agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-10-2014, 07:33   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sıcak süt (ölçmüyorum ama parmağımla artık anlıyorum gereken sıcaklığı) ile yoğurt yaptığımda maya miktarını 1 litre süte 1 çay kaşığı (bildiğimiz çay karıştırdığımız küçük kaşıkla) olarak ayarlıyorum ve 24 saat geleneksel sarıp sarmalayıp uyutma yöntemine başvuruyorum.

Uzun sürede mayalanan yoğurdun kıvamının daha iyi olduğunu görüyorum. Maya miktaını da bu nedenle çok az tutuyorum. Ayrıca mayaladığım kapların (yarım lt cam kaplar) kapağını kapatmayıp tümünün üzerine soğutma telimi (fırın içindeki ızgaralı teller de kullanılabilir) koyduktan sonra sarıyorum böylece kapağa çarpıp yoğuşan buhar yoğurdu sulandırmıyor.

Ancak son birkaç haftadır mevsimsel sanırım üyesi olduğum süt grubunda üyelerin çoğu yoğurdun sulu tuttuğunu söylüyor, bende de bir kez oldu.


Düzenleyen Ozlem A : 16-10-2014 saat 07:35 Neden: Ek bilgi ve imla
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025