Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 09-02-2014, 13:10   #196
durdu
Ağaç Dostu
 
durdu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Burdur
Mesajlar: 112
selamlar,
tarhana yapımıyla ilgili konuları okudum. her yöreye göre **** her şehre göre tarhana yapımı değişiyor. bırakın şehri her mahallede bile farklı yapılabiliyor...
ben sadece şuana kadar baktığım tariflere ek olarak anneannemin kattığı bir agacın yapraklarınıda sizlere tavsiye edeceğim tadına ayrı bir tat katıyor....
malzemeleri;
un, tuz, salçalık biber, domates, sogan, sarımsak, tarhana otu, çötük otu, haşlanmış nohut,yogurt yani genel malzemeler... bunlara ek olarak melengiç agacı yaprağı
sogan, çötük otu, sogan, sarımsak, biber, dometes, tarhana otu, melengiç yapragı ve diger koymak istediğiniz yeşillikler hepsi bir kazanda kaynatılıp süzgeçten geçirilerek çıkan su ile yogurt karıştırlıp unla yogrulur en az 15 gün alt üst edilerek mayalandırılır...gerisi aynı zaten ....

tekrar yazayım melengiç agacı yapragı kaynatılıp konuluyor malzemeye....ayrı bir tat veriyor...
saygılarımla
durdu

durdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön