View Single Post
Eski 11-11-2010, 23:13   #342
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Zeytin yaparken çeşit ve olgunluk derecesi son derece önemli. Her çeşitten sofralık olmaz. Her olgunluk derecesi aynı şekilde işlenmez. Fotoğrafta görünen zeytinlerin zaten yarıdan fazlası kurtlu. Olsa olsa kalitesiz yağ olur.

Mükemmel durumdaki zeytinde bile çeşitin ne olduğunu bilmek gerekir. Dokusu, tadı, aroması, acılığın çıkma süresi yapım metodunu da belirler.
Bu kelimelerin herbirini iyi okumak ne dediğini iyi anlamak her noktadan sonraki bölümü ayrı düşünülmesi gereken bir mesaj, kısa ve öz yazılmış teşekkürler meyvelitepe.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön