agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni1446Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-11-2012, 23:51   #991
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
büyük ihtimal ticari olduğu için bir ön kurutma için dizilmiş olabilirler...belki

mrduran beğendi.
karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 11:01   #992
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 924
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda bende bu sene 5 adet denedim korogakiyi. Resimlerdeki korogakiler 15 günlüktür. Daha ne kadar kurumaları gerekiyor.? Bu arada forumda bu bilgileri veren arakadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Eklenen Resimler
     
sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 00:24   #993
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
Sayın sarin siyahlaşacak ve üzerleri pudramsı bir yapı alacak içindeki şekeri dışyüzeyine çıkaracak..

sarin ve mrduran beğendi.
karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 00:34   #994
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
2 . parti hurmalarım..25 kg kadar,toplamda 40 kg olacak inşallah...

Eklenen Resimler
 
karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2012, 14:25   #995
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
TezzMertek'in Hurmalarda Son Durum;

İlk fotoda;
12 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012

İkinci Foto zaten belli
26 Kasım 2012 - 03 Aralık 2012

Eklenen Resimler
  
Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 00:16   #996
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
yeni sezona merhaba dedik...kendi hurmalarım kurumadı ama bunlar yeni sezon....

Eklenen Resimler
 
Minarislim ve mrduran beğendi.
karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 20:25   #997
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
Kuruyan hurmaların saklanması nasıl oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

selis beğendi.
Dansel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 21:21   #998
Ağaç Dostu
 
manolya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
Merhaba, hurma kurutmak için geçmi kaldık, izmitte havalar bayağı soğudu ve yağmurlar başladı, bu zamandan sonra soyup asılan hurmalar kurur mu? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 23:38   #999
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
eğer olgunlaşmamış sert hurmalar bulabilirseniz neden olmasın,yağmur almayan bir yerde rüzgarda kurutabilirsiniz

karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 08:10   #1000
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dansel Mesajı Göster
Kuruyan hurmaların saklanması nasıl oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
Saklamak mı .?


Burada yazılanlara bakarsak tadı çok güzelmiş.
Hemen tükeniyormuş.

Benim hurmaların tadına hala bakamadım ama taliplisi şimdiden çoğaldı.

Sn. MeyveliTepe bizleri bilgilendirecektir mutlaka.
O vakumlayarak saklıyordu.

selis ve çiftçi5234 beğendi.
Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 08:28   #1001
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Kurumasına fırsat olmadı bizde, zaten çok değildi, yaklaşık 25-30 tane idi ama şimdi 5 tane kaldı İyi ki, eşim ve büyük oğlum sevmiyor, ufaklıkla bana kalıyor hepsi

Murat Öz ve mrduran beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 18:20   #1002
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 345
Kalmaya kalmıyor da, memleketten gelecek olanlar' 1-2 tane bize ayır ' deyince bekletmiştim. Bez torbada çok kurudu. Saklamanın bir yöntemi olmalı. Gittikçe daha fazla kurutacağız anlaşılan. Saklamayı öğrensek iyi olacak.

Dansel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 18:26   #1003
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Vakumlama imkanınız olursa en iyisidir. Olmaz ise mümkün mertebe hava almayacak şekilde jelatinlere sarabilir ve serinde saklayabilirsiniz ama yavaş da olsa kurumaya devam edebilir.

selis, Dansel ve mrduran beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2012, 19:20   #1004
Ağaç Dostu
 
manolya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
Geçen hafta pazarda bahçeden toplanmış, sert, olgunlaşmamış bir kasa hurma satıyorlardı 2,5 kg alıp tarif edildiği şekilde yapıp balkona astım ama sanki astığım gibi duruyorlar hiçbir değişiklik yok, kurumayacaklar gibi bu havada. Bu hafta 20 kg kadar almak istiyorum ama kuruyacağından bir türlü emin olamıyorum. Emeklerim boşa gider diye korkuyorum, eminmisiniz kuruyacağından geç kaldıysam hiç uğraşmayayım. Aralık ayında asıp kurutabilmiş olan varmı geçtiğimiz yıllarda?

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 00:17   #1005
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
Sabah 30 kg kadar aldım pazardan ve soyma işlemini gerçekleştirdim...ve nasip olursa bu gün asmayı düşünüyorum...bu 3. parti olacak toplamda 70 kg oldular..

karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 12:16   #1006
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
30 kg, 50 kg yazılıyor ya, 6 hurmayla kendime gülsem mi yoksa utansam mı bilemedim Neyse hiç değilse ben de tadına bakmış olacağım böylelikle.

Benim ilk astığım 2 Trabzon hurması 1 ay sonunda şekerlenmeye başladılar. Yalnız hala içleri yumuşak. Görünüşe göre kurumaya daha zaman var demek. Yani hala korogaki olamadılar

Eklenen Resimler
 
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 13:43   #1007
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Name:  Resim 074.jpg
Views: 938
Size:  70.5 KB


Ben bu sene on tane hurmayı dilimleyip ipe geçirdim ve kaynayan suya batırıp ona kadar saydım... Sonra hava sirkülasyonu olan balkona astım fakat onbeşgün asılı kaldıktan sonra toplayıp İstanbul'a getirmek zorunda kaldım.. Geldikten sonra tepsiye koyarak kurutmaya çalıştım.. Şu andaki durumu bu dışı şekerlenmeye başladı....

Sayın Meyvelitepe acaba bu görüntüden anlaşılırmı bilmem ama dilim usulü hiç denedinizmi..Tadı bütünü gibi fena değil... Deneyen arkadaşlar varsa bilmek isterim merak ediyorum...

Benimki sadece meraktan azbir miktar deneyerek olup olmayacağını bilmek istedim...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 13:53   #1008
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Dilim usulü derken kesip kurutmayı mı kastediyorsunuz?

Karadenizde eskiden öyle kurutulurmuş zaten. Soyarak ya da soymadan elma gibi dilimleyip bir şeylerin üzerinde kuruturlarmış. Son bir kaç yıldır onlar da bizim usüle dönmüşler.

15 gün askıda kalınca meyveler suyunu yarı yarıya kaybetmiştir. O noktadan itibaren kesilirse yine kurur herhalde ama meyvelerin kesilen yüzeyleri hava ile temas edip oksitlenecek. Bunun kimyasal veya lezzet olarak etkileri ne olur bilmiyorum, hiç denemedim.

çiftçi5234 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 14:19   #1009
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
Normal olmamış meyveyi dilimleyerek yaptım... Demek ki dilimleyip tel kafesler üzerinde alttan ve üsten hava almak şartıyla kurutulur diye düşünüyorum.. Seneye bu yöntemle deneyeceğim başarılı olursam gene sizlerle paylaşırım..


Sayın Meyvlitepe bütün kurutulanlar daha güzel oluyor ama ben İstanbul'a döndüğüm için kestirme yollar arayarak kurutma çabasındayım...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 16:58   #1010
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Burası hep aklımdaydı.
Bu sene (3 senelik) genç ağacımızın üzerinde tam 35 adet meyve vardı. Oldukcada büyükler. 3-4 adeti yumuşadı döküldü. Hiç aklıma gelmedi nasıl yaptığınızı inceleyip ta kurutmak. Derya içindeyiz fakat deryayı bilmiyoruz. Hatta birini 3 gündür sobanın üzerindeki kurutma aperatına asmıştım orada duruyor. Onu soyayım bari

mrduran beğendi.
Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2012, 17:03   #1011
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Evet soydum. Kabuğun birazı kahverengine dönmüş. Soyunca o kahverengi kısımdan biraz kesip yedim. Şeker gibi olmuş.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2012, 12:53   #1012
Ağaç Dostu
 
ziraatteknikeri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-09-2010
Şehir: manisa
Mesajlar: 118
çok güzel elinize sağlık

selis beğendi.
ziraatteknikeri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 19:13   #1013
Ağaç Dostu
 
manolya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-08-2008
Şehir: izmit
Mesajlar: 310
Son günlerdeki rüzgar astığım hurmaları buruşturup kurutmaya başladı, şimdiden lezzetleri harika, buruk tadından eser kalmadı yumuşacık şeker gibiler. Sanırım kuruyamadan bitecekler 20 kg daha aldım bugün yarısını soyup astım inşallah kalanıda yarın yapacağım.

manolya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 07:30   #1014
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
12 Kasımda asmış olduğum hurmaları hasat ettim.

İkram ettiğim arkadaşlar çok beğendi.

İç ceviz ile gerçekten çok güzel gidiyor.

Bu zevki yaşamamıza vesile olan MeyveliTepe'ye teşekkürler.

Eklenen Resimler
   
Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 23:16   #1015
Yeni Üye
 
karadeniz55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2012
Şehir: samsun
Mesajlar: 12
baklavada neymiş))))

Eklenen Resimler
 
karadeniz55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 23:32   #1016
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
Hasat başladı demiştim değil mi.?

Son 2 fotoğrafta Sarı Dağ ceketli kişi bendeniz.

İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Zirvesinden (1.512 m.)

Eklenen Resimler
     
Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 14:49   #1017
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Murat senin hurmalardan bir tanecik yedim, söylemediğini bırakmadın..
Dağcılara cevizli hazırlamış bir de



Geçen hafta astıklarım..
İçlerinde olgunlar da vardı.. ''Çürürse çürüsün'' dedim onları da soyup astım..
Name:  101_3368.jpg
Views: 694
Size:  38.3 KB

Henüz çürüme yok, Fakat gayet yumuşaklar..
Name:  101_3370.jpg
Views: 671
Size:  38.5 KB

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 14:53   #1018
/
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Bornova, İzmir
Mesajlar: 654
Benim yazmama gerek kalmamış " Dağcı " diye sen yazmışsın işte.

Teşekkürler.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 14:58   #1019
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Ama ben de dağcıyım ne var? Nif'e çıktım salı günü, bir hurmayı hak etmişimdir

Halil Önen ve mrduran beğendi.
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 15:24   #1020
Ağaç Dostu
 
hberbul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2011
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 731
Geçen gün markette görünce aldım hemen ama pek sevmedim .Çok kuru geldi.
Hurmaları 2 ay oldu asalı Murat Beyin resimleri gibi halen.Yeter deyip çok kurutmadan mı yemeli,bu akşam tadına bakalım...

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024