Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Anem "dokuz gün bekleyen tarhana çok ekşi olmaz mı , iki gün neyinize yetmedi" dedi, şimdi.
|
Tarhanadaki sır bu 9 günlük süre zaten... içine konan sebzeler ve yoğurt ile mayalanması gerekiyor. 9 günde maya ekşiyor, köpürüyor ve nihayet tatlanıyor. Bütün sebze özsuları fermentasyonla homojen hale geliyor. Bu tür tarhanayı kışın üşütüp, hasta olan birine içirdiğinizde gerçekten de farklı bir tarhana olduğunu içen kişi anlıyor. Gözü hemen açılıyor.
İştahsız birine yemek beğendirmek zordur, ama bu tarhanayı kime sunsan içiyor. Kokusu ve lezzeti muhteşem. Tarhanayı yapan kişi 9 günlük sürede sevgisini ve enerjisini de ona aktardığında bu sonuçların ortaya çıkmaması mümkün mü?
