Goji bağınız bereketli olsun.
İnternetde bulduğum iki bilgiyi aktarayım. Kurutmayı düşünen arkadaşlara belki yardımı olur. Hata veya eksik varsa deneyen, bilgisi olan ilave eder.
...
Goji meyvesinin dış yüzeyi güneşe maruz kalan meyvenin su kaybını engelleyen mumsu tabaka ile kaplıdır; dolayısıyla meyveyi doğrudan güneşte kurutmak zordur. Çoğu durumda goji meyveleri güneşte kurutulmadan önce mumsu tabakasını kaldırmak için gıda sınıfı sodyum bikarbonat (karbonat) solüsyonuna batırılır. Mumsu tabakası kalktıktan sonra güneşte (4-7 gün) veya 3-5 gün güneşte kurutulduktan sonra kurutma için sıcak hava veya buharlaştırma ile kurutma işlemine devam edilir.
...
Kaynak:
http://www.suntenglobal.com/news/show.php?ID=138&page=8
__________________________
Gerekli malzemeler:
Enaz 1.2 cm kenar yüksekliği olan fırın tepsisi
Fırın tepsisine uygun tel ızgara / soğutma ızgarası
Tel ızgaraya göre tülbent
- Goji meyvaları yıkanıp suyu süzdürülür. Hasarlılar ve olgunlaşmamışlar ayrılır.
- Tel ızgarayı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin.
- Tel ızgaranın üzerine tülbenti serin.
- Goji meyvelerini tülbentin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin.
- Tepsiyi fırına yerleştirin.
- Fırının kapağını açık bırakıp mümkün olan en düşük seviyede çalıştırın. (65 -90 derecede)
Goji meyveleri 4-12 saat arası kurutulur (Esnek ve kayış gibi olana dek diye kullanılmış. Meyveyi tanımadığım için doğru tercüme nasıl olur bilemiyorum).
Fırın ısısı, kurutulacak meyvenin miktarı, mutfağın nemi ve meyvedeki su miktarı kurutma zamanını belirler.
Meyveler kuruduktan sonra tamamen soğumasını bekleyip, kilitli poşetlerde kilerde veya dondurucuda saklanır.
Kaynak:
http://www.ehow.com/how_4927265_dry-goji-berries.html