agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2011, 18:46   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..

Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum En azından nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..

Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 22:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
"....." neticeyi merakla bekliyeceğim."...."
Sonucu mutlaka paylaşacağım. Ancak ne kadar süre beklemem gerekecek, onu belirlemem lazım. Bu konuda fikriniz varsa beklerim..."
İlginiz için teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Turşu denilince ilk tepkisi "Hani nerde, gidip yiyelim" olan birisi olarak ben de merakla bekliyorum bu deneysel çalışmanın sonucunu..

Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye "...." Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. "...." 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek "...." nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..

İlginiz için teşekkür ederim. Ben üşenmedim kitaplara da baktım. Bulamadım. Sokrates "güneş yüzü görmedik yeni bir düşünce yoktur" demiş. (Bu sözü daha önce kullandım mı ne?) Ola ki birileri denemiştir. Her ne hal ise, valla size zahmet siz de çiğ kestaneden deneyin. Hiç olmazsa kıyaslamak gibi bir şansımız olur.
İlginiz için teşekkür ederim.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2011, 22:51   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster

Bir google amcaya danışayım dedim, bakalım dünya mutfağında "kestane turşusu" var mı diye. Bizim bildiğimiz kestane için birşey yok, ama su kestanesi diye çevirebileceğimiz Eleocharis dulcis isimli Çin kökenli bir bitkinin turşusu yapılıyormuş. Bunun için bir tarif bulamadım, ama bitkinin (daha doğrusu turşuya konulan kök kısmının) 60% nişasta olduğu belirtilmiş. Bizim kestanelerde de yaklaşık 30% nişasta olduğunu kabul edersek.. Olur neden olmasın diyorum En azından nişasta içeren malzemeler turşu yapılamaz diye bir kural yok yani. Tarifler belki farklıdır ama bunun için Çince bilen birisinin yardımı gerekiyor..

Bilirsiniz biber lahana gibi sebzelerin veya karışık turşuların yapım aşamasında içine bazı yörelerde nohut da koyarlar, nohuttaki nişastanın fermantasyonu artırması için.Yani nişasta sorun çıkarmaz gibi geliyor bana..Ama sonunda oluşacak lezzet ve aroma gerçekten merak konusu..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 07:06   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Galeri: 2
( Üşenmesem, çiğini de ben denesem mi acaba diye şeytanlar dürtüyor şu an)
elek. Hadi üşenmeyin, deneyin. Bizi de meraktan kurtarın

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025