agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)

Beğeni Düzeni114Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2010, 00:13   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Zeytin yaparken çeşit ve olgunluk derecesi son derece önemli. Her çeşitten sofralık olmaz. Her olgunluk derecesi aynı şekilde işlenmez. Fotoğrafta görünen zeytinlerin zaten yarıdan fazlası kurtlu. Olsa olsa kalitesiz yağ olur.

Mükemmel durumdaki zeytinde bile çeşitin ne olduğunu bilmek gerekir. Dokusu, tadı, aroması, acılığın çıkma süresi yapım metodunu da belirler.
Bu kelimelerin herbirini iyi okumak ne dediğini iyi anlamak her noktadan sonraki bölümü ayrı düşünülmesi gereken bir mesaj, kısa ve öz yazılmış teşekkürler meyvelitepe.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2010, 20:34   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2010
yaptığım hatayı buldum , daha çok okumak gerekiyor anlaşılan,
şöyle;ilk 3-4 gün her gün suyu değiştirilerek acısının alınması gerekiyormuş ben yapmadığım için zeytinler olmuştu ama tadları acıydı , 2 haftadan sonra kapalı tutmaya devam edincede zeytinler çürüdü ve tadları yenemeyecek hale geldi...
demek ki sele zeytin yapımında kuru olduğu için çok dikkat etmek gerekiyor aksi halde zeytinler yanabiliyor anladığım kadarı ile...
eğer bir daha toplarsam yine deneyimleri burada paylaşırım bu seferlik yemek kısmet olmadı...

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2010, 13:00   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-03-2010
ta taaaaam evet arkadaşlar tam olarak süper zeytin yaptım sonunda , o kadarda zor değilmiş ; bu sele tipi olduğu için ben plastik kavonazda yaptım ama siz çuval dada yapabilirsiniz ,
gelelim nasıl yaptığıma,
önce 4 gün boyunca her gün suyunu değiştirmek üzere zeytinleri suyun içinde tuttum ki acıları gitsin, daha sonra ilk sıra tuz sonraki sıra zeytin olacak şekilde kavanozun içine dizdim, sıra kalınlığı 1,5 parmak kadar zeytinleri örtecek şekilde,daha sonra 2 hafta boyunca kavanozu hiç açmadım ve hergün alt üst olacak şekilde karıştırdım ama bunun illada gerekli olduğunu sanmıyorum çünkü zeytinler yeterince tuzla temas ediyorlar. 2 hafta bittiğinde zeytinlerin tadına bakabilirsiniz ama bana sorarsanız tuzun tadının tam olarak gtimesi için açtıktan sonra 1 gün daha su içinde tutulursa dahada enfes olur. hepsi bu kadar , afiyet olsun

tommikks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025