agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2013, 07:58   #1
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili Malina nın yeşil tarhanasından yapayım dedim, ama abarttım yine.

Bahceden yeşillikleri topladım. Sirkeli suda bekletip, güzelce yıkadım.

Kullandığım yeşillikler.

Kereviz, yeşil domates, yeşil biber,fasulye, pazı, nane, maydanoz, reyhan, havuç.

Sarımsak ve soğanı ilave ettim.
Name:  tarhana 006.jpg
Views: 9562
Size:  35.4 KB

Eklenen Resimler
    
alanur ve loveforlife beğendi.
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2013, 08:11   #2
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Bi ryerde buğday eklendiğini duymuştum. Buğdayı haşladım.
Buğday olursa mısır da olur diyerek, mısırı da haşladım.
Biraz daha abarttım, bulguru da haşladım.

Bir yandan da korkuyorum ama, rezil birşey olacak diye)
Name:  tarhana 019.jpg
Views: 9754
Size:  36.3 KB
Name:  tarhana 020.jpg
Views: 9382
Size:  34.8 KB
Name:  tarhana 017.jpg
Views: 9439
Size:  43.2 KB
Bir yandan guzinede salcalık biberleri kızarttım.
Name:  tarhana 025.jpg
Views: 9499
Size:  27.9 KB
Biberleri temizleyip süzdürdüm. (biberi fazla yapmıştım dondurucuya koymak için.) 5-6 biber ve yarım litreye yakın biber suyunu ayırdım.
Süzme yoğurt ve tarhana baharatı sırasını bekledi
Name:  tarhana 022.jpg
Views: 9713
Size:  44.7 KB
Tüm malzemeyi pişirdim.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2013, 08:28   #3
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Pişirdiğim malzemeyi robottan geçirdim.
Yoğurt, kırmızı biber suyu, tuz ve tarhana baharatını kattım.
Yorgunluktan beynim durmuş olmalı ki, el blenderiyle bıztttt etmek aklıma gelmemiş)
Name:  tarhana 027.jpg
Views: 9407
Size:  26.9 KB
Unu katmadan malzemenin durumu.
Name:  tarhana 029.jpg
Views: 9946
Size:  42.7 KB
Ve nihayet oflaya poflaya yoğurmayı başardım.
Name:  tarhana 031.jpg
Views: 10016
Size:  40.2 KB

İlk gün hamurda tık yok. Naptım ben ya olmıcak bu dedim.
2. gün hafif kabarma başladı. 3. gün derken fos fos kabarıyor, günde 2 kez karıştırıyorum.

6. gün epey oldu bu dedim ve tarhanayı serdim.

1 gün boyunca gidip gelip tarhanayı alt üst ettim. Ertesi gün tam kıvamındaydı, robottan çektim ve kuruması için serdim.

Henüz pişirip tadına bakamadım tabii

Tarhanayı yaptıktan 2 gün sonra sağolsun eşim, fotoğraf makinamın üstünden arabayla geçti(( Makinamın içi dışına cıktı Yeni makina aldığımda çorbanın fotoğrafını eklerim inşallah.

Neden bu kadar abarttım Ehh torun yiyecek organik olsun, o da olsun bu da olsun derken, böyle birşey oldu işte.)

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025