Merhaba, hepiniz nasılsınız? Artık evde kendi yaptığım mayamı kullanarak ekşi maya ekmeğimi sürekli yapıyorum. ek olarak marketten yoğurt da almıyorum, yoğurdumu da kendim yapıyorum. Son yıllarda çoğunluk yoğurdunu evde yapmaya başladı. Şu anda çok sevinçliyim çünkü uzun bir aradan sonra yine buradayım. Bir sonbahar videosunda tarhana otu, kürdan otunu görünce Google'da Tarhana otu yazıp arattım. Tanımadığım bir ot çıkıyor, çürdük otu imiş. İzmir-Tire'liyim. Çocukluğumda evimizde tarhana yapılırdı, sebzelerin haşlandığı suyunda bir demet tarhana otu da bulunurdu. Ölçü oranı: 1 kg una 1kg. tam yağlı süzme koyun (kese) yoğurdu idi. Bizim tarhana otumuz dere otunun çiçeklenmiş tohuma kaçmış olanı dır. Bu otun kozalak gibi baş vermiş kurumuş kısmının minik dalları kürdan olarak da kullanılabilirdi. Burada okudum, meğer sevgili Malina da İzmir'li imiş ve o da ayni tarhana otunu tanıyormuş. Buna da sevindim, çok memnun oldum. Herkese sevgilerimi gönderiyorum.
Belki Ağaçlar Net'te Tire'den İzmir'den ortak tanıdıklarımız çıkar kim bilir. Şu anda Ziraat Fakültesi mezunlarından kimse aklıma gelmese de belki çocukluk komşumuz rahmetli veteriner Hurşit Keser, veya yine komşumuz Kemal Yılmaz'ı ya da başkalarını, öğretmenleri doktorları veya başka meslekten olanları tanıyanlar olabilir belli mi olur .
Düzenleyen s.toprak : 29-09-2017 saat 16:28
Neden: İmla ve eklemeler.
|