agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2008, 14:51   #10
Ağaç Dostu
 
Emel Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-06-2008
Şehir: AYDIN
Mesajlar: 107
Arkadaşlar bizim burada yani aydın yöresinde tarhana şöyle yapılır:

Büyük bir tencerenin içine mesela iki kilodanmı yapacağız
2 kilo yağlı yoğurt 2 kilo dometes 2 kilo kırmızı etli biber, 2.5 kilo kuru soğan 1 bağ tarhana otu doğranacak

olanları doğradıktan sonra iyice kaynatın. Bunlar kaynadıktan sonra soğutun.

Soğuyan malzemenin içine yoğurt un birde eklemek isteyen olursa tereyağını ekleyip iyice karıştırsın.

Bu hamur çok fazla katı olmayacak. Bunu bir kaşık yardımıyla unlanan tepsilere birer kaşık aralıklarla dökün.

Bu döktüğümüz tarhana hamurlarını suyunu çektikçe parçalara ayırın.En sonunda çok kurutmadan ****** avucunuzla avkılayın. Sonra süzgeçten geçirin. Çok ince isteyen olursa bunu ince elektende geçirebilir.

AFİYET OLSUN. Buda bizim aydın yöresinde çok yaygın bir tariftir.

mrduran beğendi.
Emel Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025