![]() |
|
|
|
#31 |
|
Ağaç Dostu
|
Pişirdiğim malzemeyi robottan geçirdim. Yoğurt, kırmızı biber suyu, tuz ve tarhana baharatını kattım. Yorgunluktan beynim durmuş olmalı ki, el blenderiyle bıztttt etmek aklıma gelmemiş )![]() Unu katmadan malzemenin durumu. ![]() Ve nihayet oflaya poflaya yoğurmayı başardım. ![]() İlk gün hamurda tık yok. Naptım ben ya olmıcak bu dedim. 2. gün hafif kabarma başladı. 3. gün derken fos fos kabarıyor, günde 2 kez karıştırıyorum. 6. gün epey oldu bu dedim ve tarhanayı serdim. 1 gün boyunca gidip gelip tarhanayı alt üst ettim. Ertesi gün tam kıvamındaydı, robottan çektim ve kuruması için serdim. Henüz pişirip tadına bakamadım tabii ![]() Tarhanayı yaptıktan 2 gün sonra sağolsun eşim, fotoğraf makinamın üstünden arabayla geçti (( Makinamın içi dışına cıktı Yeni makina aldığımda çorbanın fotoğrafını eklerim inşallah.Neden bu kadar abarttım Ehh torun yiyecek organik olsun, o da olsun bu da olsun derken, böyle birşey oldu işte.![]() ) |
|
|
|
|
|