Bende size babannemden bir tarif vereyim malzemelr birtz çok çünkü biz çok yaparız..Bu malzemeler
1 kilo kırmızı biber
1 kilo domates
1 kilo soğan
1 bağ sarımsak
bunlar pişirilp salça gibi yapılır (bir nevi salça)
sonra içine
2 paket margarin
2 kilo yoğurt
istediğiniz miktar tuz
ve aktardan aldığınız tarhana kokusu ve fırından alınan çiğ ekmek atılır unla birlikte yoğrulur
gerisi ise sayın müjganın dediği gibi
kabarması için beklemeye alınacak. Her gün yoğurulacak(taşırmadan). Bu kabarma eskisi gibi çok olmayıncaya kadar sürecek. Hamur minik, yassı parçalara ayırılıp kurutulacak, elle ovup elekten geçirerek un kıvanmına getirilecek.hepsi bu
yanlız hamur kabardığı zamanda kullanabiilirsiniz oda çok lezzetli oluyor..BİR MİKTAR HAMURU SULANDIRIP KAYNAYAN YAĞLI SALÇALI SUYA BOCA EDİYORSUNUZ GERİSİ AFİYET OLSUN:::===
|