![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Meyveli Tepe, bizler sizden öğrendik bu işlemi. Tekrar teşekkürlerimi sunarım ustam. Bir iki sorum olacak.Cevaplayabilirseniz memnun olurum. 2 senedir bende yapıyorum. Olumsuzluklardan biri, birbirine değen hurmalarda değdiği kısımda bazen küflenme veya kararma olabiliyor. Bu genelde rüzgarsız bir dönem geçince sallanma olmadığından sanırım. O kısım iyi havalanamıyor. Bu sene yaptığım kurutmanın ilk zamanları sorun yaşadım.Sap yerlerinden ekşimsi su aktı ve sapından kopup yere düşenler oldu Bunun nedenlerini anlayamadım ama, kafama takılanlar şunlar. 1- Meyvelerde yeşil kısmı biraz fazla olanlar vardı. Tam olgunlaşanlar da. Acaba hangileri o şekli aldı. 2- Hurmaları topladığım yerin üzerinden yüksek gerilim hattı geçiyordu. Acaba diyorum radyasyonamı maruz kaldılar. 460 hurmadan 50-60 ını bu şekilde kaybettim. Gerisinde su anda sorun yok , KUrtardılar sanırım. Ama sap yerleri çok zayıf. Ufak darbede düşmeleri kolay oluyor. Bu konularda tecrubelerinizden ve düşüncelerinizden yararlanmak isterim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|