![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
|
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu.. Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum ![]() Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Sonucu mutlaka paylaşacağım. Ancak ne kadar süre beklemem gerekecek, onu belirlemem lazım. Bu konuda fikriniz varsa beklerim..." İlginiz için teşekkür ederim. Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|