Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
"....." neticeyi merakla bekliyeceğim."...."
|
Sonucu mutlaka paylaşacağım. Ancak ne kadar süre beklemem gerekecek, onu belirlemem lazım. Bu konuda fikriniz varsa beklerim..."
İlginiz için teşekkür ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..
Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye "...." Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. "...." 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek "...." nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..
Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an 
|
İlginiz için teşekkür ederim. Ben üşenmedim kitaplara da baktım. Bulamadım. Sokrates "güneş yüzü görmedik yeni bir düşünce yoktur" demiş. (Bu sözü daha önce kullandım mı ne?) Ola ki birileri denemiştir. Her ne hal ise, valla size zahmet siz de çiğ kestaneden deneyin. Hiç olmazsa kıyaslamak gibi bir şansımız olur.
İlginiz için teşekkür ederim.