10-01-2017, 20:34 | #1111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Cennet Elması (Hurma) Kurutmaya böyle başlamıştık, |
10-01-2017, 20:43 | #1112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Şu an yenecek durumda kurudular. |
11-01-2017, 07:53 | #1113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 268
|
Elinize sağlık güzel görünüyorlar. Ben de deneme yapmak istiyorum. Adana'da kurutmaya ne zaman başladınız. Kaç gün de kurudu. Çeşit olarak hangisini kullandınız. Adana'da, sert kahverengi buruk olmayan hatay hurması, buruk tatlı yumuşak beyaz hurma bulunuyor. |
11-01-2017, 21:54 | #1115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
SayınErdem 01,Teşekkür ederim,Adanada kururmu denemek lazım,nem fazla olumsuzluk yaratabilir,bunlar Manisa/Alaşehirde kurudular,Hachia cinsi hurma. |
11-01-2017, 21:58 | #1116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Sayın Güler,teşekkür ederim. Orta sıradakiler dilimlenmiş olarak kurutulan hurmalar,denemek için yapmıştık. |
29-04-2017, 15:55 | #1117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Bu kış hurma kurutmayı'da denedim,gerçekten mükemmel bir meyve oluyor,bu yıl işi nasıl bir üretim boyutuna taşıyacağım ben bile hayal edemiyorum,ama baya fazla yapacağım orası kesin.Ben 25-30 adet yapmıştım,sonra duydum ki köydede yapanlar varmış,hatta halam bu sene ilk defa yapmış,benimki bitince hemen onlarınkine el koydum Ben sıcak suya daldırarak yapmıştım,onlar direk soyup asmışlar.İkimizinkinin arasında fark vardı,benimkinin içi ve dışı dengeli kurumuştu sanki,onlarınkinin dışı kurumuş içi yaş gibiydi.Benimki çok beyazlanadı,onlarınki baya beyazlamıştı,benimkinde lüf tadına hiç denk gelmedim,onlarınkinin bazılarında vardı.Sıcak suya sokmak tam olarak neyi sağlıyor acaba?Her ikiside lezzetliydi ama.Son resim köyden aldığım hurmalar. |
29-04-2017, 19:24 | #1119 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Kaynar suya daldırmak soyulmuş meyvenin dış yüzeyinde hızlı kabuk yapmasını sağlıyor. Ayrıca soyulurken olası kontaminasyon için dezenfeksiyon yapılmış oluyor. |
29-04-2017, 20:10 | #1120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Cevaplarınız için teşekkürler,sıcak suya batırmak daha doğru gibi görünüyor,bence içiyle dışının dengeli kurumasınıda sağlıyor. |
03-11-2017, 12:24 | #1121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
|
Bu yılın Trabzon hurmaları kurumaya başladı. Türkiyede Trabzon hurması ne yaş haliyle ne de kurutulmuş haliyle yeterince tanınmıyor ve sevilmiyor. Bu kadar lezzetli ve faydalı bir meyvenin tercih edilmemesi ilginçtir. Yoksa, bir portakaldan veya bir muzdan aşağı kalır bir tarafı yok. Kivi bile hurmadan daha çok tanınır ve tercih edilir ve kabul görür bir meyve. Kurtulmuş hurmanın bir kuru incirden veya kuru kayısıdan aşağı kalır bir tarafı yok. Ama yine de pek tercih edilmiyor nedense. |
03-11-2017, 18:09 | #1122 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
Hurma kurutmanın ülkemizde ilk duyuruluşu 2007'dir. 10 yıl geçmiş artık binlerce kişi biliyor, borsası bile var. Usülünce kurutulmuş ve kıvamında bir hurmanın tadına bakanın tercih etmeyenine hiç rastlamadım henüz. Bilinirliği arttıkça daha da yaygınlaşacaktır. Vesile ile mevsimin başladığını duyuralım |
|
06-11-2017, 00:04 | #1123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Bu sene kurutmak için hazırladığımız Hurmalar(Cennet elması). |
06-11-2017, 12:14 | #1124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
|
Bunlarda geçen yıldan kalan hurmalar. |
11-11-2017, 16:32 | #1126 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Alıntı:
İplerde hurma aralıklarını hurmalar biribirlerine teğet olacak kadar daraltabilirsiniz. Böylece bir ipte 5-6 hurma bağlayabilirsiniz. Az yerde çok hurma asmak için böylesi daha pratik olur. |
|
11-11-2017, 21:37 | #1127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
İlk önce astığımız hurmalar kurumak üzereler. |
20-11-2017, 13:04 | #1128 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
|
Kurutulmuşu ayrı, dalında kendi kendine olgunlaşmışı ayrı güzel, değeri bilinmeyen bir meyve. Türkiyenin yazları aşırı kurak yerleri haricinde neredeyse her yerinde yetişebilecek bir meyve iken, sonbaharda yapraklarının rengi ve yaprakları döküldükten sonra ağaçtaki harika görüntüsü sebebiyle park ve bahçelerin peyzajında kullanılabilecek iken pek de rağbet görmeyen bir meyve. Yapay olarak olgunlaştırılmış olanıyla dalında kendisi olgunlaşmış olanı arasında çok büyük lezzet farkı da bulunur. |
20-11-2017, 21:57 | #1130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Kuruyan Hurmalar şekerlenmeye başladılar, |
21-11-2017, 09:10 | #1132 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2017
Şehir: Denizli
Mesajlar: 11
|
bundan sonra kurumaz mı, çok mu geç kaldım acaba? |
22-11-2017, 21:36 | #1133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
Şehir: ADANA
Mesajlar: 493
|
Denemekte yarar var,havalar açık giderse kuruyabilir.Sert olanları tercih edin. |
25-11-2017, 17:22 | #1134 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
|
|
26-11-2017, 08:18 | #1135 |
Moderatör
|
Sayın Mad Max, yukarıda paylaştığınız video için çok teşekkür ederim. Değişik yöntemlerde hurma kurutmayı sayenizde öğrenmiş olduk. Keşke her üyemiz böyle paylaşımlarda bulunsa da bizler de üzerinde fikir yürütebilsek. Videoyu izledim, bütün olarak kalorifer üzerinde kurutma bir derece aklıma yattı ama dilim dilim kurutma bana sanki elma armut kurutuyormuşuz hissini verdi. Arkadaşımız MeyveliTepe'nin bizlere öğrettiği usulde kuruttuğumuz hurmalardaki lezzeti aldıktan sonra böyle dilimlemeyi sanırım hiç denemem. Meyve içindeki tadın dışa vurması diye bir şey yok bu dilimlemede. Oysa o çikolatamsı tad çok başka bir lezzet. Tabii bu benim fikrim. Paylaşımınızdan çok arkadaşımız faydalanacaktır, tekrar teşekkür ederim. |
01-01-2018, 18:12 | #1136 |
Moderatör
|
Sayın MeyveliTepe, İstanbul'a gelirken malina'ya bahçeden 5-10 tane hurma getirdim. Aralık ayı başı. Ben karogakilerimi daha evvel hazırlayıp kurutmaya asmıştım. Gerçi malina'ya getirdiklerim de çok sertti, yine de bir deneyin belki olur demiştim. malina daha evvelki seneler denemiş ve başarılı da olmuştu. Bu gün telefonda konuşurken " benimkilerin şekerleri dışa vurmaya başladılar " dedim, onun hurmalarını sordum. malina "benim hurmalarda bir terslik var, daha tam küçülmediler ama dışları iyiden iyiye beyazlaştı" dedi bana fotoğraflarını yolladı. Onun hurmaları çok rüzgar alan terasta tam da denize karşı. Fotoğrafları inceledim bana göre bu şekerlenmeye pek benzemiyor, hem kurumadan böyle şekerlenme olmaz gibi, yakından görmediğim için küflenme mi onu da tam alayamadım, sizin fikriniz nedir? |
01-01-2018, 19:14 | #1137 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Küf değil bunlar, şekerlerlenme. Bazen böyle aşırı şekerlenme olabiliyor. Resimde en altta görünenden küçük bir parça alınıp tadına bakılarak test edilebilir. |
27-01-2018, 09:06 | #1138 |
Moderatör
|
Korogakilerim harika oldu. Bu sıralar sık sık yemek davetlerim oluyor, gelen misafirlerimize korogakilerimi böyle ikram ediyorum. Önce şaşırıyorlar ama tadına bakanlar tekrar istiyorlar, hele bazıları evlerine götürmek için bir kaç tane bütün alıyorlar. 250 tane az mı yaptık ne? |
27-01-2018, 15:53 | #1139 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Güler;1529299]Korogakilerim harika oldu. tadına bakanlar tekrar istiyorlar, 250 tane az mı yaptık ne? Bari bu başlıkta teşekkürlerimizi sunalım Güler hanım. Çok lezzetli idi. Seneye payımız iki üç misli miktarda olursa çok makbule geçecek Şimdiden bitti |
27-01-2018, 21:43 | #1140 |
Moderatör
|
Sevgili OSMAN45, seve seve. Oğuz da üç ağacın meyvelerini de yapalım seneye diyor. Bu akşam da yemekte misafirlerimiz vardı, tadına bakınca " valla hiç anlamam Güler balkondaki iki diziyi ben alıyorum" diyerek on adede haciz koydu. Afiyetle yesinler, onlar beğendikçe daha da hoşumuza gidiyor. |
|
|