![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kutlarım sizi Berduray; bende çoçuklarımın sevmedikleri şeyleri değişik atraksyonlarla sunuyorum onlara hiç haberleri olmadan yemiş oluyorlar. Ama tarhanaya soya fasulyesi karıştırmak hiç aklıma gelmezdi. Fikir için teşekkürler. Hafta sonu kısmet olursa deneyeceğim Elinize sağlık Meşhur otunuz nedir? İstanbul'da bulabilirmiyim acaba? Düzenleyen Mermaid : 11-09-2008 saat 13:52 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim efendim ot tarhana otu ben de burada bulamadım İzmir'den getirttim.İstanbul gibi baharat cenneti bir şehirde mutlaka bulursunuz gibi geliyor bana. Yüklediğim resme dikkatlice bakın bakalım belki baharatçılarda görünce tanırsınız, çalımsı bir şey. Size de kolaylıklar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2008
|
bir tarifte ben vereyim istedim.bu tarif Ege yöresine ait Uşak ve Denizlide (bazı yerlerinde ) yapılır. Uşak ve Denizli yöresi tarhanası 1 kg domates 1 kg kırmızı biber (kapya denilen cinsinde) 1 kg sogan 1 kg yogurt 1 lt süt ( istenirse sadece yogurt koyulabilir yani 2 kg yogurt olur) 1 tane mayalanmış ekmek hamuru (kendiniz mayalayabilirsiniz ) tarhana otu ( yoksa bir bag nane) acı olması istenirse minik acı biberlerden yaklaşık bir avuç rengini daha kırmızı olması istenirse salça aldıgı kadar un yapılışı : hamur mayalanır ,tarhana yapılacak kaba alınır orda mayalanması beklenirken biberler biraz haşlanıp püre haline getirilir.Domates ve soganda robottan **** rendeden geçirilir. hepsi hamurun üstüne alınır.yogurt ,süt ,istenen otlar ve acı biberde çekilip hepsi bir güzel karıstırılır.koyu bir kek hamuru oluncaya kadar un eklenir. ilk yapıldıgı gun kabarma olacagı için sürekli karıstırılır.üstüne bir örtü kapatılıp beklemeye alınır ama her gun mutlaka karıştırmak gereklidir. Havanın sıcaklıgına göre 15 ila 21 gun arası bekletilir ama en az 15 gun beklemelidir.parçalara ayırıp kurutmaya bırakılır ve ufalanarak kurutma işlemine devam edilir.iyice kurumaya başladıgında elekten ufalanır ve bu şekilde sıcak ama GÜNEŞ ALMAYAN bir yerde bir kaç gun daha bekletilir ve cam kavanozlara alınır. yapılırken içine sarımsak konulur ve sıcacık içilir.Benim tavsiyem naçizane ; her ne kadar teknoloji artık işlerimizi kolaylastırsada ufalanırken robot KULLANMAMAK tır.El teması ve lezzeti bir başka oluyor. ben bekleme süresindeyim,kurutup bir an önce tadına bakmak istiyorum ve her ne kadar yazı sevsemde kışın gelmesine sadece tarhana çorbası için katlanabilirim. Düzenleyen amalia : 20-09-2008 saat 13:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|