agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-11-2011, 21:36   #19
ekc
Yeni Üye
 
ekc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Galeri: 1
biz senelerdir kayısı kuruturuz ve sarı bir şekilde ve 5 günde!

nasıl peki?
şöyle ki en önemli şey hava koşulları...

gündüzün çok sıcak gecenin nemli olduğu yerlerde yukarda sayfalarca anlatılan sorunların hiçbiri olmaz...

biz kayısıyı alırız ,çekirdeğini ayıklar direkt öğlen güneşi alan bir yere hasırların üzerine dizeriz! neden çünkü havalanmanın hem üstten hem alttan olması gerekir...

ve 5 günde tam takır takır olmadan alınıp bez torbalara konur ve ambarlara asılır..

eski evlerde var ama yenilerde yok.. çözüm buzdolabı! başka yolu yok ...soğuklar gelene kadar kelebeklenir çünkü..

ve rengi altın sarısı olur... tamamen toprakla ve havayla ilgili bir durum...

ve kükürtleme ve diğer yöntemlerin hepsi maalesef ,bence sebze ,meyveye zarar veriyor...

fırınıda kullanıyorum zira herşeyi memlekette kurutamıyorum..

mesela naneyi memlekette kurutunca yemyeşil ve enfes bir kokusu olurken başka bir yerde kurutunca rengi kara ve kokusu berbat oluyor...

mrduran beğendi.
ekc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025