Arkadaşlar bizim burada yani aydın yöresinde tarhana şöyle yapılır:
Büyük bir tencerenin içine mesela iki kilodanmı yapacağız
2 kilo yağlı yoğurt 2 kilo dometes 2 kilo kırmızı etli biber, 2.5 kilo kuru soğan 1 bağ tarhana otu doğranacak
olanları doğradıktan sonra iyice kaynatın. Bunlar kaynadıktan sonra soğutun.
Soğuyan malzemenin içine yoğurt un birde eklemek isteyen olursa tereyağını ekleyip iyice karıştırsın.
Bu hamur çok fazla katı olmayacak. Bunu bir kaşık yardımıyla unlanan tepsilere birer kaşık aralıklarla dökün.
Bu döktüğümüz tarhana hamurlarını suyunu çektikçe parçalara ayırın.En sonunda çok kurutmadan ****** avucunuzla avkılayın. Sonra süzgeçten geçirin. Çok ince isteyen olursa bunu ince elektende geçirebilir.
AFİYET OLSUN. Buda bizim aydın yöresinde çok yaygın bir tariftir.
|