View Single Post
Eski 26-06-2014, 17:52   #168
sakagun
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Kabak tadı vermeden

Kabak tadı vermeden kabakları kurutayım dedim. Kış hazırlıklarına biraz erken mi başladım ne? Kışın çorbalara, türlülere katmak için.

Kabağı soyup, fazla ince olmayacak şekilde doğrayıp sini üzerine serdiğim sofra bezine yaydım. Üzerine kaya tuzu serptim. Siniyi doğrudan güneş altına yerleştirdim. Sakarya'nın neminde 3 günde kurudu. Deneme amaçlı 1 kabağı kuruttum. Çerez gibi çıtır çıtır yenecek lezzette.
Name:  IMG_0163.jpg
Views: 6275
Size:  64.0 KB

Baktım güzel oluyor, iki kabağı daha kurutmak üzere hazırladım. Biri sakız kabağı diğeri kara kabak.
Name:  IMG_0165.jpg
Views: 6435
Size:  44.1 KB
Name:  IMG_0167.jpg
Views: 8620
Size:  47.1 KB

Üzerine kaya tuzu serpilmiş hali.
Name:  IMG_0169.jpg
Views: 6066
Size:  53.1 KB
Tarifi bu siteden aldım.


Düzenleyen sakagun : 26-06-2014 saat 20:15
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön