agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2009, 08:44   #1
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Akşam yoğurdu sofraya koydum, oğluma da ev yoğurdu olduğunu söylemedim. Yanında da taze ev ekmeği ayıptır söylemesi Bu yoğurt çok güzelmiş diye kaşıkladı, ''tabii dedim, gerçek yoğurt da ondan'' Benim yaptığıma bir türlü inanmadı, yoğurt kabını göstermek zorunda kaldım! Şimdiye kadar yoğurt diye başka bişey yiyormuşuz meğer. Hepinize tekrar teşekkürler, bol yoğurtlu sağlıklı günler!

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 20:34   #2
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Tam bir yogurt tutkunu olarak bu ulkeye geldim geleli yani yaklasik 8 yildir yogurdumu kendim yapiyorum. Turkiye'de de surekli annem yapardi. Hic market yogurdu almazdik evimize.
Arkadaslarimiz cok guzel tarif etmisler. Cok ta kolay zaten ama bende birkac ayrinti vermek istedim. Mayalandiktan sonra uzerine havlu pecete serin ve kullanacaginiz zaman peceteyi ya degistirin ya da suyunu s1k1p tekrar serin ki yogurt suzme yogurt kivaminda olsun. Bir nevi suyu tahliye ediyorsunuz.
Ben surekli 5 kiloluk aliyorum, kaynatiyorum, cam kavanozuma koyuyorum, ilimasini bekliyorum - serce parmak testi uyguluyorum - birkac yemek kasigi yogurdu bir kasede bir guzel cirpiyorum, uzerine birkac kasik sut ekleyip yogurdu sulandiriyorum sonrada tum kaseyi sutumun icine bosaltip bir sefer karistiriyorum, agzini kapatip, uzerine kucuk bir battaniye ortup mayalanmaya birakiyorum.
Ben seker bazen katiyorum ama cogu kez unutuyorum hic basarisiz olmadim.

not: sut normalinden biraz sicak mayalanirsa eksi olur. - Eksi sevenler icin - normalinden soguk olursa kremamsi , sunen, uzayan bir yapisi olur ki buda yogurdun iyi olmadigini gosterir.

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 07:45   #3
Ağaçsever
 
belki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2008
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 50
Bizim evde pastorize süt ve hazır yoğurt kullanılmaz. Yoğurtları annem kendi elleriyle yapar arada da bize yaptırır.
Nedenini henüz tam bulamadık ama yoğurdumuz bu aralar sulu ve ekşi oluyordu. Halbuki eskiden tam kıvamında olurdu.
Bu tuz yöntemini deneyip ben mayalıyacağım sütü bu sefer artık tatlı olunca da hava atarım evdekilere

belki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 07:50   #4
ormancık
Guest
 
Mesajlar: n/a
Sn.belki,

Mutlaka denemelisin hemşerim, ben tesadüfen buldum ama süper oldu.Ama tuzu ve sütün sıcaklığını iyi ayarlarsınız sonuç mükemmel oluyor

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 15:23   #5
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Adalet Hanım, yoğurdun tadı nasıl olmuştu merak ettim

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 13:27   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: antalya
Mesajlar: 1
Başlık altında baktım,göremedim,bir ipucu da ben vereyim lezzet adına diye üye oldum. :

Mayalanması bitip dolapta soğutulmuş yoğurdumuzun üzerine tülbent,havlu vb. örtü ile örtüp,ara ara (1-2 saatte bir) örtüyü sıkarsak sulanmayı bitiririz,3-4 defadan sonra sert yoğurdumuz olacaktır.

geyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 13:35   #7
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Şeker ve tuz ile denedim. Şekerle yaptığımda daha bir suluydu. Tuz koyduğum mayalama şekli ile daha lezzetli ve az sulu oldu.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 14:49   #8
Ağaç Dostu
 
manolya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
Birkaç yıldan beri yoğurdu evde yapıyorum, çok şükür haftada 1 -2 defa sütü tazecik sağıp, kapımıza kadar getiren bir sütçümüz var, fazla büyük bir şehirde oturmadığımız için sütçü bulmak hala mümkün. 3-4 litre süt için dolu dolu 1 çorba kaşığı yoğurdu kasede iyice ezip, tencereden aldığım 2-3 kaşık ılık süt ile sıvılaştırıyorum. Mayayı süte katıp güzelce karıştırdıktan sonra sofra beziyle sarıp, üzerine kalınca bir havlu örtüyorum. Mayalanma süresine dakikası dakikasına dikkat etmiyorum, 5-6 saat kadar duruyor. Hatta süt akşam gelirse, gece yatarken mayalayıp sabah açtığımda oluyor.

Mayalandıktan sonra buzdolabına koyup en az 24 saat yoğurda kaşık değmiyorum. Ertesi gün tencerenin kenarından bir kase yoğurt alıp, tencerede kalan yoğurdun suyunun süzülmesi için bir boşluk açıyorum. Yoğurdun suyu o boşluğa süzüldükçe kepçeyle ara ara alıp, bir kavanoza dolduruyorum. (bu suyu ziyan etmiyorum, ayran yaparken kullanılabilir) Tencerede gayet kıvamlı bir yoğurt kalıyor.

Hatta yeni süt geldiği zaman geçen haftadan kalan süt ve yoğurtları bir tencereye toplayıp kaynatarak kesik yapıyorum, kahvaltılarda çok lezzetli oluyor.

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 15:57   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2009
Şehir: denizli
Mesajlar: 10
keçi sütünden yoğurt yapmasını bilen varmı acaba bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler

zxmuzo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2009, 15:57   #10
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
E bravo yani koyuyeşil. Hiç aklıma gelmemişti. Varsa yoksa bitki, çiçek, çelik, tohum. Aklımız habire o yönde çalışıyor Genelde tohumları ıslattığımda peteklerin üstünde bırakmakla yetiniyordum. Şimdi onlar da yanmadığına göre valla bu yöntem işe yarar.

agaclar.net'in ratingini bilse, Arçelik bizim tohumlar için yeni bir makine bile üretir.

çamkokusu beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2009, 12:50   #11
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Napıyım, evim klimayla ısınıyor arada işyerimdeki kalorifer peteklerini kullandım ama onlarda artık yanmıyor. Bu passiflora tohumları ve datura tohumlarına 24 saat sabit ılık suyu nerden bulucam derken gözüme yoğurt makinası ilişti.

Süper bir cihaz yani! Hem yoğurt mayalıyor, hem de tohum

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2009, 03:01   #12
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 270
Bu topikte harika paylaşımlar olmuş. Hepsini tek tek okumaya çalıştım. Ancak şu sıralar ,televizyonlarda bir reklam var.Acaba dikkatinizi çektimi? Sütün kaynatılması ile ilgili olarak vitaminlerin yok olacağı sebebi ile... İnsanları hazır ve dayanıklı süt ürünlerini tüketmeye yönelik bir reklam bu. Sizce doğru mudur? Bence... etkilenmedim desem yalan olur.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 21:58   #13
Ağaç Dostu
 
manolya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tener Mesajı Göster
Bu topikte harika paylaşımlar olmuş. Hepsini tek tek okumaya çalıştım. Ancak şu sıralar ,televizyonlarda bir reklam var.Acaba dikkatinizi çektimi? Sütün kaynatılması ile ilgili olarak vitaminlerin yok olacağı sebebi ile... İnsanları hazır ve dayanıklı süt ürünlerini tüketmeye yönelik bir reklam bu. Sizce doğru mudur? Bence... etkilenmedim desem yalan olur.
Sn. tener, birkaç yıl öncesine kadar bu tarz ticari kaygılar gözetilerek yapılan tanıtımlardan etkilenerek ve hijyen kaygısıyla pastörize kutu sütler haricinde süt almadım ama daha sonra şöyle bir düşünce hasıl oldu bende; insanlar yüzlerce yıldır sütü sağıp, kaynatıp içiyorlar, yani pastörizasyon çıkana kadar insanlar boşuna mı süt içtiler Ve şimdi temiz bir sütçü buldum, inekten sağdığı gibi taze taze getiriyor, kaynatıp içiyoruz ve yoğurt yapıyoruz, içim de çok rahat.

Nette ''uht sütün zararları'' ve ''yoğurt katkı maddeleri'' diye aratırsanız çok ilginç yazılarla karşılaşabilirsiniz.

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 23:44   #14
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 270
Haklısın ,sevgili manolya. Doğal ,(katkısız)ürünlerin her zaman daha sağlıklı olduğu bir gerçek.
Yinede araştırmayı seve seve yapacağım .Umarım , süt ve yoğurt tüketiminde kolaycılıktan kaçınmak için etkilenirim.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 08:02   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-11-2007
Şehir: niğde
Mesajlar: 24
merhaba arkadaşlar.burda yazılanlar ışığında kuru kayısıyı (bir avuç kadar) ince ince doğrayıp 1 litre kaynamış ve yoğurt çalınacak kıvama gelmişl olan sütün içine attım. ancak 4 saat sonra da 12 saat sonra da beklendiği gibi mayalanma olmadı. elimde kayısı aromalı bir süt oldu acaba nerde yanlış yaptım. hazır süt kullanmıştım sıkıntı orada olabilir mi?

mehmetgul06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2010, 10:38   #16
Ağaçsever
 
Kaan903's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Biz de evde yoğurt yapmaya çalışıp hep sulu olmasından şikayetçi olanlardandık. Dün yeni bir şey denedik: Marketlerde Sütaş'ın süzme yoğurdu var, oldukça yoğun, maya olarak bu yoğurdu kullandık ve sonuç harikaydı. Yoğurt kalıp gibi ve bir damla su yok. Lezzet olarak da harika. Süt olarak da günlük süt olarak bilinen sütlerden birini kullandık.

Kaan903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2010, 23:28   #17
Ağaçsever
 
algül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 61
eğer doğal mayalı yoğurt yemek istiyorsanız ya da doğal yoğurt mayalamak için ateşoğlu yoğurdu kullanın üzerinde yazar doğal maya kullanılmıştır diye ötekilerin hepsi kültür(GDO) lu yani. ben ateşoğlu yoğurtla açık süt mayalıyorum çokda lezzetli oluyor. doğal yoğurt olduğunu anlamanın diğer yoluda eski yoğurdun ekşimesidir ateşoğlunun yoğurdu ekşiyor asitleniyor yani halbuki diğer ürünlerin yoğurduna dikkat ederseniz ekşimeden acılaşır buda ekşimemesi için içine katılan kimyasal katkılardan kaynaklanıyor. halkımız bilinçlensin ne aldığını bilsin çünkü türkiye muz devleti para kazanmak için hepimizi zehirliyorlar.

algül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 08:27   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
dün ilk yoğurt deneyimimizi yaşadık
sonuç: süt kişiliğini yitirmiş, yoğurt desen yoğurt da değil bişi çıktı ortaya
süt olarak, burada güvendiğimiz yerel bir firmanın poşet olarak satılan sütünü kullandık (herkes bu sütten yoğurt yapıldığını söyledi)
2 kaşık yoğurtla mayaladık (sütle incelttik azıcık)
Yalnız sütü kaynatmadık sadece hep söylenen "parmak yakmayacak" ısı ölçüsüne kadar ısıttık
sardık sarmaladık
4 saat geçti ı-ıh
14 saat geçti ı-ıhh
sanırım çorbaya çevireceğim elimdekini

acaba kaynatıp sonra soğumaya mı bırakmamız lazımdı?
ya da biraz daha mı ısıtmalıydık?
uf

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 08:46   #19
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-04-2008
Şehir: sakarya
Mesajlar: 42
Muhtemelen sıcaklıkla ilgili bir problemdir .Bir taşım kaynatıp soğutun sizin ki biraz soğuk olmuş .Ben mayalarken probiyotik yoğurtla mayalıyorum .Böylece sağlıklı bir yoğurt elde etmiş olursunuz .Sonra maya olrak bu yogurdu kullanbilirsiniz .2 kg yogurda bir kutu yeterli ,ben 2 senedir evde mayalıyorum .Hazır yoğurtlardan mayalandığı zaman hiç güzel olmuyor .Sağlıklı mutlu günler dilerim ...

ozdenarda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 09:05   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
bilgi için teşekkürler

dün eşimin annesine sordum "nolcak bu yoğurt kaynana" diye

onlar da "aaa olur öle şeyler, keşke kesilseydi de peynir yapsaydın" dediler ve bir tencerede su kaynattıktan sonra, içine mayaladığımız süt/yoğurt tenceresini oturtmamızı ve beklememizi söylediler

biz de eve dönüp denileni yaptık, sıcak suya oturtup, sardık sarmaladık

sabah tadına baktım, sütlükten çoktan çıkmış olan "şey" hafiften yoğurt tadını almaya başlamıştı
yine sıcak suya oturttum tenceremi
bakalım akşama neyle karşılaşıcam
gerçi artık yoğurt çorbası ya da ayran yapabilirim

bu arada yoğurdun mayasının tutmadığını söylediğimde, olsun "uynuk" yaparsın dediler.
ne olduğunu sordum, böreklerde harç olarak kullanılabilen bekletilmiş süte denirmiş, boşnaklar öyle dermiş. (uynuk yerine uyluk aratınca google'a, kemikten başka bir şey çıkmıyo)

gerçekten de tadı kaymakımsı, yoğurdumsu bir şeydi ilk başta

"bir gün bir süt mayaladım hayatım değişti" gibi bir şey oldu bu yazı )

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 09:32   #21
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-04-2008
Şehir: sakarya
Mesajlar: 42
Yogurdu kaynatırsan kesilir .Sonra temiz bir bezi süzgece koyarak süzdügünde lor peyniri olur .Börek vs yapımında kullanırsın .Altta kalan suylada çok güzel hamur mayalanır .Bende ilk başladığımda başıma çok geldi .Sağlıklı yogurda ulaşmak için pes etme .Birde yogurtla ilgili bir batıl inanış mayalarsın bir güzel sardıktan sonra işaret parmağını tam ortaya koyarak muck gibi bir ses çıkartırsın daha iyi tutcağı söylenir .

ozdenarda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 09:55   #22
Ağaçsever
 
mihrimah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 65
Hazır sütlerden arada bir canım çektikçe yoğurt çalıyordum. Arada bir diyorum çünkü AOÇ günlük süt olmasına rağmen yarı yarıya sulu bir yoğurt ortaya çıkıyordu her seferinde. Kullandığım mayaları da değiştirerek deniyordum üstelik, her defasında. Annemin yaptığı gibi ben de, bir kere kaynadıktan sonra parmak yakmayacak kadar bir sıcaklığa kadar ılıyınca, iki kaşık yoğurdu sütle ezip karıştırarak, 4-5 saat kadar sarıp sarmalayıp bekletiyorudum.
Sütten desem Ankarada sokak sütçüsü bulmak da zor. İki hafta önce bi tane yakalamış eşim Hemen almış 5 litre. O da aynı şekilde neticelenince faturayı kendime kestim.
"Ne ektiğim tohum çıkar, ne diktiğim fidan tutar, ne de çaldığım yoğurt, elim bereketsiz benim" diye moralimi bozarken, bu başlık dikkatimi çekti ve prebiyotik yoğurdu hiç denemediğimi farkettim. Dün gece 3 litre sütaş günlük sütü (eksi 3 bardağı afiyetle tüketildi), 2 kutu sütaş prebiyotik yoğurt ile, belki bir faydası olur diye toprak güveç kabına mayaladım. Bir kaç kişi öyle yazmış. Gece 11 de sardım kapattım, sabah 4'te açtım ve ağzı açık bir şekilde buzdolabına koydum, iki saat sonra ağzını da kapattım. Bu sefer sonuç çok çok daha iyi gibiydi. Kaşık batırmadım ama şöyle bir sallayınca banamısın demedi, bu sefer olcak gibi ha gayret. Şimdi dinleniyor, akşama bakalım neyle karşılaşacağız. Neticeyi yazarım.

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 07:38   #23
Ağaçsever
 
mihrimah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 65
Yoğurdumuz susuz, tatsız ve kazandibi kıvamında (muhallebi mi desem) sünerek yenen bir şey oldu Olsun, en azından yarı yarıya su dışında bir şey yaptım Maya ve süt değiştirerek denemelere devam. Komşudan öğrendim başka bi sütçü daha geliyormuş Pazarları, onun sütü güzel tutuyor dedi. Bir de onu yakalasak diyorum eşime

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 10:24   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
nihayet bahtsız sütüm yoğurda dönüştü
tadı da şaşırtıcı ama çok güzel oldu
dün akşam eve gittiğimde tencereyi sıcak sudan çıkarttım
dolaba koydum
bu sabah lezzeti de yoğurt görünüşü de yoğurttu
hepsini ayran yaptım
2 litre ayran çıktı (hiç su eklemedim)

hemen yeni süt almam lazım bugün

bu konuyu çok sevdim

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:01   #25
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Toprak güveçte uzun süre kalırsa (3 günden fazla) istemeyeceğiniz bir koku ve tat yoğurda geçiyor.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:04   #26
Ağaçsever
 
mihrimah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 65
Teşekkür ederim Sn.Filiz, ilk defa toprak güveçte deniyorum. Söylediğinizi dikkate alacağım, 3 günden evvel tüketmeye çalışırız. Tekrar teşekkürler.

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:07   #27
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Rica ederim. Tecrübe paylaştıkça büyüyen birikimdir

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:29   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2008
Şehir: Marmaris
Mesajlar: 659
Arkadaşlar yoğurdun güzel olması hayvanların mevsime göre yedikleri ilede ilgilidir.
En önemliside süt satanların süte kattıkları sudur. Bu nedenle yaptığınız yoğurtlar ayran gibi olur.
Şehir yaşamında bende aldığım sütten ayran mayalamıştım.
Sütçüyede musluklardan yeteri kadar su aktığını söylemiştim.

sezgin53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:31   #29
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Evet bahar aylarında süt daha sulu olur çünkü daha fazla yeşillik yer hayvanlar. Ama gözü helal kazançta olmayanların yaptığı gibi musluk sulu süt de az değildir sezgin53'ün dediği gibi.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:33   #30
Ağaçsever
 
mihrimah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 65
Çok haklısınız Sn.sezgin53.
Bizler en azından ayran mayalayabiliyoruz. İnsanlar da dahil olmak üzere her şey bu hızda bozulmaya devam ederse çocuklarımız onu da yapamayacaklar.
Şimdiden yiğenlerim bırakın sokak sütünü, günlük şişe sütünü bile içmiyorlar. Kutu sütü, kutu sütü diye tutturuyorlar.
Bazı şeylerin son demini yaşıyor neslimiz, farkında değiliz vesselam.

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025