agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-08-2007, 15:06   #11
Ağaç Dostu
 
GLCN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 844
Galeri: 15
Bende size babannemden bir tarif vereyim malzemelr birtz çok çünkü biz çok yaparız..Bu malzemeler

1 kilo kırmızı biber
1 kilo domates
1 kilo soğan
1 bağ sarımsak
bunlar pişirilp salça gibi yapılır (bir nevi salça)
sonra içine
2 paket margarin
2 kilo yoğurt
istediğiniz miktar tuz
ve aktardan aldığınız tarhana kokusu ve fırından alınan çiğ ekmek atılır unla birlikte yoğrulur
gerisi ise sayın müjganın dediği gibi

kabarması için beklemeye alınacak. Her gün yoğurulacak(taşırmadan). Bu kabarma eskisi gibi çok olmayıncaya kadar sürecek. Hamur minik, yassı parçalara ayırılıp kurutulacak, elle ovup elekten geçirerek un kıvanmına getirilecek.hepsi bu


yanlız hamur kabardığı zamanda kullanabiilirsiniz oda çok lezzetli oluyor..BİR MİKTAR HAMURU SULANDIRIP KAYNAYAN YAĞLI SALÇALI SUYA BOCA EDİYORSUNUZ GERİSİ AFİYET OLSUN:::===

GLCN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025