarı miseli kabul ederek yaptım bu yorumu. eger diğer miseliniz istiridye mantarından farklı bir mantar türünün miseli ise daha farklı yorumlamak gerekir.

smnvrl beğendi.
Eski 05-04-2014, 12:45   #593
Yeni Üye

İsko bey öncelikle merhabalar ilgilendiğiniz için teşekkürederim .Kitimin 23. günü bugün ortam sıcaklığı ortalama 23 derece nem oranı ise 45 ile 60 arasında değişiyor nem ölçer ile ölçüyorum. Artık ketıl ı bıraktım poşetlere tepeden su püskürtüyorum direkt değil. ayrıca ortam ısısını düşürmek içinde küçük bir pencere var onu açık tutuyorum havalandırmaya bakıyor pencere.

smnvrl beğendi.
Eski 06-04-2014, 08:08   #594
Yeni Üye

Isko bey ikiside ayni cins ve ayni firmanin mali ayni islemi ayni zamanda uyguladim ama farki hala anlayamadim .Posete bakinca ici görünüyor cok nemli tektrar su püskürtmeye gerek varmi ?

Eski 06-04-2014, 18:08   #595
Yeni Üye

iskobey ilk mesajıma cevaap yazarmısınız konpostum 12 gününde çizgi şeklinde sarım oldu az yeşil küf bazılarında var nem ölçe medim sıcaklık 23 derece yorum bekliyorum çuvallar dondurucuda ama büyük ısı için radyatörlü ve dereceli soba kullanıyorum tşkr

Eski 06-04-2014, 18:49   #596
Yeni Üye

Angry

Alıntı:
yusuf çetin kitiniz iyi görünüyor, nem sıcaklık ışık havalandırma yerinde olursa mantarlarınız birkaç güne alabilirsiniz; sayın cuncalak kurt işi tuhaf geldi samanı iyice haşlamadıysanız zaten kompostunuz küflenebilir 10. günden sonra. birden fazla firmanın tohumunu kullanabilirsiniz mesele tohumların iyi şartlarda üretilmi,ş olması. birisağlıklı biri uygunsuz bir tohumsa elbette sorun olacaktır. mantar cıkısı olursa yenebilir sıkıntı yok (aynı tür mantar tohumu için) zeliha hanım tebrikler *** iyi sonuçlar alırsınız ben de çamda kesinlikle olmaz diye biliyorum ben de 1 ay kadar önce 4 kütük ıhlamur denedim sonucu bekliyorum kütükler köyde henüz bir kere görebildim. poşet ekimlerinizde de *** başarılı olursunuz. ben de yeni başladım ilk iki ekimimden 15 kg mantar hasat ettim 3. ekimimde 10. gündeyim yalnız birkaç poşetimde 2-3 cmlik yeşil küfler oluştu. misel firmamı değiştirmiştim ondan mı yoksa kompostu iyi mi pastörize edemedim bilemiyorum *** küf oluşumları yayılmaz miseller baskın gelir bakalım neticeyi bekliyorum. ben ilk deneyimim den itibaren tecrübelerimi paylaştım eski yorumları okuyabilirsiniz son iki üç sayfada hepsi. son miselimi aras miselden aldım aras misel kullanan var mı?
Haşlamada 1-2seferinde iyi olmadı kurtlar orda ölmemiş ama şimdi kurt çıkmıyor bitti sanırım 2hafta oldu küflenme yok gibi torbaların içi dumanlı gibi sarımın ilerlediginimi gösterir bu ısı ayarsız gündüzleri iyide akşam soguk oluyor bu arada ektigim bugdaylar çimlendi mantar ektik bugday çıktı

Eski 07-04-2014, 10:48   #597
Ağaçsever

bekir60 200 kg kompostu derindondurucuya nasıl sıgdırdınız hayret. 12. günde sarım iyice ilerler çizgi seklinde olması özellikle miselleri kat kat ektiğimiz için oralarda daha yoğun olmasından kaynaklanabilir. ama yeşil küften bahsettiniz umarım tüm poşetlerinize yayılmaz ya da sarımı engellemez. bu yeşil küf olayı sıkıntı.bir de ekimlerinizi fotograflarsanız daha net bilgi verecek arkadaşlar olabilir. sayın cuncalak bende yeşeren buğdaylar mantar miselleriniz değildir. bende de olmuştu samanı iyi pastörize edemediğiniz için içindeki diğet ot tohumları nem ve sıcaklıkla birlikte yeşeriyor. komposttaki dumandan kastınız poşetteki buharsa bu normal bir durum. poşetlerinizin giderek beyazlaması gerekir. ama sanırım pastörizede bir sıkıntı oluşmuş sizin. Zeliha Hanım sizi biri pembe biri beyaz istiridye mantarı diye yazmıştınız ben sizi farklı iki tür ekimi yaptınız sanmıştım. Aynı tohumdan ektiğiniz komposttaki poşetlerdeki farklılıktan bahsediyorsanız eğer bunun da farklı sebepleri olabilir. Kompost iyi postörize olmamış olabilir, poşetler steril omayabilir, ortamdan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir vs. Siz de resim paylaşabilirseniz güzel olur.

Eski 07-04-2014, 12:57   #598
Ağaçsever

yusuf bey ilk mantarlarınızı görmeniz an meselesi. mantar çıkışları için poşetten gerekli kesikler mevcut değil mi?

Eski 07-04-2014, 18:42   #599
Yeni Üye

35 torba 7-8 kğ sık şekilde koydum alttakiler biraz az sardı üsttekilerse biraz iyi 12 günündeler umudum var 3-4 tanede küf var ama az 20 ci günde pin verirmi arkadaşlar yorum bekliyorum lütfen derindondurucum geniş 1-3metre 1.5 yükseklikte iki kapısı var havalandırma yapıyorum birde kepek hastalık yaparmı öyle duydum

Eski 07-04-2014, 18:47   #600
Yeni Üye

torbalardaki sarım az bile olsa 25 gün sonra pin görürmüyüm yoksa yeni bir ekim mi yapsam deneyim başarısız olursa bırakmalımıyım bu işi anlayamadım isko bey ve arkadaşlar yorum lütfen

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025