Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek
"...." parçalamadan temizlemek için tanesine en az 4-5 dk lazım, onları da çiğ çiğ indirdim mideye, öyle de baya güzel oluyormuş
Ya içindeki ince kabuğu çıkarmadan yapacağım "...." ince kabuğu kolayca çıkarmanın yolunu yordamını bilen varsa paylaşsın lütfen.
|
Evet temizlemek çok zor.
Bu yüzden, bence iç kabuğu bırakıp dış kabuğunu soymak yeterli olacak gibi. Fermantasyon sırasında kabuğunu atar sanırım. (Olasılıklarla konuşmak kötü ya…) iyi de çiğ olarak turşusunu kurarsak sertliği aynı kalır gibi bir endişe var içimde. Bu yüzden az biraz haşlamak gerekir derim. Az haşladıktan sonra suyunun sıcaklığını muhafaza etmek koşuluyla iç kabukları daha kolay soyulur gibi. (Bu arada çiğ kestaneyi fazla yememek gerekir, karın ağrısına neden olmasın.)
Gelelim kabuk meselesine:
Şöyle yaparsam kabuğunun daha kolay soyulacağını biliyorum.
1-Kestaneler çizilecek
2-Üzerlerine kaynar su dökülüp kapak kapatılacak.
3-Suyu ılıyınca (suyunu çiçekleri sulamak üzere ayırın) bir tavada ocak üzerinde kabukları çizik yerlerinden açılıncaya kadar kebap yapılacak ya da sıcak fırına atılacak. Tavadan alınan kestaneler bir gazete içine sarılıp, poşet içine konulacak. Bir süre sonra -sıcaklığı geçmeden- kabuklarının elle kolayca ayıklandığını göreceksiniz.
Bu pazar bizim semt pazarımız var. Oradan kestane alacağım.
Çorbasını deneyeceğim bu bir.
Kestaneli pasta deneyeceğim bu iki…
Çiğ olarak ve de az pişmiş olarak turşusunu kuracağım bu da üç…
Bu defa da aklıma ceviz turşusu geldi.
Hadi buyrun şimdi…
Derken baktım, oh şükür, ceviz ve cevizli turşu tarifleri varmış.
Taze cevizden var mı bilmiyorum. Onu araştıracağım. Bunu ayrı bir başlık altında konuşuruz.
Ben sonunda şu yargıya vardım:
Reçeli yapılan her şeyin turşusu yapılır…
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
"...." kebap yaparmış gibi kestaneleri çizip, kabuklarıyla birlikte mi kursam bir kavanoz acaba? Kabuklar sorun çıkarır mı acaba?"...."
|
Bence kabuklar sorun olur… Her ne kadar şifalı da olsa haşlama suyu acı. Bu acılık turşu suyuna geçer gibi. Bunu da küçük bir kavanozda deneyelim derim…
En iyisi kolları sıvamak ve sonucu beklemek…
Kolay gelsin…