30-11-2012, 23:51 | #991 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
büyük ihtimal ticari olduğu için bir ön kurutma için dizilmiş olabilirler...belki |
01-12-2012, 11:01 | #992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 924
|
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda bende bu sene 5 adet denedim korogakiyi. Resimlerdeki korogakiler 15 günlüktür. Daha ne kadar kurumaları gerekiyor.? Bu arada forumda bu bilgileri veren arakadaşlara çok teşekkür ediyorum. |
02-12-2012, 00:24 | #993 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
Sayın sarin siyahlaşacak ve üzerleri pudramsı bir yapı alacak içindeki şekeri dışyüzeyine çıkaracak.. |
02-12-2012, 00:34 | #994 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
2 . parti hurmalarım..25 kg kadar,toplamda 40 kg olacak inşallah... |
03-12-2012, 14:25 | #995 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
|
TezzMertek'in Hurmalarda Son Durum; İlk fotoda; 12 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012 İkinci Foto zaten belli 26 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012 |
06-12-2012, 00:16 | #996 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
yeni sezona merhaba dedik...kendi hurmalarım kurumadı ama bunlar yeni sezon.... |
06-12-2012, 20:25 | #997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
|
Kuruyan hurmaların saklanması nasıl oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim. |
06-12-2012, 21:21 | #998 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
|
Merhaba, hurma kurutmak için geçmi kaldık, izmitte havalar bayağı soğudu ve yağmurlar başladı, bu zamandan sonra soyup asılan hurmalar kurur mu? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. |
06-12-2012, 23:38 | #999 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
eğer olgunlaşmamış sert hurmalar bulabilirseniz neden olmasın,yağmur almayan bir yerde rüzgarda kurutabilirsiniz |
07-12-2012, 08:10 | #1000 | |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
|
Alıntı:
Burada yazılanlara bakarsak tadı çok güzelmiş. Hemen tükeniyormuş. Benim hurmaların tadına hala bakamadım ama taliplisi şimdiden çoğaldı. Sn. MeyveliTepe bizleri bilgilendirecektir mutlaka. O vakumlayarak saklıyordu. |
|
07-12-2012, 18:20 | #1002 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
|
Kalmaya kalmıyor da, memleketten gelecek olanlar' 1-2 tane bize ayır ' deyince bekletmiştim. Bez torbada çok kurudu. Saklamanın bir yöntemi olmalı. Gittikçe daha fazla kurutacağız anlaşılan. Saklamayı öğrensek iyi olacak. |
07-12-2012, 18:26 | #1003 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Vakumlama imkanınız olursa en iyisidir. Olmaz ise mümkün mertebe hava almayacak şekilde jelatinlere sarabilir ve serinde saklayabilirsiniz ama yavaş da olsa kurumaya devam edebilir. |
07-12-2012, 19:20 | #1004 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
|
Geçen hafta pazarda bahçeden toplanmış, sert, olgunlaşmamış bir kasa hurma satıyorlardı 2,5 kg alıp tarif edildiği şekilde yapıp balkona astım ama sanki astığım gibi duruyorlar hiçbir değişiklik yok, kurumayacaklar gibi bu havada. Bu hafta 20 kg kadar almak istiyorum ama kuruyacağından bir türlü emin olamıyorum. Emeklerim boşa gider diye korkuyorum, eminmisiniz kuruyacağından geç kaldıysam hiç uğraşmayayım. Aralık ayında asıp kurutabilmiş olan varmı geçtiğimiz yıllarda? |
09-12-2012, 00:17 | #1005 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
Sabah 30 kg kadar aldım pazardan ve soyma işlemini gerçekleştirdim...ve nasip olursa bu gün asmayı düşünüyorum...bu 3. parti olacak toplamda 70 kg oldular.. |
09-12-2012, 12:16 | #1006 |
Ağaç Dostu
|
30 kg, 50 kg yazılıyor ya, 6 hurmayla kendime gülsem mi yoksa utansam mı bilemedim Neyse hiç değilse ben de tadına bakmış olacağım böylelikle. Benim ilk astığım 2 Trabzon hurması 1 ay sonunda şekerlenmeye başladılar. Yalnız hala içleri yumuşak. Görünüşe göre kurumaya daha zaman var demek. Yani hala korogaki olamadılar |
09-12-2012, 13:43 | #1007 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Ben bu sene on tane hurmayı dilimleyip ipe geçirdim ve kaynayan suya batırıp ona kadar saydım... Sonra hava sirkülasyonu olan balkona astım fakat onbeşgün asılı kaldıktan sonra toplayıp İstanbul'a getirmek zorunda kaldım.. Geldikten sonra tepsiye koyarak kurutmaya çalıştım.. Şu andaki durumu bu dışı şekerlenmeye başladı.... Sayın Meyvelitepe acaba bu görüntüden anlaşılırmı bilmem ama dilim usulü hiç denedinizmi..Tadı bütünü gibi fena değil... Deneyen arkadaşlar varsa bilmek isterim merak ediyorum... Benimki sadece meraktan azbir miktar deneyerek olup olmayacağını bilmek istedim... |
09-12-2012, 13:53 | #1008 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Dilim usulü derken kesip kurutmayı mı kastediyorsunuz? Karadenizde eskiden öyle kurutulurmuş zaten. Soyarak ya da soymadan elma gibi dilimleyip bir şeylerin üzerinde kuruturlarmış. Son bir kaç yıldır onlar da bizim usüle dönmüşler. 15 gün askıda kalınca meyveler suyunu yarı yarıya kaybetmiştir. O noktadan itibaren kesilirse yine kurur herhalde ama meyvelerin kesilen yüzeyleri hava ile temas edip oksitlenecek. Bunun kimyasal veya lezzet olarak etkileri ne olur bilmiyorum, hiç denemedim. |
09-12-2012, 14:19 | #1009 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
|
Normal olmamış meyveyi dilimleyerek yaptım... Demek ki dilimleyip tel kafesler üzerinde alttan ve üsten hava almak şartıyla kurutulur diye düşünüyorum.. Seneye bu yöntemle deneyeceğim başarılı olursam gene sizlerle paylaşırım.. Sayın Meyvlitepe bütün kurutulanlar daha güzel oluyor ama ben İstanbul'a döndüğüm için kestirme yollar arayarak kurutma çabasındayım... |
09-12-2012, 16:58 | #1010 |
Ağaç Dostu
|
Burası hep aklımdaydı. Bu sene (3 senelik) genç ağacımızın üzerinde tam 35 adet meyve vardı. Oldukcada büyükler. 3-4 adeti yumuşadı döküldü. Hiç aklıma gelmedi nasıl yaptığınızı inceleyip ta kurutmak. Derya içindeyiz fakat deryayı bilmiyoruz. Hatta birini 3 gündür sobanın üzerindeki kurutma aperatına asmıştım orada duruyor. Onu soyayım bari |
11-12-2012, 12:53 | #1012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 118
|
çok güzel elinize sağlık |
12-12-2012, 19:13 | #1013 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
|
Son günlerdeki rüzgar astığım hurmaları buruşturup kurutmaya başladı, şimdiden lezzetleri harika, buruk tadından eser kalmadı yumuşacık şeker gibiler. Sanırım kuruyamadan bitecekler 20 kg daha aldım bugün yarısını soyup astım inşallah kalanıda yarın yapacağım. |
18-12-2012, 07:30 | #1014 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
|
12 Kasımda asmış olduğum hurmaları hasat ettim. İkram ettiğim arkadaşlar çok beğendi. İç ceviz ile gerçekten çok güzel gidiyor. Bu zevki yaşamamıza vesile olan MeyveliTepe'ye teşekkürler. |
02-01-2013, 23:16 | #1015 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
|
baklavada neymiş)))) |
02-01-2013, 23:32 | #1016 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
|
Hasat başladı demiştim değil mi.? Son 2 fotoğrafta Sarı Dağ ceketli kişi bendeniz. İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Zirvesinden (1.512 m.) |
03-01-2013, 14:49 | #1017 |
Ağaç Dostu
|
Murat senin hurmalardan bir tanecik yedim, söylemediğini bırakmadın.. Dağcılara cevizli hazırlamış bir de Geçen hafta astıklarım.. İçlerinde olgunlar da vardı.. ''Çürürse çürüsün'' dedim onları da soyup astım.. Henüz çürüme yok, Fakat gayet yumuşaklar.. |
03-01-2013, 14:53 | #1018 |
/
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
|
Benim yazmama gerek kalmamış " Dağcı " diye sen yazmışsın işte. Teşekkürler. |
03-01-2013, 15:24 | #1020 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
|
Geçen gün markette görünce aldım hemen ama pek sevmedim .Çok kuru geldi. Hurmaları 2 ay oldu asalı Murat Beyin resimleri gibi halen.Yeter deyip çok kurutmadan mı yemeli,bu akşam tadına bakalım... |
|
|