agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2017, 20:34   #1111
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Cennet Elması (Hurma) Kurutmaya böyle başlamıştık,

Eklenen Resimler
  
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2017, 20:43   #1112
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Şu an yenecek durumda kurudular.

Eklenen Resimler
   
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 07:53   #1113
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 268
Elinize sağlık güzel görünüyorlar. Ben de deneme yapmak istiyorum. Adana'da kurutmaya ne zaman başladınız. Kaç gün de kurudu. Çeşit olarak hangisini kullandınız. Adana'da, sert kahverengi buruk olmayan hatay hurması, buruk tatlı yumuşak beyaz hurma bulunuyor.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 08:29   #1114
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Off bu görüntü, ellerinize sağlık sayın Uysal01, afiyetle yiyin inşallah.

Kurutulması halindeki fotoğrafınızda sağda ve solda hurmalar rahat seçiliyor ama orta sıradakiler ne onlar da hurma mı?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 21:54   #1115
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
SayınErdem 01,Teşekkür ederim,Adanada kururmu denemek lazım,nem fazla olumsuzluk yaratabilir,bunlar Manisa/Alaşehirde kurudular,Hachia cinsi hurma.

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2017, 21:58   #1116
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Sayın Güler,teşekkür ederim. Orta sıradakiler dilimlenmiş olarak kurutulan hurmalar,denemek için yapmıştık.

Güler beğendi.
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 15:55   #1117
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bu kış hurma kurutmayı'da denedim,gerçekten mükemmel bir meyve oluyor,bu yıl işi nasıl bir üretim boyutuna taşıyacağım ben bile hayal edemiyorum,ama baya fazla yapacağım orası kesin.Ben 25-30 adet yapmıştım,sonra duydum ki köydede yapanlar varmış,hatta halam bu sene ilk defa yapmış,benimki bitince hemen onlarınkine el koydum

Ben sıcak suya daldırarak yapmıştım,onlar direk soyup asmışlar.İkimizinkinin arasında fark vardı,benimkinin içi ve dışı dengeli kurumuştu sanki,onlarınkinin dışı kurumuş içi yaş gibiydi.Benimki çok beyazlanadı,onlarınki baya beyazlamıştı,benimkinde lüf tadına hiç denk gelmedim,onlarınkinin bazılarında vardı.Sıcak suya sokmak tam olarak neyi sağlıyor acaba?Her ikiside lezzetliydi ama.Son resim köyden aldığım hurmalar.

Eklenen Resimler
   
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 19:15   #1118
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
MeyveliTepe sorunuza daha doğru cevap verecektir ama önce sıcak suya batırarak dış etkilere karşı bir önlem alıyor olabiliriz. Bu durumda sineklerden koruyoruz diye düşünüyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 19:24   #1119
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Kaynar suya daldırmak soyulmuş meyvenin dış yüzeyinde hızlı kabuk yapmasını sağlıyor. Ayrıca soyulurken olası kontaminasyon için dezenfeksiyon yapılmış oluyor.

blnturkek beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 20:10   #1120
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Cevaplarınız için teşekkürler,sıcak suya batırmak daha doğru gibi görünüyor,bence içiyle dışının dengeli kurumasınıda sağlıyor.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2017, 12:24   #1121
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
Bu yılın Trabzon hurmaları kurumaya başladı.

Türkiyede Trabzon hurması ne yaş haliyle ne de kurutulmuş haliyle yeterince tanınmıyor ve sevilmiyor.

Bu kadar lezzetli ve faydalı bir meyvenin tercih edilmemesi ilginçtir.

Yoksa, bir portakaldan veya bir muzdan aşağı kalır bir tarafı yok.

Kivi bile hurmadan daha çok tanınır ve tercih edilir ve kabul görür bir meyve.

Kurtulmuş hurmanın bir kuru incirden veya kuru kayısıdan aşağı kalır bir tarafı yok.

Ama yine de pek tercih edilmiyor nedense.

Eklenen Resimler
 
Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2017, 18:09   #1122
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vonalı Mesajı Göster
...
Kurtulmuş hurmanın bir kuru incirden veya kuru kayısıdan aşağı kalır bir tarafı yok.

Ama yine de pek tercih edilmiyor nedense.
Tercih edilmiyor diye bir şey yok, sadece yeterince bilinmiyor.

Hurma kurutmanın ülkemizde ilk duyuruluşu 2007'dir. 10 yıl geçmiş artık binlerce kişi biliyor, borsası bile var. Usülünce kurutulmuş ve kıvamında bir hurmanın tadına bakanın tercih etmeyenine hiç rastlamadım henüz. Bilinirliği arttıkça daha da yaygınlaşacaktır.

Vesile ile mevsimin başladığını duyuralım

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2017, 00:04   #1123
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Bu sene kurutmak için hazırladığımız Hurmalar(Cennet elması).

Eklenen Resimler
  
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2017, 12:14   #1124
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
Bunlarda geçen yıldan kalan hurmalar.

Eklenen Resimler
  
MeyveliTepe ve Muda beğendi.
Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2017, 12:51   #1125
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Sonunda bizde kurutma işlemine başladık.

Name:  23415215_1958130771071005_2227878235431327103_o.jpg
Views: 853
Size:  32.3 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2017, 16:32   #1126
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sonunda bizde kurutma işlemine başladık.

Eklenti 660580
Görmüşken yazayım, hurma saplarındaki T'lerin kuyruklarını kısa kesin. İlmeğin kurtulmamasını sağlayacak kadarı yeter. Uzun olurlarsa ilmek geçirirken çok zaman kaybedersiniz.

İplerde hurma aralıklarını hurmalar biribirlerine teğet olacak kadar daraltabilirsiniz. Böylece bir ipte 5-6 hurma bağlayabilirsiniz. Az yerde çok hurma asmak için böylesi daha pratik olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2017, 21:37   #1127
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Name:  DSCN0224.jpg
Views: 798
Size:  55.0 KB

Name:  DSCN0223.jpg
Views: 866
Size:  59.0 KBİlk önce astığımız hurmalar kurumak üzereler.

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 13:04   #1128
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
Kurutulmuşu ayrı, dalında kendi kendine olgunlaşmışı ayrı güzel, değeri bilinmeyen bir meyve.

Türkiyenin yazları aşırı kurak yerleri haricinde neredeyse her yerinde yetişebilecek bir meyve iken, sonbaharda yapraklarının rengi ve yaprakları döküldükten sonra ağaçtaki harika görüntüsü sebebiyle park ve bahçelerin peyzajında kullanılabilecek iken pek de rağbet görmeyen bir meyve.

Yapay olarak olgunlaştırılmış olanıyla dalında kendisi olgunlaşmış olanı arasında çok büyük lezzet farkı da bulunur.

Eklenen Resimler
   
Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 14:05   #1129
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Valla ben değerini çok iyi biliyorum ve çok da severek yerim. Sezon boyunca en az 100 -150 adet yiyorum, hele bir kaç senedir kurusunu da öğrendik ya değmeyin benim keyfime.

Ozlem A beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 21:57   #1130
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Name:  DSCN0279.jpg
Views: 798
Size:  63.9 KB Kuruyan Hurmalar şekerlenmeye başladılar,

Güler beğendi.
Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2017, 07:21   #1131
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ooo maşallah, sizinkiler bayağı sıraya girmişler, darısı başımıza.

Uysal01 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2017, 09:10   #1132
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-01-2017
Şehir: Denizli
Mesajlar: 11
bundan sonra kurumaz mı, çok mu geç kaldım acaba?

Bernes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2017, 21:36   #1133
Ağaç Dostu
 
Uysal01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
Denemekte yarar var,havalar açık giderse kuruyabilir.Sert olanları tercih edin.

Uysal01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2017, 17:22   #1134
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2017, 08:18   #1135
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın Mad Max, yukarıda paylaştığınız video için çok teşekkür ederim. Değişik yöntemlerde hurma kurutmayı sayenizde öğrenmiş olduk. Keşke her üyemiz böyle paylaşımlarda bulunsa da bizler de üzerinde fikir yürütebilsek.

Videoyu izledim, bütün olarak kalorifer üzerinde kurutma bir derece aklıma yattı ama dilim dilim kurutma bana sanki elma armut kurutuyormuşuz hissini verdi.
Arkadaşımız MeyveliTepe'nin bizlere öğrettiği usulde kuruttuğumuz hurmalardaki lezzeti aldıktan sonra böyle dilimlemeyi sanırım hiç denemem. Meyve içindeki tadın dışa vurması diye bir şey yok bu dilimlemede. Oysa o çikolatamsı tad çok başka bir lezzet.
Tabii bu benim fikrim.
Paylaşımınızdan çok arkadaşımız faydalanacaktır, tekrar teşekkür ederim.

Erdal Hoca beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2018, 18:12   #1136
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın MeyveliTepe, İstanbul'a gelirken malina'ya bahçeden 5-10 tane hurma getirdim. Aralık ayı başı. Ben karogakilerimi daha evvel hazırlayıp kurutmaya asmıştım. Gerçi malina'ya getirdiklerim de çok sertti, yine de bir deneyin belki olur demiştim.

malina daha evvelki seneler denemiş ve başarılı da olmuştu. Bu gün telefonda konuşurken " benimkilerin şekerleri dışa vurmaya başladılar " dedim, onun hurmalarını sordum. malina "benim hurmalarda bir terslik var, daha tam küçülmediler ama dışları iyiden iyiye beyazlaştı" dedi bana fotoğraflarını yolladı.

Onun hurmaları çok rüzgar alan terasta tam da denize karşı.
Fotoğrafları inceledim bana göre bu şekerlenmeye pek benzemiyor, hem kurumadan böyle şekerlenme olmaz gibi, yakından görmediğim için küflenme mi onu da tam alayamadım, sizin fikriniz nedir?

Name:  B (1) (448 x 600).jpg
Views: 633
Size:  67.1 KB

Name:  B (2) (448 x 600).jpg
Views: 631
Size:  42.0 KB

Name:  C (448 x 600).jpg
Views: 614
Size:  64.7 KB


Kozanli beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2018, 19:14   #1137
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Küf değil bunlar, şekerlerlenme. Bazen böyle aşırı şekerlenme olabiliyor. Resimde en altta görünenden küçük bir parça alınıp tadına bakılarak test edilebilir.

Güler beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2018, 09:06   #1138
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Korogakilerim harika oldu.

Bu sıralar sık sık yemek davetlerim oluyor, gelen misafirlerimize korogakilerimi böyle ikram ediyorum. Önce şaşırıyorlar ama tadına bakanlar tekrar istiyorlar, hele bazıları evlerine götürmek için bir kaç tane bütün alıyorlar.

250 tane az mı yaptık ne?

Name:  IMG_2368 (600 x 450).jpg
Views: 594
Size:  41.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2018, 15:53   #1139
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
[QUOTE=Güler;1529299]Korogakilerim harika oldu. tadına bakanlar tekrar istiyorlar, 250 tane az mı yaptık ne?

Bari bu başlıkta teşekkürlerimizi sunalım Güler hanım. Çok lezzetli idi.

Seneye payımız iki üç misli miktarda olursa çok makbule geçecek Şimdiden bitti

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2018, 21:43   #1140
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili OSMAN45, seve seve. Oğuz da üç ağacın meyvelerini de yapalım seneye diyor.

Bu akşam da yemekte misafirlerimiz vardı, tadına bakınca " valla hiç anlamam Güler balkondaki iki diziyi ben alıyorum" diyerek on adede haciz koydu. Afiyetle yesinler, onlar beğendikçe daha da hoşumuza gidiyor.

Ozlem A beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024