View Single Post
Eski 17-10-2014, 08:03   #506
maya
Ağaç Dostu

maya's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Sakın pes etmeyin. Marketten alınmış yoğurtla mayalanan yoğurt başta kıvam olarak sulu ve cıvık kalıyor. Her seferinde mayaladığınız yoğurdu kabından tek taraflı alıp, dokunmadığınız kısmın suyunu iyice bırakmasını ve kıvama gelmesini sağlayın. Maya olarak da bu kısmı kullanın. İlk başta mayalık yoğurdu bolca kullanın. Sabrederseniz 5-6 mayalama sonrasında yoğurdun kıvamının düzeldiğini göreceksiniz.

Usul olarak: marketten aldığım günlük sütü serçe parmağımı hafifçe yakacak kadar ısıtıyorum (asla kaynatılmayacak); mayalık yoğurdu ısıttığım sütle azar azar sulandırıyorum, böylece sütün kesilme ihtimalini ortadan kaldırıyorum; sütle sulandırılmış mayayı yavaşça süte eklerken iyice karıştırıyorum; kabın ağzını kapatıp, ısısını koruyacak şekilde güzelce örtü vs ile sarıyorum; yaklaşık 2 saat sonra kontrol ediyorum; tutmuşsa (ki mayanız iyiyse genelde bu süre yoğurdun tutması için yeterli) kabın kapağını açıp dolaba koyuyorum (tutmamışsa sarıp beklemeye devam); 7-8 saat sonra da kapağını kapatıyorum.
Yazınca çok zor gibi geldi ama inanın yapması yazmasından daha kolay

maya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön