agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-11-2013, 18:55   #1051
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2010
Şehir: Ordu
Mesajlar: 55
Bu yıl benim hurmalarda fotoğraflardaki gibi. Neden bu şekilde olduğunu bilen varmı acaba. Çok fazla çiçek vardı. Ancak sağlam olanların çoğu döküldü bunlar kaldı.

Eklenen Resimler
   
Jakin beğendi.
Vonalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 12:47   #1052
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: GB
Mesajlar: 622
Kuruyemişçilerde bir şey olsun da ben farketmeyeyim! Mümkün değil. Büyük ihtimalle bu pazarın oluşmasında etkin bir rolünüz var.

Altı ay kadar önce kurutulmuş hurmayı keşfettim ve beğendim. Şimdi de bu başlığı gördüm. Burada paylaşılan fotoğraflara bakılırsa, sizlerinkiler çok daha lezzetli görünüyor. Bu kadar emek ve 36 sayfa yazı da bunun göstergesi.

Daha söyleyeceklerim vardı ama, şimdi kurutmaya uygun hurma bulmalıyım.

Selamlar.

Lonicera ve Jakin beğendi.
Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 13:43   #1053
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
İlk astığım hurmalar yenecek kıvamda.
Name:  IMG_9705.jpg
Views: 1713
Size:  34.3 KB

Hatta yarısı bitti
Name:  IMG_9715.jpg
Views: 1753
Size:  45.5 KB

Pazardan 6 kilo daha hurma aldım. Satıcı tek tek seçtiği halde bir kısmının sapları çok kısa. Onları da bu şekilde kurutmaya çalışıyorum.
Name:  IMG_9714.jpg
Views: 1680
Size:  38.2 KB

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2013, 22:17   #1054
Ağaç Dostu
 
sevoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-12-2012
Şehir: Malatya
Mesajlar: 406
Name:  Görüntü0970.jpg
Views: 1686
Size:  72.1 KB

Name:  Görüntü0011.jpg
Views: 1670
Size:  50.3 KB

Bunlarda benim korogakiler 10günde kurudular

sevoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2013, 09:31   #1055
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
İlk astığım hurmalar bugün bitti.
Name:  IMG_9722.jpg
Views: 1695
Size:  50.1 KB

Dün 11 kilo daha aldım. Korogakiler lezzetli olmakla kalmayıp manzarayı da güzelleştiriyor.
Name:  IMG_9723.jpg
Views: 1585
Size:  49.3 KB

Bu arada, ördekleriniz varsa soyduğunuz hurma kabuklarını ördeklerinize verebilirsiniz. Bayılıyorlar.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 13:14   #1056
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ben bu işi bayağı iyi kıvırdım. Korogakilerim çok güzel oldu. Lezzetleri çok hoş, içlerindeki tad-şeker üzerlerine iyice çıktı. Yumuşaklık kıvamı da çok yerinde. Dün ipten indirdim ve saplarını temizleyerek yerlerine istifledim.

İnce ince dilimleyerek yanıda iç cevizle servis ettiğimde yiyen dostlar-arkadaşlar bayılıyorlar.
Bu tepsidekileri de selenn için ayırdım. selenn de eşi de çok severek yiyorlar. Mart ayında geldiklerinde kendilerine güzel bir sürpriz yapacağım.

Brehh brehhh... şu derya kuzularına bir bakın, ufak da sanmayın bayağı irice oldular.

Name:  IMG_3682 (600 x 450).jpg
Views: 1540
Size:  45.1 KB

Name:  IMG_3684 (600 x 450).jpg
Views: 1590
Size:  52.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2014, 21:53   #1057
Ağaç Dostu
 
durdu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Burdur
Mesajlar: 112
selamlar,
baştan sona trabzon hurmasını kurutma işlemlerini okudum...bende kuruttum ama tüm olarak değil...tıpkı elma dilimleri gibi yaptım tadı öylede güzel oluyor dışı küflenmeye başlayınca üst yüzünü alıp dilimleyip saat başı alt üst yaparak kurutabilirsiniz hem onca hurma boşa gitmez hemde kurumuş hurma yiyebilirsiniz..
saygılarımla
durdu

durdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 12:41   #1058
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Yeni bir hurma kurutma mevsimi daha başladı...

Az miktardaki hurmayı o zamanki tüm kaynakların Japonca olması sebebiyle çok kısıtlı bir bilgiyle kurutma denemesi yapmamızın üzerinden 7 yıl geçmiş

Bir kısım zevzeklerin "uzayda patates yetiştirmek" diye adlandırma zavallılığına düşebildiği bir denemeyi "Hurmayı Kurutsak da mı Saklasak" yazısıyla ilk kez 2 Aralık 2007'de duyurmuşuz.

Daha sonra çeşitli kaynaklardan Doğu Karadeniz bölgesinde hurmanın kabuğu soyulmadan, elma gibi dilimlenerek kurutulma geleneğinin de olduğunu öğrendik. Hem pratik olmaması, hem de kabuğa yapışarak incelmiş ve sertleşmiş hurma etinin çok cazip olmaması nedeniyle yaygınlaşmamış olduğunu tahmin etmek güç değil.

2009 yılından itibaren özellikle agaclar.net üyelerinin önce merak, sonra beğeni ile başladığı ve gitgide daha çok kişinin hurma kurutması sonucu artık ülkede sanki yüz yıldır hurma kurusu varmış gibi benimsendi.

Bu sayede bunca yıldır çoğunlukla ziyan edilen güzelim bir meyvenin en azından bir kısmı değerlendirilerek tüm yıl tüketilebilecek çok lezzetli ve çok faydalı bir çeşni haline geldi. Artık etrafta dolaşırken balkonlarda kurumayı bekleyen hurma dizileri görmek şaşırtıcı değil.

Geçen yıl kuruttuğumuz hurmaları kızımızın düğününde ikişer tane nikah şekeri olarak paketleyip dağıttık. Başka ne dağıtsak bu kadar beğeni toplamazdı

Name:  hurma_kurusu.jpg
Views: 2673
Size:  29.1 KB

Piyasada kuru meyve ticareti ile uğraşanlar fiyat belirliyorlar, sağa sola haber salıyorlar kurutulmuş hurma toplamak için. Ticaretlerine yeterli gelmemiş olacak Gürcistana yaptırıyorlarmış bizim usul, fakat kurutma sürecini hızlandırmak ve maliyeti düşürmek için fırınlatıyorlar galiba, tadları, kıvamları güzel değil. Memleketimin yurdum tüccarları, her zamanki gibi işlerini biliyorlar.

Hurma kurutmaya heves eden bir arkadaş her yıl hasat ettiği 10-12 ton hurmayı kurutmak için gereken düzeneği kuramadı, pekmez yapmaya başladı. O da çok güzel oluyormuş.

Yapacaklara kolay gelsin, yapanlara afiyet olsun.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 13:26   #1059
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bakın şimdi yine iştahım kabardı, bu sene bir ağacı meyve sineği vurmuş, meyveler hemen olgunlaşmıştı. Ağaç yaprak içinde yani daha yapraklar dökülmedi ama sert ve sararma başlayanlardan başlamalı mıyım diye düşünmeye başladım. Halbuki bu sene pek de niyetim yoktu.

Haydi bismillah diyelim bakalım, biz da az yaparız 100-150 iş görür yine de.

MeyveliTepe ve Jakin beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 14:49   #1060
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Pekmez konusunu netten biraz araştırdım, çok karışık ve zahmetli bir iş gibi görünüyor. Yapan arkadaşlar basitçe anlatırsa belki denenebilir.

Jakin beğendi.
naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2014, 17:13   #1061
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Hurma kurutmaya heves eden bir arkadaş her yıl hasat ettiği 10-12 ton hurmayı kurutmak için gereken düzeneği kuramadı
Forumda ilginç fikirli arkadaşlar var gibi geliyor, nasıl yapılacağına dair fikir üreten çıkabilir. Benzer meyvelerin soyulmalarını yapan aletler bulunabilir dünyada... Bunu ayrı bir başlıkta sorsak mı?

Jakin beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 21:17   #1062
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Forumda ilginç fikirli arkadaşlar var gibi geliyor, nasıl yapılacağına dair fikir üreten çıkabilir. Benzer meyvelerin soyulmalarını yapan aletler bulunabilir dünyada... Bunu ayrı bir başlıkta sorsak mı?
수와병태 곶ê°ì*„ê³¼ì*• - dried persimmon - YouTube

Yukarıdaki videonun orta kısmında soyma makinesi ile işlem yapılıyor. Aşağıdaki ürünler alınıp soyma işlemi yapılabilir bence. Makine normalde elmanın çekirdek olan kısmını çıkarıyor. Bu alan kesilip sadece meyvenin tutunmasını sağlamak için kullanılırsa hurmanın sap alanıda sağlam kalır.

İlk ürün daha sağlam gözüküyor.
Name:  Meyve-soyma-makinesi-4.jpg
Views: 1501
Size:  27.7 KB


Diğer bir ürün.
Name:  Meyve-soyma-makinesi-4.jpg
Views: 1501
Size:  27.7 KB

Eklenen Resimler
 
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2014, 11:41   #1063
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bu sene yaklaşık 18 kiloyla kurutma işlemine başladım. 11 tane kendi fidanımdan çıktı. Diğerleri pazardan. Bahçeme 2 hurma fidanı daha diktim.

Pazarcı kadına hurma kurutma yöntemini anlattım. Buralarda bu yöntem pek bilinmiyor. Başka bir pazarcı kadın kuzinenin içinde hurmaları kuruttuğunu söyledi. Haftaya pazara çıkabilirsem bu kadar daha almayı düşünüyorum.

Eklenen Resimler
  
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 17:42   #1064
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bu sene astığım tüm hurmalarım nemli hava yüzünden küflendi. Aralık ayının ortasında etrafta hala kara sinekler var.

Jakin beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 11:10   #1065
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
İlk kez geçen hafta tadına baktım, bu kadar lezzetli olduğunu söyleseler inanmazdım, mutlaka denemek gerek.

Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2014, 14:17   #1066
Ağaç Dostu
 
dinozor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 392
Galeri: 2
Biz bu yıl korogaki yapamadık, bu saatten sonra da sert hurma bulur muyuz bilemiyorum. Önümüzdeki yıl daha hazırlıklı olmak niyetindeyim, bu sefer bir de kestane likörüyle deneyeceğim, tabi önce kestane likörü yapmam lazım

Jakin beğendi.
dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2015, 17:52   #1067
Yeni Üye
 
bizeherguntatil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 21
Sırf bu hurma kurutmayı yapabilmek için bi kaç tane hurma dikicem şehirde boş bulduğum yerlere, öyle ağzım sulandı öyle özendim ki anlatamammmm!
Çekirdekten filizlenen kara hurma filizlerim bardakta hala. onları balkona alıcam büyük saksıda büyütmeyi deneyeceğim, onunla ilgili ilgili başlıkta sordum sorularımı ama, o minikleri de kurutabiliyor muyuz acaba, kabuğunu soyamayız sanırım bilemedim var mıdır tecrübe eden?
Yalnız daha ortada fol yok yumurta yok ben kurutmanın peşindeyim )))

He bir de hepinize bu konuya olan ilgi ve bilgi paylaşımınız için kendime adıma çok teşekkür ederim, özellikle Meyveli Tepe çok çok teşekkürler

Ozlem A ve Jakin beğendi.

Düzenleyen bizeherguntatil : 10-06-2015 saat 17:55 Neden: teşekkür etmeyi unutmuşum ;)
bizeherguntatil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2015, 08:49   #1068
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Geçen hafta yarım kg kadar korogaki aldım (epey pahalıymış bu arada bildiğimiz hurma ile karıştırıp fotoğraftaki hurmalı cevizli kekten yapacağım

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 19:41   #1069
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Galeri: 1
İlk Deneme İçin Fena Sayılmaz

Name:  CIMG8460.jpg
Views: 878
Size:  64.4 KB
Name:  CIMG8464.jpg
Views: 883
Size:  54.5 KB
Name:  CIMG8463.jpg
Views: 883
Size:  28.6 KB

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 19:54   #1070
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Ne kadar yaptınız?

Jakin beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 20:06   #1071
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ellerinize sağlık Gazi Barış, afiyetle tüketiniz.

Sevgili Ozlem A, Malatya pazarı'nda kilosuna 50.- TL istediler. Ben de adama takıldım " size kilosunu 25.- TL den vereyim" dedim.

Ozlem A ve Jakin beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 20:10   #1072
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Galeri: 1
İlk kez yapacağımdan emin olamadım, ziyan olmasınlar diye 12 adet yapmıştım, birini yedik çok güzel olmuş. Bu yıl geçti, önümüzdeki yıl epeyce yapmayı düşünüyorum.

Güler ve Jakin beğendi.
Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2015, 23:13   #1073
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış Mesajı Göster
İlk kez yapacağımdan emin olamadım, ziyan olmasınlar diye 12 adet yapmıştım, birini yedik çok güzel olmuş. Bu yıl geçti, önümüzdeki yıl epeyce yapmayı düşünüyorum.
Hep böyle olur zaten Son pişmanlığın bedeli bir sene

Biz bu yıl 80 kg kadar kuruttuk. Daha hurma çoktu ama hem yerler hemen hemen doldu, hem de zeytinle çakıştığı için soyacak zaman kalmadı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2016, 15:15   #1074
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Sineksiz Hurma Kurutma

Name:  kaki2.jpg
Views: 819
Size:  60.8 KB

Kurutma sırasında bazen çok sayıda sinek hurmaların üzerine birikiyordu, bu durumdan kurtulmak için önce tül perde denedim; ancak hurmalar yeteri kadar güneş ve hava alamadığından küf oluşmuştu. Bu tülü çocukların doğum günü için süs eşyası üreten bir yerde buldum. Çiçekçilerde de var; ancak eni 80cm. bunun eni 2.10cm.

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2016, 16:04   #1075
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ben de daha evvelki sene pencerelerde kullanılan sineklik teli kullanmıştım.

Aslında yeni asıldığı zaman eğer bol rüzgar oluyorsa hurmalar daha çabuk kendilerini topluyor ve hafifçe kurumaya başladıklarında bir yerlerinde yara bere yoksa sinekler gelmiyor.

MeyveliTepe ve Jakin beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2016, 16:07   #1076
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hehh heee, manzara tam da Bitki delileri başlığına uygun olmuş.
Sahi, balkonunuzu bu şekilde gören sizin için ne düşündü acep sevgili naturefan?

http://www.agaclar.net/forum/1439554-post1074.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2016, 21:48   #1077
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Evvelki hafta Bolu dönüşü Berceste'de iki farklı korogaki satılıyordu. Biri ufak tefek daha az tatlı Adapazarı'da yetiştiriliyormuş. Diğeri ise şeker oranı daha yüksek, irice daha yumuşaktı, o da Amasya ürünü imiş. Dışı beyazlaşmamıştı. Tadını daha çok beğendiğimizden ikinci türden aldık.

Ancak evde kapaklı kavanozda bir hafta geçirdikten sonra dışı beyazlaşmaya başladı, küfe benzer şekilde nokta nokta oldu. Sanırım iyi kurumadığından. Emin olmasam da şüphelendim kullanmak içim sinmiyor, atılacak gibi

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2016, 19:32   #1078
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Karogaki havasız ortamda durmaz. Bozulur. Ya asacaksınız ya da bez torbada saklamalısınız. Onu da iyi kuruduktan sonra.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2016, 20:39   #1079
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst Mesajı Göster
Karogaki havasız ortamda durmaz. Bozulur. Ya asacaksınız ya da bez torbada saklamalısınız. Onu da iyi kuruduktan sonra.
Name:  hurma vakum.jpg
Views: 924
Size:  66.7 KB

Kurutulmuş hurma havasız ortamda durur, hem de senelerce, kıvamını ve lezzetini kaybetmeden. Esasında kurutulmuş hurmayı uzun süre saklamak için en pratik yol da havası tamamen alınmış ortamda saklamak.

Ağzı kapalı kavanoz havasız ortam anlamına gelmiyor. Kavanozdaki hava ve oda sıcaklığı küflenmeye sebep olur.

Hurmaları gün kurusu kayısı kıvamına geldiğinde askıdan almak gerekir. Geç kalınırsa sertleşir, erken toplanırsa içi sulu kalır. İçi sulu olanlar hemen yenebilir ama uzun süreli saklamazlar.

Vakum dışında saklama metodu olarak bez torbada veya askıda tutarsanız bir müddet sonra yenemeyecek kadar sertleşir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2016, 22:14   #1080
Ağaç Dostu
 
KAPTANzst's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 2,691
Galeri: 26
Havasız derken akım olmayan ortam demek istemiştim. Vakumlu ortam istisna.

MeyveliTepe beğendi.
KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024