![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
|
yaptığım hatayı buldum , daha çok okumak gerekiyor anlaşılan, şöyle;ilk 3-4 gün her gün suyu değiştirilerek acısının alınması gerekiyormuş ben yapmadığım için zeytinler olmuştu ama tadları acıydı , 2 haftadan sonra kapalı tutmaya devam edincede zeytinler çürüdü ve tadları yenemeyecek hale geldi... demek ki sele zeytin yapımında kuru olduğu için çok dikkat etmek gerekiyor aksi halde zeytinler yanabiliyor anladığım kadarı ile... eğer bir daha toplarsam yine deneyimleri burada paylaşırım bu seferlik yemek kısmet olmadı... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Aydın
Mesajlar: 6
|
ta taaaaam evet arkadaşlar tam olarak süper zeytin yaptım sonunda , o kadarda zor değilmiş ; bu sele tipi olduğu için ben plastik kavonazda yaptım ama siz çuval dada yapabilirsiniz , gelelim nasıl yaptığıma, önce 4 gün boyunca her gün suyunu değiştirmek üzere zeytinleri suyun içinde tuttum ki acıları gitsin, daha sonra ilk sıra tuz sonraki sıra zeytin olacak şekilde kavanozun içine dizdim, sıra kalınlığı 1,5 parmak kadar zeytinleri örtecek şekilde,daha sonra 2 hafta boyunca kavanozu hiç açmadım ve hergün alt üst olacak şekilde karıştırdım ama bunun illada gerekli olduğunu sanmıyorum çünkü zeytinler yeterince tuzla temas ediyorlar. 2 hafta bittiğinde zeytinlerin tadına bakabilirsiniz ama bana sorarsanız tuzun tadının tam olarak gtimesi için açtıktan sonra 1 gün daha su içinde tutulursa dahada enfes olur. hepsi bu kadar , afiyet olsun |
|
|
|
![]() |
|
|