agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-08-2007, 13:34   #11
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Anem "dokuz gün bekleyen tarhana çok ekşi olmaz mı , iki gün neyinize yetmedi" dedi, şimdi.
Tarhanadaki sır bu 9 günlük süre zaten... içine konan sebzeler ve yoğurt ile mayalanması gerekiyor. 9 günde maya ekşiyor, köpürüyor ve nihayet tatlanıyor. Bütün sebze özsuları fermentasyonla homojen hale geliyor. Bu tür tarhanayı kışın üşütüp, hasta olan birine içirdiğinizde gerçekten de farklı bir tarhana olduğunu içen kişi anlıyor. Gözü hemen açılıyor.

İştahsız birine yemek beğendirmek zordur, ama bu tarhanayı kime sunsan içiyor. Kokusu ve lezzeti muhteşem. Tarhanayı yapan kişi 9 günlük sürede sevgisini ve enerjisini de ona aktardığında bu sonuçların ortaya çıkmaması mümkün mü?

mrduran ve hepgül beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025