Yıllardan beri hurma ağacımda olan meyveleri yeteri kadar değerlendiremedim. Önce yumuşadıktan sonra yedim.Ama evde benden başka kimse pek de beğenmedi.Sonra interneten öğrendiğim hurma talısını yaptım. Beğeildi ama o da çok fazla tüketilmedi.Bu yıl da kurutmayı deniyorum.Burda yazılanlara göre
sararanları toplayıp asıyorum.

Sonra kabuklarını soyuyorum.

İple bağlıyorum.

Kaynar suya sokup 20 ye kadar sayıyorum.Sitede 10 a kadar sayıldığını okudum ama ne olur ne olmaz.Haşlamak için en uygun eşya olarak çaydanlığı buldum.

Haşladıktan sonra iple ıslanmayacak ama rüzgar alabileceği uygun yerlere asıyorum.
Yalnız 10-15 gün önce astıklarım kurumaya başlamalarına rağmen henüz dışlarında beyaz tabaka oluşmadı. Ayrıca birkaç tanesi yağmurun serpintisinde biraz ıslanmıştı.Zararı olur mu?