![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Malina nın yeşil tarhanasından yapayım dedim, ama abarttım yine. ![]() Bahceden yeşillikleri topladım. Sirkeli suda bekletip, güzelce yıkadım. Kullandığım yeşillikler. Kereviz, yeşil domates, yeşil biber,fasulye, pazı, nane, maydanoz, reyhan, havuç. Sarımsak ve soğanı ilave ettim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bi ryerde buğday eklendiğini duymuştum. Buğdayı haşladım. Buğday olursa mısır da olur diyerek, mısırı da haşladım. Biraz daha abarttım, bulguru da haşladım. Bir yandan da korkuyorum ama, rezil birşey olacak diye )![]() ![]() ![]() Bir yandan guzinede salcalık biberleri kızarttım. ![]() Biberleri temizleyip süzdürdüm. (biberi fazla yapmıştım dondurucuya koymak için.) 5-6 biber ve yarım litreye yakın biber suyunu ayırdım. Süzme yoğurt ve tarhana baharatı sırasını bekledi ![]() ![]() Tüm malzemeyi pişirdim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Pişirdiğim malzemeyi robottan geçirdim. Yoğurt, kırmızı biber suyu, tuz ve tarhana baharatını kattım. Yorgunluktan beynim durmuş olmalı ki, el blenderiyle bıztttt etmek aklıma gelmemiş )![]() Unu katmadan malzemenin durumu. ![]() Ve nihayet oflaya poflaya yoğurmayı başardım. ![]() İlk gün hamurda tık yok. Naptım ben ya olmıcak bu dedim. 2. gün hafif kabarma başladı. 3. gün derken fos fos kabarıyor, günde 2 kez karıştırıyorum. 6. gün epey oldu bu dedim ve tarhanayı serdim. 1 gün boyunca gidip gelip tarhanayı alt üst ettim. Ertesi gün tam kıvamındaydı, robottan çektim ve kuruması için serdim. Henüz pişirip tadına bakamadım tabii ![]() Tarhanayı yaptıktan 2 gün sonra sağolsun eşim, fotoğraf makinamın üstünden arabayla geçti (( Makinamın içi dışına cıktı Yeni makina aldığımda çorbanın fotoğrafını eklerim inşallah.Neden bu kadar abarttım Ehh torun yiyecek organik olsun, o da olsun bu da olsun derken, böyle birşey oldu işte.![]() ) |
|
|
|
![]() |
|
|