agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-10-2014, 03:27   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,490
Galeri: 1
Satın hira.

Bahçe evimizde köyden temin ettiğimiz sütler ile son iki yıldır yoğurdu hep ben yapıyorum. Mayalanma öncesi sütün sıcaklığı serçe parmağın 5 saniye dayanacak derecede olması gerekiyormuş. Bu bilgiyi netten mi aldım bir tanıdıktan mı hatırlamıyorum. Bu beş saniyelik dayanma süresinin ne olduğunu pek kestiremedim. Hanımın üç saniye dayanamadığı sıcaklığa ben on saniye dayanabiliyorum. 2 litre süte 2-2,5 yemek kaşığı dolusu maya bırakıyorum. Sonrasında 60 derece sıcaklıkla elektrik fırınına koyup ağzı açık şekilde 4 saat bekletiyorum. Sonrasında fırının fişini çekip 1,5- 2 saat daha fırında bekletip, 1 saat kadar oda ortamında dinlendirip ağzını kapayarak buz dolabına alıyorum ve 8-10 saat tuttuktan sonra hizmete sunuyorum.

Zaman içinde bu süreleri, maya miktarını ve sıcaklığı (+/- % 20 oranında değiştirmeme rağmen) hiç bir zaman hazır aldığımız yoğurtlarının kıvamında gerçekleştirmeyi beceremedim. Ama bir hayli sulu da olsa ev yapımı yoğurdun lezzetini hiç bir hazır yoğutta bulamıyorum.

hira beğendi.
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025