agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-02-2011, 18:46   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..

Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum En azından nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..

Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025