View Single Post
Eski 10-11-2010, 18:55   #337
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Kaya tuzu mu kullandın? Bir de selelik zeytin için aralık ayının beklenmesi gerekir diye okumuştum.

http://www.akkentkasabasi.com/zeyve/...atid=12&id=109
Evet kaya tuzu kullandım. Tarifi buradan okuduğum üzere uyguladım, siyah yumuşak zeytinleri bolca tuzlayıp altı delinmiş bir poşete koydum. Bu poşeti plastik süzgece oturttum; süzgeçin altına da tepsi koydum. Akan sular bu tepsiye birikiyor. Her gün altüst ediliyor zeytinler ve bolca sularını bırakmış durumdalar. Sanırım 3-4 gün içinde tamamen yemeye hazır duruma gelecekler

Verdiğiniz linkte bahsedilen gibi eti bol; çekirdeği küçük zeytinler. Hatta o kadar güzeller ki işlemeden yiyesi geliyor insanın

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön