Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 17-10-2013, 07:28   #188
cemo
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Pişirdiğim malzemeyi robottan geçirdim.
Yoğurt, kırmızı biber suyu, tuz ve tarhana baharatını kattım.
Yorgunluktan beynim durmuş olmalı ki, el blenderiyle bıztttt etmek aklıma gelmemiş)
Name:  tarhana 027.jpg
Views: 9279
Size:  26.9 KB
Unu katmadan malzemenin durumu.
Name:  tarhana 029.jpg
Views: 9714
Size:  42.7 KB
Ve nihayet oflaya poflaya yoğurmayı başardım.
Name:  tarhana 031.jpg
Views: 9729
Size:  40.2 KB

İlk gün hamurda tık yok. Naptım ben ya olmıcak bu dedim.
2. gün hafif kabarma başladı. 3. gün derken fos fos kabarıyor, günde 2 kez karıştırıyorum.

6. gün epey oldu bu dedim ve tarhanayı serdim.

1 gün boyunca gidip gelip tarhanayı alt üst ettim. Ertesi gün tam kıvamındaydı, robottan çektim ve kuruması için serdim.

Henüz pişirip tadına bakamadım tabii

Tarhanayı yaptıktan 2 gün sonra sağolsun eşim, fotoğraf makinamın üstünden arabayla geçti(( Makinamın içi dışına cıktı Yeni makina aldığımda çorbanın fotoğrafını eklerim inşallah.

Neden bu kadar abarttım Ehh torun yiyecek organik olsun, o da olsun bu da olsun derken, böyle birşey oldu işte.)

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön