Pişirdiğim malzemeyi robottan geçirdim.
Yoğurt, kırmızı biber suyu, tuz ve tarhana baharatını kattım.
Yorgunluktan beynim durmuş olmalı ki, el blenderiyle bıztttt etmek aklıma gelmemiş

)

Unu katmadan malzemenin durumu.

Ve nihayet oflaya poflaya yoğurmayı başardım.
İlk gün hamurda tık yok. Naptım ben ya olmıcak bu dedim.
2. gün hafif kabarma başladı. 3. gün derken fos fos kabarıyor, günde 2 kez karıştırıyorum.
6. gün epey oldu bu dedim ve tarhanayı serdim.
1 gün boyunca gidip gelip tarhanayı alt üst ettim. Ertesi gün tam kıvamındaydı, robottan çektim ve kuruması için serdim.
Henüz pişirip tadına bakamadım tabii
Tarhanayı yaptıktan 2 gün sonra sağolsun eşim, fotoğraf makinamın üstünden arabayla geçti

(( Makinamın içi dışına cıktı

Yeni makina aldığımda çorbanın fotoğrafını eklerim inşallah.
Neden bu kadar abarttım

Ehh torun yiyecek organik olsun, o da olsun bu da olsun derken, böyle birşey oldu işte.


)