Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bence en güzel biber kızartması, kurutulmuş biberin, hiç ıslatılmadan kızgın yağa atılması ile yapılandır
Yağın çok kızgın olması gerekir. Her defasında 2 parça biberi yağa atmalı ve iki saniye içinde yağdan çıkarmalısınız. 2'den fazla biberi tek defada alamama ihtimali olduğu için buna özen göstermelisiniz.
Bulgur pilavına iyi eşlik eder. Bir de sadece yiyeceğiniz kadar kızartmayı unutmayın. Bir sonraki öğüne kalırsa biberlerin keyfi kaçar 
|
Özellikle sütle yapılan tarhananın üzerine ufalanırsa...tadından yenmez...
Birçok biberi tavada çok az yağla aynı anda da kızartabilirsiniz.Yağ az olunca ikide bir tavayı kaldırıp çalkayarak biberlerin kavrulmasını sağlamak gerekiyor.